Lajme

 • Shkolla Verore "Jam Shqiptar"

Shkolla Verore “Jam Shqiptar” mirëpret aplikimet nga nxënësit e diasporës shqiptare që jetojnë në Itali.

24 Maj 2024

Nën kujdesin e Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme dhe Ministrisë së Arsimit dhe Sportit, Agjencia Kombëtare e Diasorës në bashkëpunim me Qendrën e Botimeve për Diasporën organizon Shkollën Verore 2024.

Data po afron!

Shkolla Verore […]

Shkolla verore “JAM SHQIPTAR” do të hapë së shpejti dyert e saj

24 Maj 2024

Këtë verë do të mirëpresim nxënësit e gjuhës shqipe në Itali.

Ku tjetër më mirë se në atdheun tënd do të mund të praktikosh gjuhën amtare ?

Eja dhe ti këtë verë për një vizitë studimore në […]

Mbledhja e Këshillit Koordinues të Diasporës

19 Dhjetor 2023

Në kuadër të Ditës Kombëtare të Diasporës në Shqipëri, më 18 dhjetor, u zhvillua mbledhja e Këshillit Koordinues të Diasporës, me qëllim diskutimin për ecurinë e mëtejshme të punës dhe funksionimin e këtij Këshilli.Mbledhja u […]

 • Ftesë Aktiviteti Tryezë e Rrumbullakët në Kukës dhe Kamëz

Tryezë e rrumbullakët “Emigrimi në Mbretërinë e Bashkuar, një guidë drejt rrugëve ligjore”

1 Nëntor 2023

Agjencia Kombëtare e Diasporës në datat 10 nëntor në Bashkinë Kukës dhe 13 nëntor në Kamëz do të jetë pjesë e tryezës e Rrumbullakët me temë “Emigrimi në Mbretërinë e Bashkuar, një guidë drejt rrugëve […]

Samiti i tretë i Diasporës Shqiptare

25 Tetor 2023

Nga Diaspora në Atdhe! Mbi të ardhmen e përbashkët sociale, politike dhe ekonomike të vendit.

Samiti i III i Diasporës Shqiptare
Dita Arbëreshe

Nën kujdesin e Kryeministrit të Republikës së Shqipërisë, z. Edi Rama, Ministria për Evropën dhe […]

Hora e Arbëreshëve feston 535 vjetorin e themelimit

30 Gusht 2023

Sot, Hora e Arbëreshëve, komuniteti më i madh arbëresh i vendosur në Itali, në vitin 1488, feston 535 vjetorin e themelimit. Aktivitetet filluan me meshën në gjuhën shqipe, duke vazhduar me konferencën “Veshjet Tradicionale“, veshjet […]

Drejtoresha Ekzekutive e AKD-së priti në një takim homologe e saj nga Bullgaria

5 Qershor 2023

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës priti në një takim znj. Rayna Mandzhukova, Drejtoreshë e Agjencisë Shtetërore për Bullgarët Jashtë dhe Ambasadorin e Republikës së Bullgarisë në Tiranë, z. Ivaylo Kirov.

Në këtë takim u […]

Shfaqjen e XXVIII kulturore folklorike për vlerësimin e pakicave etnike, në Itali

29 Maj 2023

Agjencia Kombëtare e Diasporës mori pjesë në Shfaqjen e XXVIII kulturore folklorike për vlerësimin e pakicave etnike, të zhvilluar në komunën e Frasnitës, në Kalabri të Italisë, ditën e shtunë, më 27 maj.

Në rajonin e […]

 • 336766653_1205904537471867_874283412038550951_n (1)

Seanca dëgjimore pranë Nënkomisionit “Për Diasporën dhe Migracionin”

20 Mars 2023

Sot u zhvillua seanca dëgjimore pranë Nënkomisionit “Për Diasporën dhe Migracionin” me pjesëmarrjen e zv. ministres për Evropën dhe Punët e Jashtme, znj. Artemis Malo dhe Drejtoreshës Ekzekutive të Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila […]

Aktivitet kulturor në Uster të Zvicrës

19 Shkurt 2023

Pranë komunitetit shqiptar në Uster, Zyrih, u organizua një aktivitet kulturor e cila bashkoi shqiptarët, me qëllim ruajtjen e gjuhës shqipe dhe traditave kulturore kombëtare. Gjatë kësaj vizite u nënshkrua një marrëveshje bashkëpunimi ndërmjet Agjencisë […]

Aktivitet kulturor në Londër me rastin e 15 vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës

18 Shkurt 2023

Shoqata Ardhmëria në Londër në bashkëpunim me Agjencinë Kombëtare të Diasporës dhe shoqatën Peja organizoi një aktivitet kulturor me rastin e 15 vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës.
Aktiviteti u zhvillua në sallën e koncerteve […]

 • remitancat

Eurostat, dërgesat personale drejt Shqipërisë në vitin 2021 arritën në 1.14 miliardë euro

31 Janar 2023

Sipas të dhënave nga Eurostat, transfertat ose dërgesat personale drejt Shqipërisë në vitin 2021 arritën në 1.14 miliardë euro, në rritje me 10% krahasuar me një vit më parë.

Italia vazhdon të kryesojë renditjen e dërgesave […]

Publikohet numri i dytë (Dhjetor 2022) i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2021-2025

31 Dhjetor 2022

Agjencia Kombëtare e Diasporës ndjek zbatimin e masave të Planit të Veprimit nga institucionet përkatëse dhe informon publikun mbi ecurinë dhe procesin e zbatimit të masave të Planit të Veprimit, përmes publikimit të Buletinit.

Publikimi i […]

Mbledhja vjetore e Këshillit Koordinues të Diasporës

20 Dhjetor 2022

Në kuadër të Ditës Kombëtare të Diasporës në Shqipëri, më 18 dhjetor, u zhvillua mbledhja vjetore e Këshillit Koordinues të Diasporës, me qëllim diskutimin për ecurinë e mëtejshme të punës dhe funksionimin e këtij Këshilli.
Mbledhjen […]

Kremtimi i Festave të nëntorit në Londër

30 Nëntor 2022

Në Londër, së bashku me mjekë, avokatë, profesionistë, fëmijë të diasporës shqiptare të cilët ruajnë kulturën, gjuhën dhe traditat e vendit të origjinës. Kënaqësi të isha pjesë e mirëpritjes së shqipëtarëve nga Ambasada e Republikës […]

Nënshkruhet Marrëveshje e Bashkëpunimit ndërmjet Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Shoqërisë së Akademikëve shqiptarë “Dija“

22 Nëntor 2022

Kënaqësi të isha pjesë e simpoziumit shkencor për sfidat dhe mundësitë e përfshirjes së Diasporës në bashkëpunime dhe rrjetëzime shkencore kombëtare dhe ndërkombëtare, në ndihmë të vendeve të origjinës, organizuar nga Shoqëria e Akademikëve shqiptarë […]

Kremtimi i Festave të nëntorit në Mynih

21 Nëntor 2022

Në Mynih, së bashku me Konsullatën e Përgjithshme të Republikës së Shqipërisë dhe me Konsullin e Nderit të Shqipërisë në Wyrzburg, z. Markus Scheuman, në kremtimin e Festave të nëntorit. Pjesëmarrës në këtë aktivitet ishte […]

 • 0

Agjencia Kombëtare e Diasporës pjesë e Tryezës së Rrumbullakët për prezantimin e projektit “Form@2”

25 Tetor 2022

Agjencia Kombëtare e Diasporës ishte sot pjesë e Tryezës së Rrumbullakët për prezantimin e projektit “Form@2”. Në këtë aktivitet ishin të pranishëm autoritete nga Shqipëria dhe Italia të përfshira në projekt si dhe shoqata të […]

 • Drejtoresha Samiti i Grave

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, Znj. Sonila Hysi merr pjesë në Samitin e Tretë të Grave të Biznesit të Diasporës

26 Shtator 2022

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare ka mbajtur Samitin e Tretë të Grave të Biznesit të Diasporës. Tema e këtij viti “Gruaja për Zhvillim të Qëndrueshëm” ka mbledhur më shumë se 100 gra sipërmarrëse të […]

 • Takimi me Kryetarin e Bashkise

Znj. Anila Hyka Smorgrav e shoqëruar nga znj. Sonila Hysi zhvilluan një takim me Kryetarin e Bashkisë së Tiranës, z. Erion Veliaj

21 Shtator 2022

Nënkryetarja e Këshillit Koordinues të Diasporës, znj. Anila Hyka Smorgrav e shoqëruar nga Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi zhvilluan një takim me z. Erion Veliaj, Kryetar i Bashkisë së Tiranës. […]

Takim me të rinj pjesë e programit Startup Diaspora

15 Shtator 2022

Të rinj shqiptarë që jetojnë brenda dhe jashtë vendit zhvilluan sot një vizitë në ambientet e Agjencisë Kombëtare të Diasporës në kuadër të Projektit “Startup Diaspora”.

Gjatë këtij takimi u diskutua për projekte të përbashkëta në […]

 • WhatsApp Image 2022-08-30 at 11.09.20

Projekti “Startup Diaspora”

30 Gusht 2022

Projekti “Startup Diaspora” ka si mision ndërtimin e marrëdhënieve më të ngushta ndërmjet të rinjve shqiptarë që jetojnë brenda dhe jashtë vendi.

Nëse je një sipërmarrës apo profesionist shqiptar në Diasporë të ftojmë të aplikosh dhe […]

Publikohet numri i parë (Qershor 2022) i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2021-2025

4 Korrik 2022

Agjencia Kombëtare e Diasporës ndjek zbatimin e masave të Planit të Veprimit nga institucionet përkatëse dhe informon publikun mbi ecurinë dhe procesin e zbatimit të masave të Planit të Veprimit, përmes publikimit të Buletinit.

Publikimi i […]

 • 277162798_307448564821698_6062386962401218857_n

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi, mori pjesë në takimin “Tryeza e Partnerëve”

25 Mars 2022

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi, mori pjesë në takimin “Tryeza e Partnerëve”, të organizuar nga Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare.

Në këtë aktivitet me partnerë, donatorë dhe palët e interesit […]

 • buletini dhjetor 2021

Publikohet numri i tretë (Dhjetor 2021) i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2021-2025

31 Dhjetor 2021

Publikohet numri i tretë (Dhjetor 2021) i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2021-2025.

Agjencia Kombëtare e Diasporës ndjek zbatimin e masave të Planit të Veprimit […]

Unë flas shqip!

23 Dhjetor 2021

 

 • 257268519_226198646280024_3607964255769168736_n

Drejtoresha Ekzekutive e AKD-së, znj. Sonila Hysi gjatë ditës së sotme vizitoi shkollën e mësimit plotësues të krijuar nga shoqata shqiptare “Ardhmëria” në Londër

13 Nëntor 2021

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi gjatë ditës së sotme vizitoi shkollën e mësimit plotësues të krijuar nga shoqata shqiptare “Ardhmëria” në Londër, Angli. “Ardhmëria” kryesuar nga Z. Lutfi Vata, njëkohësisht […]

 • 255079880_225483219684900_8394658582037298058_n

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi përshëndeti sot organizimin e shqiptarëve në Londër

12 Nëntor 2021

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi përshëndeti sot organizimin e shqiptarëve në Londër me rastin e 100 vjetorit të marrëdhënieve diplomatike mes dy vendeve.

Gjatë ditës së sotme po zhvillohet në Londër […]

 • Untitled design (2)

Drejtoresha Ekzekutive e AKD-së znj. Sonila Hysi priti sot në takim Konsullin e Nderit të Republikës së Shqipërisë në Ukrainë, Z. Shahin Omarov

25 Tetor 2021

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës znj. Sonila Hysi priti sot në takim Konsullin e Nderit të Republikës së Shqipërisë në Ukrainë, Z. Shahin Omarov ku u diskutua për një sërë nismash të përbashkëta […]

 • 247517424_212148911018331_4667077847297823622_n

Drejtoresha Ekzekutive e AKD-së, znj. Sonila Hysi takim me drejtoreshën e Teatrit Kombëtar të Operas dhe Baletit, Znj. Zana Çela

22 Tetor 2021

Sot me drejtoreshën e Teatrit Kombëtar të Operas dhe Baletit, Znj. Zana Çela, mbi bashkëpunimin e mëtejshëm dhe të frytshëm të artistëve shqiptarë në Shqipëri dhe atyre në diasporë.

Znj. Çela me vizionin dhe punën […]

 • 245909538_209705181262704_2688633618537197073_n

Nënshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit ndërmjet Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Bashkisë së Tiranës

18 Tetor 2021

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi falenderoi Kryetarin e Bashkisë së Tiranës, z. Erion Veliaj dhe nënkryetaren, znj. Anuela Ristani për nënshkrimin e këtij memorandumi i cili do ti shërbejë diasporës […]

Agjencia Kombëtare e Diasporës ju prezanton me databazën e studentëve

14 Tetor 2021

📬 Jeni një student shqiptar që po studion jashtë vendit? 📚

Jeni një shtetas i huaj me origjinë shqiptare që po studion jashtë vendit?📚

Agjencia Kombëtare e Diasporës ju prezanton me databazën e studentëve.🗃

Kjo është një nismë […]

 • pjese

Agjencia Kombëtare e Diasporës bëhet pjesë dhe partnere e projektit “Qëndrueshmëria Margjinale: Modeli i Ekonomisë Qarkulluese për Zhvillimin e Vokacioneve Territoriale”

12 Tetor 2021

Agjencia Kombëtare e Diasporës bëhet pjesë dhe partnere e projektit “Qëndrueshmëria Margjinale: Modeli i Ekonomisë Qarkulluese për Zhvillimin e Vokacioneve Territoriale” në bashkëpunim me Agjencinë Italiane për Zhvillim dhe Bashkëpunim.

