Te rejat e Fundit

Hora e Arbëreshëve feston 535 vjetorin e themelimit

Sot, Hora e Arbëreshëve, komuniteti më i madh arbëresh i vendosur në Itali, në vitin 1488, feston 535 vjetorin e themelimit. Aktivitetet filluan me meshën në gjuhën shqipe, duke vazhduar me konferencën “Veshjet Tradicionale“, veshjet e Piannës dhe pasuria materiale dhe jo materiale.

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës në fjalën e saj, vlerësoi komunitetin […]

By |Gusht 30th, 2023|Te rejat e Fundit|Komentet te Hora e Arbëreshëve feston 535 vjetorin e themelimit Janë të Mbyllura

Drejtoresha Ekzekutive e AKD-së priti në një takim homologe e saj nga Bullgaria

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës priti në një takim znj. Rayna Mandzhukova, Drejtoreshë e Agjencisë Shtetërore për Bullgarët Jashtë dhe Ambasadorin e Republikës së Bullgarisë në Tiranë, z. Ivaylo Kirov.

Në këtë takim u diskutua për forcimin e marrëdhënieve institucionale ndërmjet dy Agjencive homologe në fushën e Diasporës si dhe bashkëpunimin në projekte të […]

By |Qershor 5th, 2023|Te rejat e Fundit|Komentet te Drejtoresha Ekzekutive e AKD-së priti në një takim homologe e saj nga Bullgaria Janë të Mbyllura

Shfaqjen e XXVIII kulturore folklorike për vlerësimin e pakicave etnike, në Itali

Agjencia Kombëtare e Diasporës mori pjesë në Shfaqjen e XXVIII kulturore folklorike për vlerësimin e pakicave etnike, të zhvilluar në komunën e Frasnitës, në Kalabri të Italisë, ditën e shtunë, më 27 maj.

Në rajonin e Kalabrisë ndodhen mjaft komuna arbëreshe, të cilat organizojnë aktivitete kulturore të vazhdueshme. Organizimi i tyre synon ruajtjen e gjuhës, kulturës […]

By |Maj 29th, 2023|Te rejat e Fundit|Komentet te Shfaqjen e XXVIII kulturore folklorike për vlerësimin e pakicave etnike, në Itali Janë të Mbyllura

Seanca dëgjimore pranë Nënkomisionit “Për Diasporën dhe Migracionin”

Sot u zhvillua seanca dëgjimore pranë Nënkomisionit “Për Diasporën dhe Migracionin” me pjesëmarrjen e zv. ministres për Evropën dhe Punët e Jashtme, znj. Artemis Malo dhe Drejtoreshës Ekzekutive të Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi, si dhe znj Diana Kastrati nga Qendra e Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët.

Gjatë kësaj seance, u prezantua veprimtaria vjetore […]

By |Mars 20th, 2023|Te rejat e Fundit|Komentet te Seanca dëgjimore pranë Nënkomisionit “Për Diasporën dhe Migracionin” Janë të Mbyllura

Aktivitet kulturor në Uster të Zvicrës

Pranë komunitetit shqiptar në Uster, Zyrih, u organizua një aktivitet kulturor e cila bashkoi shqiptarët, me qëllim ruajtjen e gjuhës shqipe dhe traditave kulturore kombëtare. Gjatë kësaj vizite u nënshkrua një marrëveshje bashkëpunimi ndërmjet Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Shoqatës Kulturore“Bashkimi“ Uster.
 

 

 

 

 

 

 

By |Shkurt 19th, 2023|Te rejat e Fundit|Komentet te Aktivitet kulturor në Uster të Zvicrës Janë të Mbyllura

Aktivitet kulturor në Londër me rastin e 15 vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës

Shoqata Ardhmëria në Londër në bashkëpunim me Agjencinë Kombëtare të Diasporës dhe shoqatën Peja organizoi një aktivitet kulturor me rastin e 15 vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës.
Aktiviteti u zhvillua në sallën e koncerteve të shkollës shqipe, ku nxënësit e kësaj shkolle nëpërmjet vargjeve, këngëve dhe valleve prezantuan kulturën dhe traditat kombëtare. Aktiviteti vazhdoi […]

By |Shkurt 18th, 2023|Te rejat e Fundit|Komentet te Aktivitet kulturor në Londër me rastin e 15 vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës Janë të Mbyllura

Eurostat, dërgesat personale drejt Shqipërisë në vitin 2021 arritën në 1.14 miliardë euro

Sipas të dhënave nga Eurostat, transfertat ose dërgesat personale drejt Shqipërisë në vitin 2021 arritën në 1.14 miliardë euro, në rritje me 10% krahasuar me një vit më parë.

Italia vazhdon të kryesojë renditjen e dërgesave hyrëse, transfertat personale nga Italia kishin vlerën e 279 milionë eurove, ose rreth 24.5% e totalit. Dërgesat nga Italia u […]

By |Janar 31st, 2023|Te rejat e Fundit|Komentet te Eurostat, dërgesat personale drejt Shqipërisë në vitin 2021 arritën në 1.14 miliardë euro Janë të Mbyllura

Publikohet numri i dytë (Dhjetor 2022) i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2021-2025

Agjencia Kombëtare e Diasporës ndjek zbatimin e masave të Planit të Veprimit nga institucionet përkatëse dhe informon publikun mbi ecurinë dhe procesin e zbatimit të masave të Planit të Veprimit, përmes publikimit të Buletinit.

Publikimi i këtij dokumenti synon informimin e qytetarëve të interesuar brenda dhe jashtë vendit për ecurinë e politikave e masave shtetërore për […]

By |Dhjetor 31st, 2022|Te rejat e Fundit|Komentet te Publikohet numri i dytë (Dhjetor 2022) i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2021-2025 Janë të Mbyllura

Mbledhja vjetore e Këshillit Koordinues të Diasporës

Në kuadër të Ditës Kombëtare të Diasporës në Shqipëri, më 18 dhjetor, u zhvillua mbledhja vjetore e Këshillit Koordinues të Diasporës, me qëllim diskutimin për ecurinë e mëtejshme të punës dhe funksionimin e këtij Këshilli.
Mbledhjen mund ta ndiqni këtu.

 

By |Dhjetor 20th, 2022|Te rejat e Fundit|Komentet te Mbledhja vjetore e Këshillit Koordinues të Diasporës Janë të Mbyllura

Kremtimi i Festave të nëntorit në Londër

Në Londër, së bashku me mjekë, avokatë, profesionistë, fëmijë të diasporës shqiptare të cilët ruajnë kulturën, gjuhën dhe traditat e vendit të origjinës. Kënaqësi të isha pjesë e mirëpritjes së shqipëtarëve nga Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Londër, Konferencës së XVI-të shkencore të organizuar nga Federata Europiane e Mjekëve Shqiptarë, si dhe koncertit me […]

By |Nëntor 30th, 2022|Te rejat e Fundit|Komentet te Kremtimi i Festave të nëntorit në Londër Janë të Mbyllura