Për herë të parë anëtarët e komunitetit shqiptar në Gamovka të Ukrainës po mësojnë vallet tradicionale shqiptare me valltarët profesionistë të Ansamblit Kombëtar Shqiptar. Këto mësime po realizohen nga Agjencia Kombëtare e Diasporës në bashkëpunim me Teatrin Kombëtar të Operas dhe Baletit të Shqipërisë.