Në takimin me Z. Claudio Poligniano, […]

AKD bën bashkë shqiptarët në Greqi: Takim me shoqatat, në fokus fuqizimi i diasporës

6 Tetor 2021

Agjencia Kombëtare e Diasporës mbledh të gjitha shoqatat në Greqi duke diskutuar mbi programe dhe projekte të përbashkëta që fuqizojnë rolin e diasporës shqiptare në jetën ekonomike, politike dhe kulturore të vendit, si dhe duke […]

Drejtoresha Ekzekutive e AKD-së, znj. Sonila Hysi takim me Ambasadoren e Republikës së Shqipërisë në Greqi, Znj. Luela Hajdaraga

5 Tetor 2021

Drejtoresha Ekzekutive, Znj. Sonila Hysi dhe përfaqësues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës zhvilluan sot një takim me Ambasadoren e Republikës së Shqipërisë në Greqi, Znj. Luela Hajdaraga, Oficeren Koordinuese për Diasporën znj. Joneda Dodaj dhe […]

 • Ditet e Shqiperise

Agjencia Kombëtare e Diasporës organizon aktivitetin “Ditët e Shqipërisë” në Athinë, Greqi

29 Shtator 2021

Agjencia Kombëtare e Diasporës në datat 5, 6 dhe 7 tetor, do të organizojë aktivitetin “Ditët e Shqipërisë” në Athinë. Gjatë aktivitetit do të zhvillohen takime me përfaqësues të komunitetit shqiptar në Greqi për të […]

 • WhatsApp Image 2021-09-16 at 09.40.15 (1)

Nënshkruhet Marrëveshja e Bashkëpunimit ndërmjet Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Institutit Alb-Shkenca

16 Shtator 2021

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diaspores, znj. Sonila Hysi, zhvilloi sot një takim me z. Ardian Maci, Kryetar i Institutit AlbShkenca, z. Fatos Ylli, Sekretar i Përgjithshëm dhe znj. Shpresa Tafaj, Sekretare Organizative për […]

 • WhatsApp Image 2021-09-10 at 10.59.23

Drejtoresha Ekzekutive e AKD-së, znj. Sonila Hysi zhvilloi sot një takim me përfaqësues të Shoqatës Bashkimi i Shqiptarëve të Ukrainës

10 Shtator 2021

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi zhvilloi sot një takim me përfaqësues të Shoqatës Bashkimi i Shqiptarëve të Ukrainës dhe z. Koçi Tahiri, Kryetar i Shoqatës Atdhetare Kulturore “Besëlidhja Gorare”, Qarku […]

 • foto cerzeto

Agjencia Kombëtare e Diasporës vazhdon aktivitetet në bashkinë e Cerzeto, Kalabri

2 Shtator 2021

Agjencia Kombëtare e Diasporës në datat 29-30 gusht dhe 1 shtator, realizoi një program aktivitetesh në komunitetin Arbëresh në Itali. Pas aktiviteteve të zhvilluara në Hora e Arbëreshëve në Siçili, ditën e djeshme AKD ishte […]

 • 241000414_1011621396273465_7862076605257182104_n

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi u mirëprit sot nga Kryetari i Bashkisë së Palermos

31 Gusht 2021

“Identiteti është zgjedhje!” Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi u mirëprit sot nga Kryetari i Bashkisë së Palermos, Prof. Leoluca Orlando. Në takim ishte prezent dhe Kryetari i Bashkisë së Horës […]

 • 240909339_1011196459649292_8269310257871701845_n

Gëzuar 533 vjetorin Hora e Arbëreshëve!

30 Gusht 2021

533 vjet që arbëreshët flasin shqip, ruajnë traditën, kulturën dhe zakonet e Arbërisë së tyre të dashur.

Agjencia Kombëtare e Diasporës vlerëson kontributin e jashtëzakonshëm të këtij komuniteti dhe është pjesë e festimeve dhe aktiviteteve […]

 • Festa e themelimit

Hora e Arbëreshëve feston 533 vjetorit e themelimit

30 Gusht 2021

Hora e Arbëreshëve (apo siç njihet në gjuhë italiane si Piani degli Albanesi) është komuniteti më i madh arbëresh i vendosur në Itali, në vitin 1488 e që sot numëron mbi 6 mijë banorë.
Qyteti ndodhet […]

 • 240662658_1007820436653561_3853965355319496972_n

grupi Arbëresh “Shega” viziton ambientet e Agjencisë Kombëtare të Diasporës

25 Gusht 2021

Pjesëtarët e grupit Arbëresh “Shega” vizituan sot ambientet e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, ku u njohën me veprimtarinë e Agjencisë si një institucion që ka për mision zhvillimin dhe konsolidimin e bashkëpunimit institucional me diasporën […]

 • WhatsApp Image 2021-08-20 at 12.59.58

Grupi Arbëresh “Shega” koncert tek “Reja“ në Tiranë

20 Gusht 2021

Më 25 gusht 2021, në orën 20:00, Grupi “Shega” do të zhvillojë koncert tek “Reja“ në Tiranë. Koncerti organizohet nga Agjencia Kombëtare e Diasporës me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën, në kuadër të […]

“Tinguj jete midis tokës dhe detit”/ AKD, aktivitet me arbëreshët e Italisë

6 Gusht 2021

“Tinguj jete midis tokës dhe detit” është aktiviteti i ndërmarrë nga Agjencia Kombëtare e Diasporës me Komunitetin Arbëresh që do zhvillohet 30-31 gusht dhe 1 shtator.

Aktiviteti do të mbahet në Horën e Arbëreshëve në Siçili […]

Thirrje për Aplikim për dhënien e bursave për shtetasit e huaj me origjinë shqiptare, për të studiuar në Republikën e Shqipërisë, nga Agjencia Kombëtare e Diasporës për vitin akademik 2021-2022

28 Korrik 2021

Agjencia Kombëtare e Diasporës duke patur parasysh objektin e veprimtarisë institucionale dhe duke vlerësuar rëndësinë e bashkëpunimit me Diasporën shqiptare me qëllim dhënien e bursave për shtetasit e huaj me origjinë shqiptare për të studiuar […]

Agjencia Kombëtare e Diasporës bëhet pjesë e projektit rajonal “Marginal resilience: The circular economy model for the enhancement of territorial vocations”

28 Korrik 2021

Në kuadër të projektit Rajonit Puglia në Itali “Marginal resilience: the circular economy model for the enhancement of territorial vocations” u zhvillua sot takimi virtual ndërmjet palëve pjesëmarrësve në projekt.

Në këtë takim morën pjesë ing. […]

Drejtoresha Ekzekutive e AKD zhvilloi një takim me drejtues të Institutit AlbShkenca

28 Korrik 2021

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diaspores, znj. Sonila Hysi, zhvilloi sot një takim me z. Ardian Maci, Kryetar i Institutit AlbShkenca, z. Fatos Ylli, Sekretar i Përgjithshëm dhe znj. Shpresa Tafaj, Sekretare Organizative për […]

Publikohet numri i dytë (Qershor 2021) i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2021-2025

26 Korrik 2021

Agjencia Kombëtare e Diasporës ndjek zbatimin e masave të Planit të Veprimit nga institucionet përkatëse dhe informon çdo tre muaj publikun mbi ecurinë dhe procesin e zbatimit të masave të Planit të Veprimit, përmes publikimit […]

Viti akademik 2021-2022 / Qeveria miraton 9 bursa për studentët me origjinë shqiptare

23 Korrik 2021

Këshilli i Ministrave ka vendosur në mbledhjen e radhës akordimin e 9 bursave të studimit për shtetasit e huaj me origjinë shqiptare, për të studiuar në Republikën e Shqipërisë, propozim i paraqitur nga Ministri i […]

 • foto gjirokaster

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi ka zhvilluar sot një takim në qytetin e Gjirokastrës

15 Korrik 2021

Në përvjetorin e 16-të të përfshirjes së Gjirokastrës në UNESCO, Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi ka zhvilluar një takim në këtë qytet.

Në përvjetorin e 85-të të Gjeniut të Letrave shqipe, Ismail […]

 • WhatsApp Image 2021-07-13 at 16.30.59

Në ditën e dytë të vizitës në Kosovë drejtoresha e diasporës dhe përfaqësuesit e AKD-së zhvilluan takime me përfaqësues të komunave Ferizaj dhe Lipjanë

13 Korrik 2021

Në vijim të vizitës dy ditore, drejtoresha e diasporës, Znj. Hasanllari dhe përfaqësuesit e AKD-së zhvilluan takime me përfaqësues të komunave Ferizaj dhe Lipjanë në Kosovë. Qëllimi i takimeve është shkëmbimi i eksperiencës mbi koordinimin […]

 • WhatsApp Image 2021-07-12 at 16.13.34

Drejtoresha e Drejtorisë së Diasporës zhvilloi sot një takim me Sekretaren e Përgjithshme të Ministrisë për Punët e Brendshme në Kosovë

12 Korrik 2021

Drejtoresha e Drejtorisë së Diasporës, Znj. Klaudia Hasanllari dhe përfaqësues të sektorit të diasporës dhe projekteve në Agjencinë Kombëtare të Diasporës u takuan sot me Sekretaren e Përgjithshme të Ministrisë për Punët e Brendshme në […]

 • shoqata bijt e shqipes

Shoqata “Bijtë e Shqipes” zhvillon ceremoninë e inagurimit të rindërtimit të shtëpive të dëmtuara nga termeti në fshatin Ishëm, Durrës

8 Korrik 2021

Shoqata “Bijtë e Shqipes” në Filadelfia në datën 6 korrik 2021 zhvilloi ceremoninë e inagurimit të rindërtimit të shtëpive të dëmtuara nga termeti në fshatin Ishëm, Durrës. Shoqata pas tërmetit të 26 nëntorit 2019 në […]

 • WhatsApp Image 2021-07-07 at 15.32.51

Nënshkruhet Marrëveshja e Bashkëpunimit mes Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar

7 Korrik 2021

Sot, Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, Znj. Sonila Hysi dhe Presidenti i Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar, Z. Fidel Ylli kanë firmosur një marrëveshje bashkëpunimi për promovimin, nxitjen dhe zhvillimin e aktiviteteve sportive të pjesëtarëve […]

Miratohet Vendimi Nr. 403, datë 30.06.2021

5 Korrik 2021

Me propozimin e Ministrit të Shtetit për Diasporën, Këshilli i Ministrave ka miratuar Vendimin Nr. 403, datë 30.06.2021 për “Përcaktimin e rregullave të përgjithshme, kritereve dhe procedurave specifike për marrjen me qira të ambienteve dhe […]

 • WhatsApp Image 2021-06-23 at 14.20.26

Botohet Periodiku i parë për vitin (2021), “Diaspora Shqiptare”, Analiza dhe Studime

23 Qershor 2021

Fondi Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës publikon online Periodikun e parë për vitin 2021, “Diaspora Shqiptare”, Analiza dhe Studime. Ky periodik publikohet çdo gjashtë muaj dhe përgatitet nga Fondi Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës.

Botimi i […]

 • IMG_1914

Agjencia Kombëtare e Diasporës organizoi sot aktivitetin “Dita Ndërkombëtare e Remitancave”

16 Qershor 2021

Sot, në Ditën Ndërkombëtare të Remitancave, Agjencia Kombëtare e Diasporës, me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Bankës së Shqipërisë zhvilloi aktivitetin “Dita Ndërkombëtare e Remitancave”, duke vlerësuar kështu këtë kontribut të remitancave […]

 • save the date remitancat

Agjencia Kombëtare e Diasporës organizon aktivitetin “Dita Ndërkombëtare e Remitancave”

14 Qershor 2021

Më 16 qershor 2021, ora 10:30 Agjencia Kombëtare e Diasporës, me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Bankës së Shqipërisë do të organizojnë aktivitetin “Dita Ndërkombëtare e Remitancave”. Takimi do të zhvillohet në […]

 • WhatsApp Image 2021-06-07 at 16.01.48 (1)

Zhvillohet Takimi i Juristëve në Diasporë

7 Qershor 2021

Sot u zhvillua takimi me profesionistët shqiptarë të Diasporës në fushën e drejtësisë.
Agjencia Kombëtare e Diasporës, me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Ministrisë së Drejtësisë zhvilloi aktivitetin online “Takimi i Juristëve në Diasporë”.

Diskutimi […]

Agjencia Kombëtare e Diasporës organizon aktivitetin “Takimi i Juristëve në Diasporë”

4 Qershor 2021

Më 7 qershor 2021, ora 10:00 Agjencia Kombëtare e Diasporës, me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Ministrinë e Drejtësisë do të organizojnë aktivitetin “Takimi i Juristëve në Diasporë”. Takimi do të zhvillohet […]

 • buletini mars 2021

Publikohet numri i parë (Mars 2021) i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2021-2025

4 Qershor 2021

Agjencia Kombëtare e Diasporës ndjek zbatimin e masave të Planit të Veprimit nga institucionet përkatëse dhe informon çdo tre muaj publikun mbi ecurinë dhe procesin e zbatimit të masave të Planit të Veprimit, përmes publikimit […]

 • WhatsApp Image 2021-05-19 at 08.20.38

Agjencia Kombëtare e Diasporës koncert për nxënësit e Ukrainës

19 Maj 2021

Agjencia Kombëtare e Diasporës në bashkëpunim me Ansamblin Kombëtar të Këngëve dhe Valleve Popullore organizoi një koncert me muzikë dhe valle tradicionale shqiptare për nxënësit nga Ukraina, të cilët po vizitojnë Shqipërinë gjatë këtyre ditëve. […]

Nëshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit ndërmjet Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Agjencisë Kombëtare të Rinisë.

7 Prill 2021

Sot, drejtoresha ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi dhe drejtoresha e përgjithshme e Agjencisë Kombëtare të Rinisë, znj. Kleina Kasanai, kanë firmosur një memorandum bashkëpunimi për nxitjen e bashkëpunimit për mbrojtjen dhe […]

Kuvendi miraton ndryshimet në ligjin për Agjencinë Kombëtare të Diasporës

16 Mars 2021

Kuvendi i Shqipërisë ka votuar ditën e sotme pro ndryshimeve në ligjin për krijimin e Agjencisë Kombëtare të Diasporës me 88 vota pro, pesë kundër dhe pesë abstenim.

Ndryshimet e miratuara tashmë synojnë kryerjen e disa […]

 • takimi 8 mars

Roli i Diasporës në integrimin e vendit

8 Mars 2021

Në kuadër të programit “Angazhimi i Diasporës Shqiptare në Zhvillimin Social dhe Ekonomik të Shqipërisë” në takimin “Roli i Diasporës në Integrimin Evropian të Vendit”, të zhvilluar sot në Tiranë, janë prezantuar nëpërmjet një ceremonie […]

Nëshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit ndërmjet Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Urdhrit të Stomatologut

5 Mars 2021

Sot, drejtoresha ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi dhe presidenti i Urdhrit të Stomatologut në Shqipëri, z. Nikoll Deda, kanë firmosur një memorandum bashkëpunimi për nxitjen e bashkëpunimit të Diasporës shqiptare dhe […]

 • Takimi i mjekesise1

Zhvillohet Takimi i dytë i Mjekësisë në Diasporë

24 Shkurt 2021

Sot u zhvillua takimi me profesionistët shqiptarë të Diasporës në fushën e mjekësisë. Agjencia Kombëtare e Diasporës me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale zhvilloi aktivitetin online […]

 • ftesa e Takimit te mjekesise

Programi i Takimit të Mjekësisë në Diasporë

19 Shkurt 2021

Më 24 shkurt 2021, ora 10:00 Agjencia Kombëtare e Diasporës me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale do të zhvillojë aktivitetin online “Takimi i Mjekësisë në Diasporë”.

Diskutimi […]

Nisma “Dhuro Libra”, nis procesi i shpërndarjes në Greqi dhe Itali

18 Shkurt 2021

Është nisur sot drejt Greqisë kontigjenti i parë i librave të dhuruara kuadër të nismës “Dhuro Libra” për shtetasit shqiptarëve që vuajnë dënimin në Institucionet e Ekzekutimit të Vendimeve Penale në Greqi. Ditën e nesërme […]

Miratohet Urdhri Nr. 30, datë 17.02.2021 “Për caktimin e Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporës 2021-2025”

18 Shkurt 2021

Me propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën, Kryeministri i Republikës së Shqipërisë miraton urdhrin për ngritjen e grupit Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën 2021-2025.
Grupi i koordinatorëve kryesohet […]

 • Takimi strategjia21

Takimi i parë i Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë për Diasporën 2021-2025

15 Shkurt 2021

Sot u mbajt online takimi i parë i Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën (2021-2025). Grupi i Koordinatorëve, i përbërë nga zëvendësministrat e ministrive të linjës si […]

 • ekspozita ne Greqi

Artistët shqiptarë marrin pjesë në ekspozitën e artit në grup “Figura”, Greqi

12 Shkurt 2021

Nga data 26 janar deri më 20 shkurt 2021, Galeria “ArtZone42” në Athinë, Greqi prezanton ekspozitën e artit në grup “Figura”. Në këtë ekspozitë marrin pjesë me punimet e tyre edhe artistët shqiptarë Beskida Kraja, […]

 • Marreveshja me Maqedonin e Veriut

Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut marrëveshje bashkëpunimi për Diasporën

5 Shkurt 2021

Ditën e sotme në Tiranë është firmosur marrëveshja për bashkëpunimin në fushën e Diasporës mes qeverive të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut, midis ministrit të Punëve të Jashtme të Republikës së Maqedonisë, Z. Bujar Osmani […]

 • foto dhuro libra

Nisma “Dhuro libra”, në katër ditë mblidhen mbi 7 mijë libra

4 Shkurt 2021

Katër ditë nga fillimi i nismës “Dhuro Libra” për shtetasit shqiptarë që vuajnë heqjen e lirisë në burgjet e Italisë dhe Greqisë, pranë ambienteve të Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Qendrës së Botimeve për Diasporën […]

Nisma “Dhuro libra”, për shtetasit shqiptarë që vuajnë heqjen e lirisë jashtë vendit

1 Shkurt 2021

Letërsia shemb muret, mbi të gjitha në burg. Nisur nga kjo Agjencia Kombëtare e Diasporës dhe Qendra e Botimeve për Diasporën, me mbështetjen e ministrit të Shtetit për Diasporën kanë ndërmarrë nismën “Dhuro libra” për […]

 • ftesa e Takimit te mjekesise

Agjencia Kombëtare e Diasporës fton profesionistë të fushës së mjekësisë që jetojnë jashtë Shqipërisë të marrin pjesë në Takimin e dytë të mjekësisë në Diasporë

29 Janar 2021

Agjencia Kombëtare e Diasporës fton profesionistë të fushës së mjekësisë që jetojnë jashtë Shqipërisë të marrin pjesë në Takimin e dytë të mjekësisë në Diasporë, i cili do të zhvillohet më 24 shkurt 2021. Ky […]

 • Shtepia Kadare

Agjencia Kombëtare e Diasporës dhuron në Shtëpinë Studio “Kadare” albumin “Kadare dhe Gjirokastra”

28 Janar 2021

Agjencia Kombëtare e Diasporës, me rastin e 85 vjetorit të shkrimtarit Ismail Kadare, dhuroi për Shtëpinë Studio “Kadare” më Tiranë disa kopje të albumit “Kadare dhe Gjirokastra”, album i realizuar nga Agjencia Kombëtare e Diasporës, […]

 • WhatsApp Image 2021-01-28 at 14.06.33

Agjencia Kombëtare e Diasporës një album fotografik për 85 vjetorin e shkrimtarit Ismail Kadarenë

28 Janar 2021

Me rastin e 85 vjetorit të ditëlindjes së shkrimtarit të madh të kombit, Ismail Kadare, Agjencia Kombëtare e Diasporës me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën, Z. Pandeli Majko ka realizuar albumin fotografik “Kadare […]

 • 13bd7500-0ade-407f-9033-464b6cda9571

Programi “Migrim dhe Diasporë” vazhdon fazën e parë të trajnimeve

15 Janar 2021

Programi “Migrim dhe Diasporë”, i cili ka synim fuqizimin e rolit të diasporës dhe migrantëve në zhvillimin ekonomik vendor në Shqipëri, ka vazhduar fazën e parë të trajnimeve me temë “Migration Governance and Migration and […]

Marrëveshja/ Ministria e Diaporës dhe IOM bashkëpunim në projektet për diasporën

12 Janar 2021

Ministria e Shtetit për Diasporën dhe IOM (Organizata Ndërkombëtare për Migracionin) kanë firmosur një marrëveshje bashkëpunimi me interesa të përbashkëta për sa i përket promovimit dhe bashkëpunimit ndërmjet komuniteteve shqiptare që jetojnë jashtë Shqipërisë dhe […]

KQZ nis procedurat për votimin jashtë vendit

26 Dhjetor 2020

Zgjedhjet e 25 prillit 2021 do të jenë historike në vendin tonë, pasi për herë të parë pritet të aplikohet votimi për shtetasit shqiptarë që jetojnë jashtë vendit.

Për këtë, Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka nisur […]

Urimi i Agjencisë Kombëtare të Diasporës për Krishtlindje

25 Dhjetor 2020

Gëzuar Festat dhe urimet më të mira për vitin e ri 2021.

 • Raporti 1-2

Agjencia Kombëtare e Diasporës raporton në Nënkomisionin e Diasporës dhe Migracionit në Kuvendin e Shqipërisë

21 Dhjetor 2020

Agjencitë përgjegjëse të Diasporës kanë raportuar punën e tyre gjatë vitit 2020 para nënkomisionit për Diasporën në Kuvendin e Shqipërisë. Në mbledhje u vlerësua se baza veprimit të institucioneve shtetërore për vitin 2021 do të […]

 • Pensionet 1-1

Publikohet revista elektronike e marrëveshjeve të Republikës së Shqipërisë, në fushën e sigurimeve për shtetasit shqiptarë jashtë vendit

21 Dhjetor 2020

Revista “Marrëveshjet Shtetërore në Fushën e Sigurimeve për Shtetasit Shqiptarë Jashtë Vendit” është botim i veçantë elektronik i Agjencisë Kombëtare të Diasporës.

Botimi i revistës lidhet me dhënien e informacionit të plotë për publikun për marrëveshjet […]

 • revist_koordinatoreve1-2

Për herë të parë, botohet revista e raportimeve vjetore të Koordinatorëve Shtetërorë për vitin 2020

21 Dhjetor 2020

Revista informuese “Raportimi i Koordinatorëve Shtetëror – 2020” është një botim i veçantë elektronik i Agjencisë Kombëtare të Diasporës.

Revista paraqet raportimet vjetore të Koordinatorëve Shtetërorë për vitin 2020 për çështje që kanë të bëjnë me […]

 • INSTAT 2020

Publikohet raporti “Diaspora e Shqipërisë në Shifra, 2020”

18 Dhjetor 2020

Në Ditën Kombëtare të Diasporës dhe në kuadër të zbatimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës, INSTAT publikon raportin “Diaspora e Shqipërisë në Shifra, 2020”. Qëllimi i raportit është vlerësimi i numrit të Diasporës shqiptare dhe […]

 • Dita e Diaspores

Urim i Agjencisë Kombëtare të Diasporës për Ditën e Diasporës Shqiptare

18 Dhjetor 2020

Agjencia Kombëtare e Diasporës sot, në Ditën e Diasporës dhe Ditën Ndërkombëtare të Migracionit, përcjell urimet më të mira për pjesën e kombit që nuk jeton në vendlindje.

Diaspora shqiptare ka dhënë një kontribut themelor për […]

 • Progetto senza titolo (8)

Botohet libri “Strategjia Kombëtare dhe Plani i Veprimit 2018-2024”, (përmbledhje dokumentesh)

14 Dhjetor 2020

Botohet libri “Strategjia Kombëtare dhe Plani i Veprimit 2018-2024”, si një dokument përmbledhës i punës së kryer nga institucionet përgjegjëse për zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën 2018-2024. Aty janë përfshirë […]

 • logo

Për herë të parë, financimi buxhetor për diasporën shqiptare bëhet pjesë e Programit Buxhetor Afatmesëm 2021 – 2023 të Republikës së Shqiperisë

9 Dhjetor 2020

Me propozimin e Ministrit të Financave dhe Ekonomisë, Këshilli i Ministrave ka miratuar Vendimin Nr.897, Datë 18.11.2020 “Për miratimin e dokumentit të programit buxhetor afatmesëm 2021-2023”, të rishikuar.

Ky vendim parashikon shpenzimet buxhetore për politikat shtetërore […]

 • politika-format

Botohet “Politika Shtetërore për Diasporën 2020”

3 Dhjetor 2020

Botohet libri “Politika Shtetërore për Diasporën 2020”. Ai është përmbledhje e dokumenteve dhe akteve në zbatim të Strategjisë Kombëtare të Diasporës. Ky libër është një botim vjetor i Agjencisë Kombëtare të Diasporës.

Libri “Politika Shtetërore për […]

Fillon trajnimi i strukturave administrative për diasporën dhe migracionin në bashkitë e vendit

25 Nëntor 2020

Është prezantuar ditën e sotme nëpërmjet një aktiviteti online projekti më i ri për angazhimin Diasporës në vendlindje. Ai do të jetë programi “Migrim & Diasporë”, për angazhimin në vendlindje. Ky program që ka synim […]

 • New Project (1)

Botohet Periodiku i dytë për vitin 2020, “Diaspora Shqiptare”, Analiza dhe Studime

25 Nëntor 2020

Fondi Shqiptar i Zhvillimit të Diasporës realizoi botimin Periodikut të dytë për vitin 2020, “Diaspora Shqiptare”, Analiza dhe Studime. Ai publikohet çdo gjashtë muaj.
Periodiku i dytë për vitin 2020, “Diaspora Shqiptare” ka në përmbajtje studime, […]

“Diaspora Flet 2020″/ Ministri Majko: Diaspora po kthehet nga sasi në cilësi

19 Nëntor 2020

Këtë të enjte nisi punimet konferenca “Diaspora Flet 2020”, e cila për shkak të kushteve të pandemisë këtë vit mbahet online.
Ministri i Shtetit për Diasporën, Pandeli Majko mori pjesë në panelin e diskutimit mbi përfaqësimin […]

AKD në bashkëpunim me MSHD-në dhuron librin “Politika Shtetërore për Diasporën” Rezidencës Studentore Universitare Nr. 1, Tiranë

30 Tetor 2020

Me qëllim ruajtjen e tij si libri i parë që përmban politikën shtetërore në fushën e diasporës në historinë e shtetit shqiptar Agjencia Kombëtare e Diasporës ka dhuruar sot 400 kopje të librit “Politika Shtetërore […]

Zhvillohet takimi online me Oficerët Koordinues për Çështjet e Diasporës

14 Tetor 2020

Sot, Agjencia Kombëtare e Diasporës zhvilloi një takim virtual me Oficerët Koordinues për Çështjet e Diasporës në kuadër të Vendimit Nr. 780, datë 06.11.2019 “Për caktimin e Oficerëve Koordinues për Çështjet e Diasporës Shqiptare në […]

 • ministri takimi

Njësia e Diasporës në Bashki / Ministri Majko takim me institucionet përgjegjëse

7 Tetor 2020

Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko zhvilloi sot një takim me Bekim Muratin, Drejtor i Agjencisë për Mbështetjen e Vetëqeverisjes Vendore, nënkryetarin e Bashkisë Tiranë, Arbjan Mazniku dhe dy përfaqësuesit e GIZ-it, Jonny […]

 • Ukraine-qendra

Mbërrijnë në Ukrainë fjalorët dhe pajisjet për Qendrën e Informacionit të Shqipërisë në Universitetin Humanitar Shtetëror të Izmailit

7 Tetor 2020

Mbërrijnë në Ukrainë 660 Fjalorët dygjuhësh Shqip-Ukrainisht të botuar nga Qendra e Botimeve për Diasporën dhe pajisje për Qendrën e Informacionit të Shqipërisë në Universitetin Humanitar Shtetëror të Izmailit.

Fjalorët dhe materialet e tjera janë dërguar […]

 • Untitled-1

Publikohet manuali “Për krijimin e bazës të të dhënave shtetërore të studentëve të cilët studiojnë jashtë vendit, dhe shtetasve të huaj me origjinë shqiptare, të cilët përfitojnë bursa nga Republika e Shqipërisë”

7 Tetor 2020

Manuali është një botim i veçantë elektronik, i cili përmbledh aktet rregulluese për krijimin e Bazës së të dhënave shtetërore të studentëve, të cilët studiojnë jashtë vendit, dhe shtetasve të huaj me origjinë shqiptare, të […]

 • shkolla verore1

Publikohet revista elektronike informuese Projekti “Jam Shqiptar”

1 Tetor 2020

Revista informuese Projekti “Jam Shqiptar” është një botim i veçantë elektronik, i cili paraqet kuadrin ligjor rregullues për mënyrën e funksionimit për Shkollën Verore në Republikën e Shqipërisë.

Shkolla Verore, përmes programit “JAM SHQIPTAR”, është një […]

 • buletini nr.3 shtator 2020

Publikohet numri i tretë (Shtator 2020) i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës

30 Shtator 2020

Agjencia Kombëtare e Diasporës ndjek zbatimin e masave të Planit të Veprimit nga institucionet përkatëse dhe informon çdo tre muaj publikun mbi ecurinë dhe procesin e zbatimit të masave të Planit të Veprimit, përmes publikimit […]

 • shtetesia3

Publikohet revista elektronike “Shtetësia dhe Regjistrimi Jashtë Vendit për Shtetasit Shqiptarë”

29 Shtator 2020

Revista e shtetësisë dhe regjistrimit jashtë vendit për shtetasit shqiptarë është një botim i veçantë elektronik, i cili përmbledh kuadrin ligjor dhe informon lidhur me procesin e shtetësisë dhe regjistrimit të shtetasve shqiptarë jashtë vendit. […]

 • BURSAT PËR DIASPORËN

Publikohet revista elektronike e bursave për Diasporën në Republikën e Shqipërisë

25 Shtator 2020

Revista e bursave për Diasporën në Republikën e Shqipërisë është një botim i veçantë elektronik, i cili përmbledh aktet ligjore dhe nënligjore të miratuara lidhur me bursat për studentët e Diasporës në Republikën e Shqipërisë. […]

 • marreveshja UT

Firmoset marrëveshje bashkëpunimi mes Universitetit të Tiranës dhe Agjencisë Kombëtare të Diasporës

25 Shtator 2020

Firmoset marrëveshje bashkëpunimi për ofrimin e kuotave të pranimit nga Universiteti i Tiranës për studentët e huaj me origjinë shqiptare të cilët përfitojnë bursë nga Agjencia Kombëtare e Diasporës për vitin akademik 2020-2021.

Rektori i Universitetit […]

 • Manual bursat7

Manual për dhënien e bursave dhe përcaktimin e kritereve, sipas programeve të studimit për shtetasit e huaj me origjinë shqiptare të cilët përfitojnë bursa studimi në Republikën e Shqipërisë.

24 Shtator 2020

Agjencia Kombëtare e Diasporës duke patur parasysh objektin e veprimtarisë institucionale, duke vlerësuar rëndësinë e bashkëpunimit me Diasporën shqiptare me qëllim dhënien e bursave për shtetasit e huaj me origjinë shqiptare për të studiuar në […]

 • foto dergesat

Agjencia Kombëtare e Diasporës nisi drejt Ukrainës dërgesat për Qendrën e Informacionit të Shqipërisë në Universitetin Humanitar Shtetëror të Izmailit

24 Shtator 2020

Agjencia Kombëtare e Diasporës në kuadër të Memorandumit të Bashkëpunimit me Universitetin Humanitar Shtetëror të Izmailit, nisi drejt Ukrainës dërgesat e 660 Fjalorëve dygjuhësh Shqip-Ukrainisht të botuar nga Qendra e Botimeve për Diasporën dhe pajisje […]

 • Marreveshja

Firmoset Marrëveshja e Bashkëpunimit mes Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Agjencisë së Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë (ASCAL)

17 Shtator 2020

Firmoset Marrëveshja e Bashkëpunimit mes Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Agjencisë së Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë (ASCAL), për të përmbushur angazhimet në kuadër të Vendimit Nr. 686, datë 02.09.2020 të Këshillit të […]

 • Oficerët Koordinues të Diasporës në Diplomaci

Emërohen për herë të parë katër oficerë koordinues për Diasporën në Itali dhe Greqi

4 Shtator 2020

Komunitetet shqiptare në Greqi dhe Itali për herë të parë në historinë e Diasporë së re do të kenë oficerë koordinues për çështjet e Diasporës shqiptare pranë posteve konsullore të Republikës së Shqipërisë në Romë, […]

Viti akademik 2020-2021 / Qeveria miraton 9 bursa për studentët me origjinë shqiptare

3 Shtator 2020

Këshilli i Ministrave ka vendosur në mbledhjen e radhës akordimin e 9 bursave të studimit për shtetasit e huaj me origjinë shqiptare, për të studiuar në Republikën e Shqipërisë, propozim i paraqitur nga Ministri i […]

 • WhatsApp Image 2020-08-26 at 15.23.31

Zhvillohet takimi dypalësh në kuadër të përgatitjeve për takimin e gjashtë ndërqeveritar Shqipëri-Kosovë “G2G 6”

26 Gusht 2020

Sot në Prishtinë po zhvillohet takimi dypalësh në kuadër të përgatitjeve për takimin e gjashtë ndërqeveritar Shqipëri-Kosovë “G2G 6”. Agjencia Kombëtare e Diasporës përfaqësohet në këtë takim me z. Dritan Delija, Drejtor i Drejtorisë së […]

 • STRATEGJIA

Miratohet Strategjia Kombëtare e Diasporës Shqiptare 2021 – 2025

27 Korrik 2020

Me propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën, Këshilli i Ministrave ka miratuar Vendimin Nr. 585, datë 22.07.2020 “Për miratimin e Strategjisë Kombëtare për Diasporën dhe të Planit të Veprimit 2021-2025”.

Strategjia përcakton parimet e politikës […]

 • parlamenti-shqiptar

Parlamenti miraton ndryshimet në Ligjin për Diasporën

16 Korrik 2020

Parlamenti ka votuar ditën e sotme pro ndryshimeve në Ligjin për Diasporën, ndryshime të propozuara pas krijimit të strukturave të reja për Diasporën, Qendra e Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët dhe Komiteti Shtetëror për Diasporën.

Qendra […]

 • Periodiku 1

Publikohet Periodiku i parë për vitin 2020: “Periodik 1/2020 Diaspora Shqiptare”

9 Korrik 2020

Ky botim vjen si produkt i Fondit Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës, i cili publikohet çdo gjashtë muaj. “Periodik 1/2020 Diaspora Shqiptare” përbëhet nga studime, raporte, artikuj dhe opinione, kryesisht falë kontributit të studiuesve e […]

 • foto 7-8

Shqyrtohet projektligji “Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin nr. 16/2018 “Për diasporën” në Komisionin për Politikën e Jashtme

8 Korrik 2020

Sot, Komisioni për Politikën e Jashtme shqyrtoi projektligjin “Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin nr. 16/2018 “Për diasporën”, i cili vjen si propozim i një deputeti në përputhje me Kushtetutën e Republikës së Shqipërisë […]

 • buletini qershor 2020

Publikohet numri i dytë (Qershor 2020) i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës

6 Korrik 2020

Agjencia Kombëtare e Diasporës ndjek zbatimin e masave të Planit të Veprimit nga institucionet përkatëse dhe informon çdo tre muaj publikun mbi ecurinë dhe procesin e zbatimit të masave të Planit të Veprimit, përmes publikimit […]

 • 1

Zhvillohet aktiviteti për të përkujtuar hyrjen në ambasada dhe fillimin e eksodit të shqiptarëve, më 2 korrik 1990

2 Korrik 2020

Agjencia Kombëtare e Diasporës, me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën, zhvilloi një aktivitet për të përkujtuar një ditë të shënuar për historinë e migracionit shqiptar, hyrjen në ambasada dhe fillimin e eksodit të […]

Miratohet Vendimi për krijimin e bazës shtetërore për studentët shqiptarë jashtë vendit

26 Qershor 2020

Me propozimin e Ministrit të Shtetit për Diasporën, Këshilli i Ministrave ka miratuar Vendimin Nr. 504, datë. 24.6.2020 për “Krijimin e bazës së të dhënave shtetërore të studentëve të cilët studiojnë jashtë vendit dhe shtetasve […]

 • Revista

Publikohet revista elektronike e strukturës administrative për diasporën dhe migracionin në qeverisjen vendore

25 Qershor 2020

Revista e strukturës administrative për diasporën dhe migracionin në qeverisjen vendore është një botim i veçantë elektronik, i cili përmbledh aktet ligjore të miratuara lidhur me vetëqeverisjen vendore. Pjesë e kësaj reviste janë edhe Memorandumi […]

 • Takimi

Anëtarët e Këshillit Koordinues të Diasporës zhvilluan një mbledhje online mbi të drejtën e votës me Kryeministrin, z. Edi Rama

23 Qershor 2020

Anëtarët e Këshillit Koordinues të Diasporës (KKD) zhvilluan një mbledhje online me Kryeministrin, z. Edi Rama, për të diskutuar mbi të drejtën e votës për shtetasit shqiptarë që jetojnë jashtë vendit. Në mbledhje morën pjesë […]

 • 33

Mblidhet grupi ndërinstitucional i punës për rishikimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës dhe të Planit të Veprimit

19 Qershor 2020

Sot, u zhvillua mbledhja e dytë e grupit ndërinstitucional të punës për rishikimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës dhe të Planit të Veprimit, krijuar me Urdhrin Nr. 53, datë 9.4.2020 “Për ngritjen e grupit ndërinstitucional […]

 • Remitancat

Dita Ndërkombëtare e Remitancave të Familjes

16 Qershor 2020

16 Qershori është Dita Ndërkombëtare e Remitancave të Familjes. Remitancat përfaqësojnë të ardhurat që migrantët dërgojnë në vendlindje për familjarët e tyre. Kjo datë është një nderim edhe i përpjekjeve të qindra-mijëra migrantëve shqiptarë, të […]

Miratohet Vendimi për disa ndryshime dhe shtesa në Vendimin nr. 910, datë 21.12.2016, të Këshillit të Ministrave

12 Qershor 2020

Këshilli i Ministrave ka miratuar Vendimin Nr. 456, datë 10.6.2020 “Për disa ndryshime dhe shtesa në Vendimin nr. 910 datë 21.12.2016 të Këshillit të Ministrave “Për çështjet, objekt konsultimi dhe strukturën, procedurën, formën, mënyrën e […]

Firmoset memorandumi i bashkëpunimit për bashkërendimin e punës për ngritjen e strukturës administrative për diasporën dhe migracionin në qeverisjen vendore

1 Qershor 2020

Ministri i Shtetit për Diasporën, së bashku me Ministrinë e Brendshme, Ministrinë për Evropën dhe Punët e Jashtme dhe Shoqatën për Autonominë Vendore kanë firmosur një memorandum bashkëpunimi për bashkërendimin e punës me qëllim ngritjen […]

 • Mark Gjonaj

Këshilli Koordinues i Diasporës zhvillon mbledhjen e dytë zyrtare online

1 Qershor 2020

Dje, anëtarët e Këshillit Koordinues të Diasporës (KKD) zhvilluan mbledhjen e dytë zyrtare online. Në mbledhje morën pjesë ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko, dhe Drejtorja Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. […]

Miratohet Programi shtetëror për mbështetje në fuqizimin dhe angazhimin e Diasporës shqiptare

29 Maj 2020

Me propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën, Këshilli i Ministrave ka miratuar Vendimin Nr. 419, datë 27/05/2020 “Për miratimin e programit shtetëror për mbështetje në fuqizim dhe angazhim të diasporës shqiptare”.

Programi ka për qëllim […]

 • Mbledhja

Mblidhet grupi ndërinstitucional i punës për rishikimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës dhe të Planit të Veprimit

26 Maj 2020

Sot, u zhvillua mbledhja e parë e grupit ndërinstitucional të punës për rishikimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës dhe të Planit të Veprimit, krijuar me Urdhrin Nr. 53, datë 9.4.2020 “Për ngritjen e grupit ndërinstitucional […]

 • Comunita albanese in italia

Raporti vjetor i të dhënave statistikore mbi të huajt në Itali, 2019

19 Maj 2020

Ministria e Punës dhe Politikave Sociale në Itali publikon “Raporti vjetor i të dhënave statistikore mbi të huajt në Itali, 2019”. Ky raport përmban të dhëna statistikore dhe karakteristika socio-demografike të detajuara edhe mbi komunitetin […]

 • Foto

Dita Ndërkombëtare e Infermierëve

12 Maj 2020

Sot, në Ditën Ndërkombëtare të Infermierëve, falenderojmë dhe u shprehim mirënjohjen infermierëve të Shqipërisë. Mirënjohje pa kufi edhe infermierëve shqiptarë në Diasporë, për kontributin e tyre në sistemin shëndetësor të vendeve ku shërbejnë, dhe veçanërisht […]

Emërohet Drejtorja Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës

4 Maj 2020

Znj. Sonila Hysi Ruka është emëruar drejtore ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës. Ajo është diplomuar në Financë në State University of New York”/Empire State College, në vitin 2009. Ka përfunduar studimet në nivelin Master […]

 • 94353948_680718229363785_1467683667567443968_n

Anëtarët e Diasporës shqiptare, në bashkëpunim e solidaritet të vazhdueshëm me bashkatdhetarët në nevojë

21 Prill 2020

Angazhimi i sipërmarrësve shqiptarë të Diasporës është rritur dita-ditës gjatë periudhës së pandemisë së koronavirusit. Të shumtë kanë qenë individët të cilët, përmes ndihmave ushqimore dhe pajisjeve mjekësore, kanë ndihmuar bashkatdhetarët e tyre në vendet […]

Miratohet Urdhri Nr. 53, datë 9.4.2020 “Për ngritjen e grupit ndërinstitucional të punës për rishikimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës dhe të Planit të Veprimit”

10 Prill 2020

Me propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën, Kryeministri i Republikës së Shqipërisë miraton urdhrin për ngritjen e grupit ndërinstitucional të punës për rishikimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës dhe Planit të Veprimit, miratuar me […]

 • buletin cover

Publikohet numri i parë (mars 2020) i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës

9 Prill 2020

Agjencia Kombëtare e Diasporës ndjek zbatimin e masave të Planit të Veprimit nga institucionet përkatëse dhe informon çdo tre muaj publikun mbi ecurinë dhe procesin e zbatimit të masave të Planit të Veprimit, përmes publikimit […]

 • Deklarat KKD

Komunikatë e Këshillit Koordinues të Diasporës

7 Prill 2020

Si KKD jemi duke ndjekur me kujdes situatën e paprecedentë të krijuar nga COVID-19 dhe jemi plotësisht të angazhuar me Komunitetin Shqiptar në vendet ku jetojmë në mënyrë që kjo situatë të kalojë sa më […]

 • mjeket e diaspores

Angazhimi i mjekëve shqiptarë të Diasporës

6 Prill 2020

Diaspora në fushën e mjekësisë është ndër komunitetet profesionale më të avancuara dhe më të përditësuara me progresin teknologjik dhe shkencor. Angazhimi i mjekëve shqiptarë të Diasporës është rritur dita-ditës gjatë periudhës së pandemisë së […]

 • Juristet

Njoftim për anulimin e Takimit të Juristëve në Diasporë, në datën 4 prill

2 Prill 2020

Të nderuar pjesëmarrës në Takimin e Juristëve në Diasporë,

Ju njoftojmë se, për shkak të situatës së krijuar nga COVID-19, takimi i programuar për datën 4 prill shtyhet për një kohë të papërcaktuar.

Falenderojmë dhe u […]

 • Deklarat KKD

Deklaratë e Këshillit Koordinues të Diasporës

26 Mars 2020

Duke marrë parasysh situatën e pandemisë së shkaktuar nga COVID-19, Këshilli Koordinues i Diasporës:
-I bën thirrje klasës politike në Shqipëri dhe Kosovë që të tregoj maturinë e duhur në menaxhimin e kësaj situate të paprecedent.
-I […]

 • ftesa

Takimi virtual i Juristëve në Diasporë më 4 prill

26 Mars 2020

Të nderuar pjesëmarrës në Takimin e Juristëve në Diasporë në datën 4 prill,

Ju njoftojmë se, për shkak të situatës së krijuar nga COVID-19 dhe masave të marra për parandalimin e përhapjes së virusit, takimi do […]

 • 1

Takim me Grupin e Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës

9 Mars 2020

Sot, u zhvillua takimi i radhës së Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës. Në këtë takim, të kryesuar nga ministri i Shtetit për Diasporën, Grupi i Koordinatorëve […]

 • 1

Nënshkruhet memorandumi i bashkëpunimit mes Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Urdhrit të Mjekëve të Shqipërisë

4 Mars 2020

Sot, drejtoresha ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Elona Bano zhvilloi një takim pune me presidentin e Këshillit Kombëtar të Urdhrit të Mjekëve të Shqipërisë, z. Fatmir Brahimaj, ku diskutuan për mundësinë e krijimit […]

 • 1

Përfundoi Takimi i Mjekësisë në Diasporë

20 Shkurt 2020

Pjesa e dytë e takimit u zhvillua në dy panele: “Politikat dhe programet e punësimit në sektorin e shëndetësisë” dhe “Inovacionet në shëndetësinë shqiptare dhe raste suksesi”.

Diskutimet gjatë paneleve u përqëndruan kryesisht në politikat shëndetësore, […]

 • 1

Zhvillohet Takimi i Mjekësisë në Diasporë

20 Shkurt 2020

Sot po zhvillohet Takimi i Mjekësisë në Diasporë, një takim i veçantë dedikuar profesionistëve në fushën e mjekësisë, përfshirë mjekë shqiptarë me veprimtari profesionale në Diasporë dhe mjekë nga Diaspora që janë rikthyer në vendin […]

 • Ftesë_page-0001

Takimi i Mjekësisë në Diasporë

19 Shkurt 2020

Nesër, më 20 shkurt 2020, do të organizohet Takimi i Mjekësisë në Diasporë në bashkëpunim me Ministrin e Shtetit për Diasporën, Ministrinë e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, dhe Fondin Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës. Të […]

 • seanca degjimore

Zhvillohet seanca dëgjimore në nënkomisionin “Për Diasporën dhe Migracionin”

18 Shkurt 2020

Sot, në nënkomisionin “Për Diasporën dhe Migracionin” u zhvillua seanca dëgjimore me pjesëmarrjen e ministrit të Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko dhe drejtoreshave ekzekutive: znj. Mimoza Hysa nga Qendra e Botimeve për Diasporën (QBD), […]

 • 83743873_626512348117707_1783253374574002176_n

Drejtoresha Ekzekutive, Znj. Elona Bano në aktivitetin e organizuar nga shoqata e rrjetit italo-shqiptar “ANIAS” në Romë

3 Shkurt 2020

Drejtoresha ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Elona Bano, po merr pjesë në një aktivitet të organizuar nga shoqata e rrjetit italo-shqiptar “ANIAS” në Romë, me temë “100 vjet parlamentarizëm shqiptar dhe nxitja e […]

 • Ftesë_page-0001

Draft programi i Takimit të Mjekësisë në Diasporë

30 Janar 2020

Agjencia Kombëtare e Diasporës fton profesionistë të fushës së mjekësisë që jetojnë jashtë Shqipërisë të marrin pjesë në Takimin e Mjekësisë në Diasporë, i cili do të zhvillohet më 20 shkurt në Tiranë.

Në linkun e […]

 • Ftese Koncertit

Aktiviteti i Agjencisë Kombëtare të Diasporës në Selanik të Greqisë

28 Janar 2020

Dje, më 27 janar, në Teatrin Vassiliko në Selanik të Greqisë, u shfaq koncerti me artistët e mirënjohur Inva Mula, Olen Çezari dhe Genc Tukiçi.

Koncerti, i organizuar nga Agjencia Kombëtare e Diasporës në kuadër të […]

 • mbledhja e Keshillit Drejtues

Zhvillohet mbledhja e Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës

22 Janar 2020

Këshilli Drejtues i Agjencisë Kombëtare të Diasporës mbajti ditën e sotme mbledhjen e parë për vitin 2020, e cila u drejtua nga kryetari i këtij këshilli, z. Etjen Xhafaj, zëvendësministër për Evropën dhe Punët e […]

 • raporti vjetor i prer

Agjencia Kombëtare e Diasporës publikon Raportin Vjetor për vitin 2019

21 Janar 2020

Raporti është një përmbledhje e funksioneve dhe aktiviteteve institucionale të realizuara nga Agjencia dhe shërben për të informuar institucionet përkatëse rreth veprimtarisë dhe arritjeve të Agjencisë gjatë 2019-ës si dhe prezantimi i parashikimit të zbatimit […]

 • foto Mbledhja KKD - Copy

Publikohet revista elektronike e mbledhjes së parë të Këshillit Koordinues të Diasporës.

15 Janar 2020

Revista “Mbledhja parë e Këshillit Koordinues të Diasporës” është një botim i veçantë elektronik që përmbledh të gjitha vendimet e miratuara gjatë mbledhjes së parë, zhvilluar më 18 dhjetor në Tiranë.

Pjesë e kësaj reviste është […]

 • forumi vjene

Konferenca “The Central and Eastern European Forum 2020“ në Vjenë

15 Janar 2020

Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko, po merr pjesë në konferencën dyditore “The Central and Eastern European Forum 2020“, e cila po zhvillohet në Vjenë të Austrisë. Fokusi i konferencës është perspektiva ekonomike […]

 • Buletini

Publikohet numri i katërt (dhjetor 2019) i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës

7 Janar 2020

Agjencia Kombëtare e Diasporës ndjek zbatimin e masave të Planit të Veprimit nga institucionet përkatëse dhe informon çdo tre muaj publikun mbi ecurinë dhe procesin e zbatimit të masave të Planit të Veprimit, përmes publikimit […]

 • Politika Shteterore 2019

Publikohet “Politika Shtetërore për Diasporën 2019”

31 Dhjetor 2019

Botimi vjetor i Agjencisë Kombëtare të Diasporës “Politika Shtetërore për Diasporën 2019” është publikimi pasardhës i “Politikës Shtetërore për Diasporën 2018”. Ky vëllim vlerëson zbatimin e politikës shtetërore të Republikës së Shqipërisë për Diasporën gjatë […]

 • foto1

Zhvillohet mbledhja e Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës

30 Dhjetor 2019

Këshilli Drejtues i Agjencisë Kombëtare të Diasporës mbajti ditën e sotme mbledhjen e radhës, e cila u drejtua nga kryetari i këtij Këshilli, z. Etjen Xhafaj, zv.ministër për Evropën dhe Punët e Jashtme. Gjatë kësaj […]

 • Keshilli Koordinues

Këshilli Koordinues i Diasporës i uron gjithë bashkëatdhetarëve kudo që janë Gëzuar festat e fundvitit

30 Dhjetor 2019

Këshilli Koordinues i Diasporës i uron gjithë bashkëatdhetarëve kudo që janë Gëzuar festat e fundvitit. Qoftë 2020 një vit më i mbarë se ky që po lëmë pas. Sjelltë sa më shumë dashuri, mirëkuptim, shëndet, […]

 • 81373395_599468747488734_2425805233952129024_n

Aktiviteti i Agjencisë Kombëtare të Diasporës në Zara të Kroacisë

30 Dhjetor 2019

Më 27 dhjetor, në Teatrin Kombëtar në Zadar të Kroacisë, u shfaq koncerti humanitar me tre artistët e mirënjohur shqiptarë Inva Mula, Olen Cezari dhe Genc Tukiçi.

Fondet e mbledhura nga koncerti, i organizuar nga Agjencia […]

 • takimi ne pd

Anëtarët e Këshillit Koordinues të Diasporës zhvilluan sot pasdite një takim me Kryetarin e Partisë Demokratike, z. Lulzim Basha

19 Dhjetor 2019

Z. Basha i falenderoi personalitetet e Diasporës për vullnetin e tyre për të kontribuar për zhvillimin dhe përparimin e Shqipërisë dhe u shpreh se Partia Demokratike e mirëpret dhe e mbështet bashkëpunimin me Diasporën shqiptare […]

 • takimi ruci 1

Anëtarët e Këshillit Koordinues të Diasporës zhvilluan një takim me Kryetarin e Kuvendit, z. Gramoz Ruçi

19 Dhjetor 2019

Z.Ruçi i falenderoi anëtarët e Këshillit për përgjegjësinë dhe kontributin e tyre në këtë strukturë të rëndësishme të bashkëpunimit të shtetit shqiptar me Diasporën.

Disa prej çështjeve kryesore në të cilat u fokusuan anëtarët e Këshillit […]

 • 1

Mbledhja e parë e Këshillit Koordinues të Diasporës

19 Dhjetor 2019

Në kuadër të Ditës Kombëtare të Diasporës në Shqipëri, më 18 dhjetor, u zhvillua mbledhja e parë e Këshillit Koordinues të Diasporës, me qëllim diskutimin për ecurinë e mëtejshme të punës dhe funksionimin e këtij […]

 • WhatsApp Image 2019-12-16 at 12.18.46

Mbledhja e radhës e Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës

16 Dhjetor 2019

Sot, në Kryeministri, Grupi i Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës, kryesuar nga ministri i Shtetit për Diasporën, zhvilloi mbledhjen e fundit për këtë vit. Grupi i Koordinatorëve, i […]

 • aktiviteti xhubleta

Vizita në Holandë / Në aktivitetin për festat kombëtare dhe aktiviteti “Xhubleta”

6 Dhjetor 2019

Ministri i Shtetit për Diasporën z. Pandeli Majko mori pjesë në aktivitetin për festat kombëtare dhe aktivitetin “Xhubleta”, organizuar nga Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Hagë në bashkëpunim me Agjencinë Kombëtare të Diasporës.

Në fjalën […]

 • Aktiviteti New York

Aktiviteti i Agjencisë Kombëtare të Diasporës në New York

2 Dhjetor 2019

Filloi me një minutë heshtje aktiviteti i Diasporës shqiptare në New York organizuar nga Agjencia Kombëtare e Diasporës, në bashkëpunim me artistët e Ansamblin Kombëtar të Teatrit të Operas dhe Baletit për situatën aktuale që […]

 • bullgari

Nxënësit nga Shqipëria vizitojnë për herë të parë komunitetin shqiptar në Bullgari

2 Dhjetor 2019

Agjencia Kombëtare e Diasporës në bashkëpunim me Ambasadën shqiptare në Sofje në kuadër të programit për eksplorimin e identitetit shqiptar, organizuan këtë fundjavë vizitën e nxënësve të gjimnazit “Petro Nini Luarasi” në dy qytete në […]

 • studentet shqiptare ne itali

Studentët shqiptarë në Itali prezantojnë studimin për monumentet e kulturës

11 Nëntor 2019

Studentët shqiptarë të arkitekturës në Itali prezantuan përfundimet e studimit të tyre, të realizuar pak muaj më parë, në disa nga monumentet kulturore shqiptare. Këto përfundime ata i paraqitën

gjatë një takimi të organizuar nga Organizata […]

 • Fustanella11

Ansambli Kombëtar koncert për komunitetin shqiptar në Ukrainë

4 Nëntor 2019

Ansambli Kombëtar i Këngëve dhe Valleve Popullore u ngjit mbrëmjën e së enjtes në skenën e Teatrit Akademik të Komedisë Muzikore në Odessa me një repertor të larmishëm tradicional, në një koncert të dedikuar për […]

 • vizita arsimi

Vizita në Ukrainë, takime me zv.ministrat e Arsimit dhe Kulturës

30 Tetor 2019

Sot ministri i Shtetit për Diasporën zhvilloi një takim me zëvendësministren e Arsimit znj. Mandzii Lubomira, bashkëbisedimit me të u fokusua te marrëdhëniet mes dy vendeve dhe studentëve me origjinë shqiptare të cilët ndjekin studimet […]

 • vizita ne ukraine

Vizita në Ukrainë, takime me zv.ministren për Integrimin në Evropë dhe kryetarin e Komitetit Parlamentar për Politikën e jashtme

30 Tetor 2019

Ministri i Shtetit për Diasporën është duke zhvilluar një vizitë pune në Ukrainë. Dje, i shoqëruar nga Konsulli i nderit të Republikës së Shqipërisë në Ukrainë, z. Shahin Omarov ka zhvilluar një takim pune me […]

 • Keshilli koordinues1

Aplikacioni informues “Diaspora Shqiptare”

22 Tetor 2019

Aplikacioni i parë informues “Diaspora Shqiptare” mundëson të gjithë shqiptarët të njihen në kohë reale me gjithçka ndodh në Diasporën shqiptare. Aplikacioni pasqyron aktivitetet e komunitetit shqiptar në çdo vend dhe shërben […]

 • Foto Fustanella

Fustanella shqiptare në Otranto

21 Tetor 2019

Këtë fundjavë, në Otranto, Itali u mbajt aktiviteti kulturor “Fustanella – Ura lidhëse e Adriatikut”, i organizuar nga Agjencia Kombëtare e Diasporës në bashkëpunim me “Polo Biblio Museale” të Puglias, “Integra Solidale”, Komunën e Otrantos […]

 • foto buletini shtator

Publikohet numri i tretë (shtator 2019) i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës.

15 Tetor 2019

Agjencia Kombëtare e Diasporës ndjek zbatimin e masave të Planit të Veprimit nga institucionet përkatëse dhe informon çdo tre muaj publikun mbi ecurinë dhe procesin e zbatimit të masave të Planit të Veprimit, përmes publikimit […]

 • mbledhja e Grupit te Punes

Mbahet mbledhja e parë e grupit të punës për hartimin e paketës ligjore për garantimin e të drejtës së votës, shtetasve shqiptarë jashtë Shqipërisë

14 Tetor 2019

Sot u zhvillua mbledhja e parë e Grupit Ndërinstitucional të Punës për të diskutuar rreth hartimit të paketës ligjore që do të garantojë të drejtën e votës në Diasporë.
Ky grup ndërinstitucional kryesohet nga ministri i […]

Ministri Majko takohet me anëtarët të KKD-së

12 Tetor 2019

Sot, Ministri i Shtetit për Diasporën z. Pandeli Majko zhvilloi takimin e parë me anëtarët e Këshillit Koordinues të Diasporës në Dyseldorf, Gjermani.

Në fjalën e tij përshëndetëse, ministri Majko foli për rëndësinë që ka pasur […]

 • 72405578_533959974039612_7526818396831219712_n

Në ditën e pensionistëve në Tyushki, kërcehen vallet shqiptare

7 Tetor 2019

Gjatë mësimit të valleve dhe kulturës shqiptare edhe në fshatin Tyushki, Ukrainë. Valltarët profesionistë të Ansamblit Kombëtar Shqiptar morën pjesë në një aktivitet të organizuar për ditën e pensionistëve në këtë fshat, ku iu mësuan […]

 • 71964482_533885610713715_4059805939484590080_n

Vallet shqiptare në komunitetin shqiptar në Divnyns'ke

7 Tetor 2019

Vazhdon programi i mësimit të valleve tradicionale në komunitetet shqiptare në Ukrainë. Këtë herë në komunitetin shqiptar në Divnyns’ke. Mësimi i valleve shqiptare në Ukrainë është një program që realizohet nga Agjencia Kombëtare e Diasporës […]

 • 71511647_532702407498702_897304125098688512_n

Për herë të parë në Gamovka mësohen vallet shqiptare

5 Tetor 2019

Për herë të parë anëtarët e komunitetit shqiptar në Gamovka të Ukrainës po mësojnë vallet tradicionale shqiptare me valltarët profesionistë të Ansamblit Kombëtar Shqiptar. Këto mësime po realizohen nga Agjencia Kombëtare e Diasporës në bashkëpunim […]

 • mbrledhja e grupit punes 180

Mbledhja e radhës e grupit ndërinstitucional të punës për zbatimin e urdhrit 180/2018

30 Shtator 2019

Sot, në mbledhjen e radhës me grupin ndërinstitucional të punës për zbatimin e urdhrit 180/2018 si pjesë e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2018 – 2024.

 • logo

Krijohet grupi i punës për hartimin e paketës ligjore për garantimin e drejtës së votës shtetasve shqiptarë jashtë territorit të Shqipërisë

30 Shtator 2019

Nis puna për hartimin e paketës ligjore për garantimin e të drejtës së votës së shtetasve shqiptarë jashtë territorit të Shqipërisë.

Kryeministri i Republikës së Shqipërisë ka miratuar ngritjen e grupit ndërinstitucional të punës, i cili […]

Publikohet revista elektronike e Këshillit Koordinues të Diasporës

20 Shtator 2019

Publikohet revista elektronike e Këshillit Koordinues të Diasporës, një përmbledhje e plotë e kuadrit ligjor për krijimin e kësaj strukture, e para në historinë e shtetit shqiptar.

Në këtë publikim gjendet kuadri ligjor i plotë mbi […]

 • vizita ne universitetin

Përfaqësuesit e Agjencisë Kombëtare të Diasporës takim me dy rektorët e Univesitetit Kombëtar të Radioteknikës në Kharkov

16 Shtator 2019

Gjatë vizitës në Ukrainë Përfaqësuesit e Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Konsulli i nderit të Shqipërisë në Ukrainë, z. Shahin Omanov zhvilluan një takim me dy rektorët e Univesitetit Kombëtar të Radioteknikës në Kharkov. Me […]

 • 71090756_1327086474121794_2522395354767294464_n

Publikohet revista elekronike “Komiteti Shtetëror për Diasporën”

13 Shtator 2019

Revista elektronike “Komiteti Shtetëror për Diasporën” është një pasqyrë e plotë e të gjitha vendimeve të miratura dhe strukturave përgjegjëse për zhvillimin dhe zbatimin e politikave shtetërore për Diasporën.

Komiteti luan një rol të rëndësishëm në […]

 • 70169189_517402442362032_1165064352110215168_n

Memorandumi i bashkëpunimit me Institucionin edukativo-arsimor “Azimuth”, Ukrainë

12 Shtator 2019

Konsulli i nderit të Shqipërisë në Ukrainë, z. Shahin Omanov firmosi memorandumin e bashkëpunimit me Institucionin edukativo-arsimor “Azimuth” në Priazov. Të pranishëm ishin edhe përfaqësuesit e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, e cila do të mbështesë […]

 • 69970995_517310325704577_2373015507449151488_n

Përfaqësues të AKD takojnë komunitetin shqiptar në Devnja

12 Shtator 2019

Në Ukrainë, dy përfaqësuesit e Agjencisë Kombëtare të Diasporës janë takuar me banorët e fshatit Devnja. Rreth 60% e popullsisë së këtij fshati janë me origjinë shqiptare.
Gjatë bashkëbisedimit me ta, përfaqësuesit nga AKD iu treguan […]

 • 70222011_517192105716399_2562397481866362880_n

Përfaqësues nga Agjencia Kombëtare e Diasporës vizitë në Ukrainë

12 Shtator 2019

Përfaqësues nga Agjencia Kombëtare e Diasporës po zhvillojnë një vizitë pune në Ukrainë ku janë takuar me zëvëndësguvernatorin e rajonit të Zhaparozhy në Ukrainë, z. Gygnii Eduard Anatolievich. Gjatë kësaj vizite u shoqëruan nga Konsulli […]

 • 69771025_515489479219995_83418461140680704_n

Mbledhja e Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Strategjisë Kombëtare për Diasporën

9 Shtator 2019

Në mbledhjen e radhës me Grupin e Koordinatorëve për zbatimin e “Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën 2018-2024”, ku u bë një përmbledhje e punës së realizuar nga Grupi i Koordinatorëve deri më […]

 • 69348590_509352816500328_2574816817889411072_n

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj.Etleva Kondi takim pune në Kroaci

30 Gusht 2019

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj.Etleva Kondi, zhvilloi një takim pune në Kroaci me përfaqësuesit e shtetit kroat për Diasporën.

Qëllimi i këtij takimi ishte diskutimi për bashkëpunim insitucional për çështjet e Diasporës dhe mbështetjen […]

 • foto strategjia

Rishikimi i Strategjisë Kombëtare të Diasporës, nis konsulta publike

1 Gusht 2019

Në kuadër të diskutimeve të zhvilluara gjatë Samitit të Dytë të Diasporës lidhur me rishikimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës ekspertiza e Organizatës Ndërkombëtare për Migracion (IOM) ka propozuar disa ndryshime në Strategjinë Kombëtare të […]

 • mbledhja e keshillit drejtues 30.07.2019

Këshilli Drejtues i Agjencisë Kombëtare të Diasporës zhvilloi sot takimin e radhës

30 Korrik 2019

Në këtë takim morën pjesë Ministri i Shtetit për Diasporën z. Pandeli Majko dhe anëtarët e këshillit të cilët u njohën me aktivitetet e realizuara nga ky institucion.

Drejtoresha ekzekutive e AKD-së znj. Etleva Kondi prezantoi […]

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës vizitë në komunitetin shqiptar në Bullgari

19 Korrik 2019

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës znj. Etleva Kondi është duke zhvilluar një vizitë në komunitetin shqiptar në Bullgari ku është takuar me Kryetaren e Bashkisë së qytetit Ivaylovgrad, Diana Ovcarova si dhe pjesëtarë të […]

 • Buletini foto

Publikohet numri i dytë i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit për Strategjinë Kombëtare të Diasporës

12 Korrik 2019

Agjencia Kombëtare për Diasporën publikon numrin e dytë të Buletinit tremujor për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit për zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës Shqiptare 2018-2024.

Ky publikim, i cili përmban masat […]

 • logo

Miratohet vendimi për “Organizimin e procesit mësimor dhe përzgjedhjen e arsimtarëve në Diasporë”

4 Korrik 2019

Këshilli i Ministrave ka miratuar propozimin e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Ministrit të Arsimit, Sportit dhe Rinisë për “Organizimin e procesit mësimor dhe përzgjedhjen e arsimtarëve në Diasporë”.
Objekti i këtij vendimi është nxitja […]

 • valltaret ne ukraine1

Në Karakurt gjatë mësimeve të valleve tradicionale me valltarët e Ansamblit Kombëtar Shqiptar

1 Korrik 2019

Fëmijët e komunitetit shqiptar do të kenë mundësi që për dhjetë ditët në vijim të mësojnë kërcime tradicionale shqiptare nga valltarët profesionistë të Ansamblit Kombëtar Shqiptar. Ky cikël mësimesh është pjesë e marrëveshjes midis Agjencisë […]

 • tekstet ne kosove gru

Komisioni i Përbashkët i Shqipërisë dhe Kosovës për Miratimin e Teksteve Mësimore për Diasporën zhvilloi mbledhjen e dytë

28 Qershor 2019

Komisioni i Përbashkët i Shqipërisë dhe Kosovës për Miratimin e Teksteve Mësimore për Diasporën zhvilloi mbledhjen e dytë në Prishtinë më qëllim planifikimin e punës për shpalljen e konkursit për hartimin dhe miratimin e teksteve […]

 • diaspora web app foto

Së shpejti aplikacioni “Diaspora Shqiptare”

27 Qershor 2019

Të gjithë shqiptarët kudo gjenden shumë shpejt do të kenë mundësi të njihen në kohë reale me gjithçka ndodh në Diasporën Shqiptare. Kjo, falë aplikacionit më të ri “Diaspora Shqiptare”.

Synimi i këtij aplikacioni është që […]

 • logo

Ndryshohet ligji / Bashkitë në Shqipëri, zyra për Diasporën dhe migracionin

25 Qershor 2019

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë miratoi propozimin e Këshillit të Ministrave për ndryshim dhe disa shtesa në ligjin nr. 139/2015 “Për vetëqeverisjen vendore”. Kjo është një nismë e Ministrit të Shtetit për Diasporën.

Në çdo bashki […]

 • vizita e Drejtorieshes ne Gjermani

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës takohet me zyrtarë të shtetit gjerman

17 Qershor 2019

Në Gjermani, drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Etleva Kondi zhvilloi një takim pune me z. Burkhard Jasper, anëtar i parlamentit të shtetit në Landin e Saksonisë së Ulët, si dhe përfaqësues të tjerë […]

Mbledhja e radhës e grupit të koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën

12 Qershor 2019

Sot u mbajt mbledhja e radhës e grupit të koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën ku u diskutua ecuria e punës së zbatimit të masave të Planit të Veprimit […]

 • slloveni Shoqata Migjeni 09.062019

Ministri në aktivitetin e 30 vjetorit të shoqatës “Migjeni” në Slloveni

10 Qershor 2019

Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko mori pjesë dje në aktivitetin e organizuar me rastin e 30 vjetorit të shoqatës kulturore të shqiptarëve “Migjeni” në Lubjanë të Sllovenisë.

”Migjeni” është shoqata e parë shqiptare […]

 • shfaqja XXVI kulturore itali

Shfaqja e XXVI kulturore folklorike për vlerësimin e pakicave etnike, në Itali

3 Qershor 2019

Ditën e shtunë, më 1 qershor, përfaqësues nga Agjencia Kombëtare e Diasporës morën pjesë në Shfaqjen e XXVI kulturore folklorike për vlerësimin e pakicave etnike, në komunën Santa Caterina Albanese, në Kalabri të Italisë.

Në rajonin […]

 • etleva

Agjencia Kombëtare e Diasporës marrëveshje me Teatrin Kombëtar të Operas dhe Baletit

31 Maj 2019

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës znj. Etleva Kondi firmosi sot marrëveshjen e bashkëpunimit me Drejtoreshën e Teatrit Kombëtar të Operas dhe Baletit znj. Zana Çela me qëllim ruajtjen dhe promovimin e identitetin kulturor kombëtar […]

Takimi i parë i Komisionit të Përbashkët Shqipëri-Kosovë për miratimin e teksteve mësimore për Diasporën

22 Maj 2019

Ministri i Shtetit për Diasporën mori pjesë sot në mbledhjen e parë të Komisionit të Përbashkët Shqipëri-Kosovë për miratimin e teksteve mësimore për Diasporën, i cili është ngritur në zbatim të marrëveshjes midis dy shteteve […]

 • logo

Miratohet personi përgjegjës për mbrojtjen e të drejtave të shqiptarëve që vuajnë heqjen e lirisë jashtë vendit

21 Maj 2019

Kryeministri i Republikës së Shqipërisë miratoi urdhrin për “Ngritjen e grupit të punës dhe caktimin e personit përgjegjës për mbrojtjen e të drejtave të shqiptarëve që vuajnë heqjen e lirisë jashtë vendit, të drejtave të […]

 • vizita në komunën e Chieuti

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare për Diasporën vizitë në komunitetin arbëresh në Chieuti

20 Maj 2019

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare për Diasporën znj. Etleva Kondi mori pjesë në ceremoninë e inaugurimit të bustit të heroit tonë kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu në komunën e Chieuti, Itali.

Ajo përgëzoi punën e komunitetit arbëresh për […]

 • logo

Miratohet Statusi i Këshillit Koordinues të Diasporës

16 Maj 2019

Tashmë anëtarët e Këshillit Koordinues të Diasporës kanë një status të përcaktuar, pasi Këshilli i Ministrave ka miratuar propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën për dhënien e një statusi të veçantë.

Sipas këtij vendimi anëtarët […]

 • foto 07.05.2019

Mbledhja e radhës e Komitetit Shtetëror për Diasporën

6 Maj 2019

Në takimin e radhës të Komitetit Shtetëror për Diasporën, ministri i Shtetit për Diasporën prezantoi ecurinë e ndërtimit të strukturës shtetërore përfshirë aktivitetin e deritanishëm të Agjencisë Kombëtare të Diasporës, Fondit të Zhvillimit për Diasporën […]

 • logo

Lejet e drejtimit për shtetasit shqiptarë jashtë vendit, miratohet koordinatori shtetëror

18 Prill 2019

Kryeministri ka miratuar propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën për përcaktimin e koordinatorit shtetëror për marrëveshjet shtetërore në fushën njohjes së ndërsjellët të lejeve të drejtimit për shtetasit shqiptarë jashtë vendit.

Në këtë funksion do […]

 • urdhri 181, 15.04.2019

Takimi i radhës me grupin ndërinstitucional të punës për ngritjen e Pavijonit të Diasporës në Muzeun Historik Kombëtar

16 Prill 2019

Ministri i Shtetit për Diasporën zhvilloi sot takimin e radhës me grupin ndërinstitucional të punës për zbatimin e urdhërit 181/2018 të Kryeministrit për të bërë funksional pavijonin e Diasporës në Muzeun Kombëtar. Gjatë këtij takim […]

 • buletin cover 10

Publikohet Buletini tre mujor për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit për zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës

10 Prill 2019

Publikohet Buletini tre mujor për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit për zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës Shqiptare 2018 – 2024.

Buletini botohet çdo tre muaj nga Agjencia Kombëtare e Diasporës. Qëllimi […]

 • logo

Këshilli i Ministrave miraton vendimin për kthimin në buxhetin e shtetit, të fondit të pa përdorur (kursyer) nga buxheti i caktuar për realizmin e Samitit të Dytë të Diasporës

9 Prill 2019

Këshilli i Ministrave ka miratuar vendimin për kthimin në buxhetin e shtetit, të fondit të pa përdorur (kursyer) nga buxheti i caktuar për realizmin e Samitit të Dytë të Diasporës. Sipas këtij vendimi Drejtoria e […]

 • logo

Miratohen anëtarët e Këshillit Koordinues të Diasporës Shqiptare

9 Prill 2019

U miratua Vendimi i Këshillit të Ministrave Nr. 195 datë 05.05.2019. Në bashkëpunim me Ministrinë për Evropën dhe Punët e Jashtme dhe Ambasadorët e jashtëzakonshëm dhe fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë, gjatë muajve të fundit […]

 • Panairi Nderkombetar i Turizmit Tirana 2019

Agjencia Kombëtare e Diasporës merr pjesë në Panairin e Turizmit Ndërkombëtar Tirana 2019

8 Prill 2019

Agjencia Kombëtare e Diasporës merr pjesë në Panairin e Turizmit Ndërkombëtar Tirana 2019 i cili po zhvillohet në ambientet e “Expo City”. Ky panair, pjesë e Programit Shtetëror të Aktiviteteve për Diasporën, publikuar në faqen […]

 • logo

Shfuqizohen tre urdhra të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën

3 Prill 2019

Kryeministri miratoi propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën për shfuqizimin e urdhrave nr. 135, nr.136, dhe nr.138 të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën, të cilët konsistonin në ngritjen e grupeve të […]

 • raporti vjetor i prer

Agjencia Kombëtare e Diasporës publikon pasqyrën e aktivitetit vjetor

2 Prill 2019

Agjencia Kombëtare e Diasporës ka publikuar raportin vjetor për vitin 2018. Raporti përmbledh gjithë aktivitetin institucional të realizuar nga kjo agjenci si dhe pasqyrën financiare të saj. Në të gjithashtu vlerësohet edhe parashikimi i aktiviteteve […]

 • mbledhja per muzeun 01.04.2019

Mbledhja e radhës me grupin ndërinstitucional të punës për krijimin e Pavijonit të Diasporës në Muzeun Historik Kombëtar

2 Prill 2019

Sot u mbajt mbledhja e radhës me grupin ndërinstitucional të punës për krijimin e Pavijonit të Diasporës në Muzeun Historik Kombëtar.

Në mbledhje u diskutua ecuria e punës për ta bërë funksional këtë pavijon.

Në përfundim të […]

 • urdhri 98 date 29.03.2019

Mbledhja e radhës e koordinatorëve për zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës

29 Mars 2019

Sot në mbledhjen e radhës me grupin e koordinatorëve për zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2018-2024

Gjatë mbledhjes u diskutua mbi publikimin e radhës të Buletinit të Planit të Veprimit për zbatimin e Strategjisë Kombëtare […]

 • 200

Për herë të parë ndahen vlerësimet “Ambasador i Kombit”

19 Mars 2019

Samiti i Dytë i Diasporës u mbyll me ceremoninë e dhënies për herë të parë të çmimit “Ambasador i Kombit“, disa prej aktivistëve më të dedikuar ndaj komunitetit shqiptar në botë. Të integruar në vendin […]

 • 001

Gjatë mbrëmjes gala ku u akorduan çmimet “Shqiponja e Artë”

19 Mars 2019

Në mbrëmjen gala të organizuar për Samitin e Dytë të Diasporës ku u akorduan çmimet “Shqiponja e Artë” për individë dhe shoqata, të cilët kontribuojnë në ruajtjen dhe promovimin e kulturës shqiptare.

 • Keshilli Drejtues

Mbledhja e radhës e Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës, diskutohet raporti vjetor 2018, aktivitet e zhvilluara dhe pasqyra financiare

18 Mars 2019

Këshilli Drejtues i Agjencisë Kombëtare për Diasporën mbajti ditën e sotme mbledhjen e radhës e cila u drejtua nga kryetari i këtij këshilli z. Etjen Xhafaj, zv.ministër për Evropën dhe Punët e Jashtme. Gjatë kësaj […]

Mbledhja e fundit e grupit ndërinstitucional për masën 51, prezantohet koordinatori kombëtar për informimin e Diasporës

16 Mars 2019

U zhvillua mbledhja e fundit e grupit ndërinstitucional të punës për zbatimin e masës 51 të planit të veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën, për të prezantuar koordinatorin shtetëror për informimin e Diasporës, z.Fatjon Hallkaj.
Drejtori […]

Takimi i radhës për përgatitjen e Platformës së programeve të posaçme në RTSH Diaspora

16 Mars 2019

Në takimin e radhës së grupit ndërinstitucional të punës për përgatitjen e Platformës së programeve të emisioneve të posaçme për mësimin e gjuhës shqipe, kulturën shqiptare dhe identitetin kombëtar u diskutua mbi projektet konkrete të […]

 • logo

Miratohet krijimi i regjistrit shtetëror të mësuesve të gjuhës shqipe dhe certifikata për nxënësit në Diasporë

1 Mars 2019

Këshilli i Ministrave ka miratuar propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën për krijimin e rregjistrit shtetëror të mësuesve të gjuhësh shqipe në bazë të të cilit ministria përgjegjëse për arsimin krijon regjistrin […]

 • logo

Bursat e studimit jashtë vendit, miratohet koordinatori shtetëror

20 Shkurt 2019

Kryeministri ka miratuar propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën për përcaktimin e koordinatorit shtetëror për ndjekjen e programeve dhe donatorëve, të cilët ofrojnë bursa studimi për jashtë vendit, zëvendësministrin e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, […]

 • programacioni-dedikuar-diaspores-2-1

Mbahet mbledhja e radhës për përgatitjen e programacionit të dedikuar për Diasporën në RTSH

14 Shkurt 2019

Ditën e sotme grupi ndërinstitucional i punës për përgatitjen e platformës së programeve, të emisioneve, të posaçme, për mësimin e gjuhës shqipe, kulturën shqiptare dhe identitetin kombëtar të dedikuara për Diasporën, ka mbajtur mbledhjen e […]

 • logo

Informimi i Diasporës shqiptare, zgjidhet koordiantori kombëtar që do të mbikëqyrë procesin

12 Shkurt 2019

Drejtori i Programimit dhe Zhvillimit, në Agjencinë Kombëtare të Shoqërisë së Informacionit (AKSHI), z. Fatjon Hallkaj do të jetë koordinatori shtetëror për informimin e Diasporës shqiptare.

Qëllimi punës së koordinatorit shtetëror për informimin e Diasporës është […]

 • lajm kryesor_300

Publikohet programi Shtetëror i Aktiviteteve për Diasporën Shqiptare

12 Shkurt 2019

Programi shtetëror i Aktiviteteve për Diasporën është dokumenti i parë i kësaj natyre në zbatim të Strategjisë Kombëtare të Diasporës.

Ky kalendar përmban aktivitetet e programuara për gjatë vitit 2019 kushtuar interesave të Diasporës, nga institucionet […]

 • logo

Zv.ministri i jashtëm përcaktohet koordinator shtetëror për marrëveshjet e sigurimeve të shqiptarëve në Diasporë

11 Shkurt 2019

Kryeministri ka miratuar propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën për përcaktimin e koordinatorit që do të mbulojë procesin e negocimit të marrëdhënieve në fushën e sigurimeve të shtetasve shqiptarë që jetojnë jashtë Shqipërisë, zv.ministrin […]

 • Vizite-studimore-ne-rome-09.02.2019

Vizitë studimore në Romë

9 Shkurt 2019

Një grup i përbërë nga përfaqësues të institucioneve shtetërore përgjegjëse për marrëdhëniet me Diasporën zhvilluan një vizitë studimore në Romë.

Qëllimi i vizitës ishte marrja dhe shkëmbimi i përvojës për rritjen e kapaciteteve të qeverisë, institucioneve […]

 • IMG_1032-1

Mbledhja e radhës e Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës, diskutohet buxheti i 2019

4 Shkurt 2019

Këshilli Drejtues i Agjencisë Kombëtare për Diasporën mbajti ditën e sotme mbledhjen e radhës e cila u drejtua nga kryetari i këtij këshilli z. Etjen Xhafaj, zv.ministër për Evropën dhe Punët e Jashtme. Gjatë kësaj […]

Këshilli Koordinues i Diasporës, propozimet zyrtare për kandidatët

1 Shkurt 2019

Këshilli Koordinues i Diasporës ka tashmë listën me kandidatët zyrtarë që do të jenë pjesë e tij, listë kjo e propozuar nga ministria e Europës dhe Punëve të Jashtme.

Nisur nga rrethanat e mbajtjes së Samitit […]

 • logo-AGJENCIA-KOMBETARE-E-DIASPORES-01-01-1

Agjencia Kombëtare e Diasporës marrëveshje bashkëpunimi me kompaninë prestigjoze “OC International”

30 Janar 2019

Agjencia Kombëtare e Diasporës ka firmosur një marrëveshje bashkëpunimi për realizmin e aktiviteteve kulturore me kompaninë e drejtuar nga violinisti i mirënjohur shqiptar Olen Çezari.

Sipas kësaj marrëveshjeje të nënshkruar nga Drejtori i Agjencisë z. Dritan […]

 • letra-e-Kryeministrit-25.01.2019

Publikohet ftesa e Kryeministrit, Edi Rama për Samitin e Dytë të Diasporës

25 Janar 2019

Kryeministri i Republikës së Shqipërisë z.Edi Rama u ka drejtuar një ftes të hapur përfaqësuesve të Diasporës për të marrë pjesë në Samitin e Dytë të Diasporës.

Ftesa u është drejtuar personaliteteve të Diasporës të cilët […]

 • regjistrimi-ne-samit

Hapet procesi i regjistrimit “on-line” për Samitin e Dytë të Diasporës

25 Janar 2019

Për të gjithë të interesuarit që dëshirojnë të bëhen pjesë e Samitit të Dytë të Diasporës, sot realizohet procesi i regjistrimit “on-line”.

Regjistrimi kryhet në faqen elektronike të Samitit. Për marrjen e ftesës “on-line” duhen plotësuar […]

 • platforma-e-programeve

Grupi ndërinstitucional i punës nis proçesin për realizimin e platformës së programeve që do të transmetohen në RTSH Diaspora

14 Janar 2019

Grupi ndërinstitucional i punës për zbatimin e urdhrit nr.180 të Kryeministrit “Për përgatitjen e platformës së programeve të emisioneve të posaçme për mësimin e gjuhës shqipe, kulturën shqiptare dhe identitetin kombëtar, të dedikuar për Diasporën” […]

 • pavioni

Historia e Diasporës shqiptare, së shpejti pavijon të dedikuar në Muzeun Historik Kombëtar

14 Janar 2019

Grupi ndërinstitucional i punës për bërjen funksional të Pavijonit të veçantë dedikuar Diasporës në Muzeun Historik Kombëtar mbajti sot mbledhjen e parë ku u diskutua mbi realizimin konkret të këtij pavijoni.

Në takimin e kryesuar nga […]

 • informimi

Grupi ndërinstitucional i punës, diskutime për rrjetin e informimit të Diasporës

11 Janar 2019

Mbledhja e radhës e grupit ndërinstitucional të punës për urdhrin nr.136 masa 51 të “Planit të Veprimit për Zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës” ishte mbi diskutimin për informimin në mënyrë sa më të plotë […]

 • 11

Publikohet buletini i vitit 2018 “Për masat e Planit të Veprimit për Zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës”

10 Janar 2019

Buletini i publikuar nga Agjencia Kombëtare e Diasporës është një raport i plotë mbi ecurinë e zbatimit të “Planit të Veprimit për Zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2018-2024”

Ky publikim është vazhdim i reflektimit mbi […]

 • foto-takimi-per-urdhrin-138-10.1.2019-1

2019-ta viti i aktiviteteve kulturore shqiptare në Diasporë

10 Janar 2019

Grupi ndërinstitucional i punës për zbatimin e urdhrit nr.138/2018 të Kryeministrit, për zbatimin e masave 2 dhe 45 të “Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën” mbajti sot mbledhjen e radhës. Në takimin e […]

 • takimi-i-grupit-te-koordinatoreve-01.2019

Grupi i koordinatorëve për zbatimin e Urdhrit nr. 98 “Për zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën” mbajti ditën e sotme mbledhjen e radhës

8 Janar 2019

Gjatë këtij takimi ministri i Shtetit për Diasporën z. Pandeli Majko bëri një përmbledhje të punës së kryer gjatë vitit 2018, në kuadër të Strategjisë Kombëtare të Diasporës, duke u ndalur tek Samiti i dytë […]

 • per-lajmet-diaspora-shqiptare-ne-shifra-3

Publikohet studimi “Diaspora e Shqipërisë në Shifra”

18 Dhjetor 2018

INSTAT me mbështetjen e ministrit të Shtetit për Diasporën publikon për herë të parë një studim konkret mbi Diasporën të titulluar “Diaspora e Shqipërisë në shifra”.

Ky studim është kryer mbi bazë të vlerësimeve të tërthorta […]

 • marreveshja-me-universitetin-ecampus

Agjencia Kombëtare e Diasporës marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin italian “eCampus” në fushën e kërkimit, mësimdhënies dhe zhvillimit teknologjik dhe inovacionit

6 Dhjetor 2018

Agjencia Kombëtare e Diasporës ka firmosur dje një marrëveshje bashkëpunimi me universitetin italian eCampus. Drejtori ekzekutiv i Agjencisë z.Dritan Delija dhe Drejtori i Përgjithshëm i Universitetit eCampus, z.Alfonso Lovito me mbështetjen e Ministrit të Shtetit […]

 • vizita-ne-itali-17.11.2018

Ministri Majko dhe z. Delija marrin pjesë në konferencën e organizuar në Itali

17 Nëntor 2018

Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko, së bashku me Drejtorin Ekzekutiv të Agjencisë Kombëtare të Diasporës, z. Dritan Delija dhe Drejtoreshën e Fondit Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës, znj. Soana Jaupllari, morën pjesë […]

 • takimi-i-trete-i-grupit-te-koordinatoreve 13.11

Takimi i Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën

13 Nëntor 2018

Sot, në ambientet e Kryeministrisë, u mbajt takimi i Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën (2018-2024). Grupi i Koordinatorëve është përgjegjës për bashkërendimin e punës me zbatimin e masave të […]

 • takim-me-perfaqesues-te-larte-Irlandez 01.11

Ministri Majko dhe z. Delija takohen me disa nga përfaqësuesit më të lartë irlandez

1 Nëntor 2018

Në vazhdim të takimeve në Irlandë, Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko, dhe Drejtori Ekzekutiv i Agjencisë Kombëtare të Diasporës, z. Dritan Delija, u takuan me z. James Farrell nga Agjencia për Zhvillimin […]

 • takimi-i-ministri

Ministri Majko takon Ministrin e Shtetit për Diasporën dhe Zhvillimin Ndërkombëtar të Irlandës, z. Cannon

31 Tetor 2018

Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko u takua me Ministrin e Shtetit për Diasporën dhe Zhvillimin Ndërkombëtar të Irlandës, z. Ciarán Cannon. Ministrat Majko dhe Cannon biseduan për arritjen e një marrëveshjeje dypalëshe […]

 • foto-Komiteti-Shteteror-per-Diasporen30.10

Takimi i dytë i Komitetit Shtetëror për Diasporën

24 Tetor 2018

Sot, në ambientet e Kryeministrisë, u mbajt takimi i dytë i Komitetit Shtetëror për Diasporën. Misioni i Komitetit të drejtuar nga Kryeministri, e që ka në përbërje Ministrat kryesorë, është përgatitja e linjave orientuese për […]

 • foto-takim-kosova

Takimi “Java me bizneset e diasporës”

8 Tetor 2018

Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko dhe Drejtori Ekzekutiv i Agjencisë Kombëtare të Diasporës, z. Dritan Delija, të pranishëm në hapjen e aktivitetit “Java me bizneset e diasporës” në Prishtinë. Rreth 300 biznese […]

 • lajmi-sot05

U zhvillua mbledhja e dytë e Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës

5 Tetor 2018

Sot, në datë 5 Tetor 2018 u zhvillua mbledhja e dytë e Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare për Diasporës, me përfaqësues nga Ministri i Shtetit për Diasporën, Agjencia Kombëtare për Diasporën dhe nga ministritë e […]

 • diaspora02

Zhvillohet mbledhja e parë e Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës

2 Tetor 2018

Sot në Kryeministri zhvilluam mbledhjen e parë të Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës. Këshilli Drejtues, i përbërë nga përfaqësues të Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe të disa prej ministrive të linjës, është […]

 • diaspora09

Takimi i dytë i Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën

1 Tetor 2018

Sot, në Kryeministri, u mbajt takimi i dytë i Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën (2018-2024) . Grupi i Koordinatorëve, i përbërë nga përfaqësues të Ministrit të Shtetit për Diasporën, […]

 • logo-per-buletinin-3

Publikohet Buletini i parë për realizimin e masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën (2018 – 2024).

20 Shtator 2018

Ky është Buletini i parë për procesin e realizimit të masave të planit të veprimit, i cili do t’i shërbejë informimit të institucioneve përgjegjëse dhe publikut të interesuar.

Buletini kryen vlerësimin e veprimeve të institucioneve në […]

 • diaspora11.09

Takimi i parë i Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën

11 Shtator 2018

Më datë 11.09.2018 u mbajt takimi i parë i Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën (2018-2024) në ambientet e Kryeministrisë.

Koordinatorët, të drejtuar nga Ministri i Shtetit për Diasporën, janë përgjegjës […]

 • Samiti-Diaspores

Samiti i dytë i Diasporës shqiptare

3 Shtator 2018

Së shpejti do të zhvillohet në Tiranë Samiti i Diasporës Shqiptare. Samiti do të mbledhë shoqata shqiptare, personalitete të shquara dhe bashkëkombës nga mbi 30 shtete të botës. Synimi i samitit është krijimi i një […]