altin.selimi

About Altin Selimi

This author has not yet filled in any details.
So far Altin Selimi has created 314 blog entries.

Hora e Arbëreshëve feston 535 vjetorin e themelimit

Sot, Hora e Arbëreshëve, komuniteti më i madh arbëresh i vendosur në Itali, në vitin 1488, feston 535 vjetorin e themelimit. Aktivitetet filluan me meshën në gjuhën shqipe, duke vazhduar me konferencën “Veshjet Tradicionale“, veshjet e Piannës dhe pasuria materiale dhe jo materiale.

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës në fjalën e saj, vlerësoi komunitetin […]

By |Gusht 30th, 2023|Te rejat e Fundit|Komentet te Hora e Arbëreshëve feston 535 vjetorin e themelimit Janë të Mbyllura

Drejtoresha Ekzekutive e AKD-së priti në një takim homologe e saj nga Bullgaria

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës priti në një takim znj. Rayna Mandzhukova, Drejtoreshë e Agjencisë Shtetërore për Bullgarët Jashtë dhe Ambasadorin e Republikës së Bullgarisë në Tiranë, z. Ivaylo Kirov.

Në këtë takim u diskutua për forcimin e marrëdhënieve institucionale ndërmjet dy Agjencive homologe në fushën e Diasporës si dhe bashkëpunimin në projekte të […]

By |Qershor 5th, 2023|Te rejat e Fundit|Komentet te Drejtoresha Ekzekutive e AKD-së priti në një takim homologe e saj nga Bullgaria Janë të Mbyllura

Shfaqjen e XXVIII kulturore folklorike për vlerësimin e pakicave etnike, në Itali

Agjencia Kombëtare e Diasporës mori pjesë në Shfaqjen e XXVIII kulturore folklorike për vlerësimin e pakicave etnike, të zhvilluar në komunën e Frasnitës, në Kalabri të Italisë, ditën e shtunë, më 27 maj.

Në rajonin e Kalabrisë ndodhen mjaft komuna arbëreshe, të cilat organizojnë aktivitete kulturore të vazhdueshme. Organizimi i tyre synon ruajtjen e gjuhës, kulturës […]

By |Maj 29th, 2023|Te rejat e Fundit|Komentet te Shfaqjen e XXVIII kulturore folklorike për vlerësimin e pakicave etnike, në Itali Janë të Mbyllura

Seanca dëgjimore pranë Nënkomisionit “Për Diasporën dhe Migracionin”

Sot u zhvillua seanca dëgjimore pranë Nënkomisionit “Për Diasporën dhe Migracionin” me pjesëmarrjen e zv. ministres për Evropën dhe Punët e Jashtme, znj. Artemis Malo dhe Drejtoreshës Ekzekutive të Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi, si dhe znj Diana Kastrati nga Qendra e Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët.

Gjatë kësaj seance, u prezantua veprimtaria vjetore […]

By |Mars 20th, 2023|Te rejat e Fundit|Komentet te Seanca dëgjimore pranë Nënkomisionit “Për Diasporën dhe Migracionin” Janë të Mbyllura

Aktivitet kulturor në Uster të Zvicrës

Pranë komunitetit shqiptar në Uster, Zyrih, u organizua një aktivitet kulturor e cila bashkoi shqiptarët, me qëllim ruajtjen e gjuhës shqipe dhe traditave kulturore kombëtare. Gjatë kësaj vizite u nënshkrua një marrëveshje bashkëpunimi ndërmjet Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Shoqatës Kulturore“Bashkimi“ Uster.
 

 

 

 

 

 

 

By |Shkurt 19th, 2023|Te rejat e Fundit|Komentet te Aktivitet kulturor në Uster të Zvicrës Janë të Mbyllura

Aktivitet kulturor në Londër me rastin e 15 vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës

Shoqata Ardhmëria në Londër në bashkëpunim me Agjencinë Kombëtare të Diasporës dhe shoqatën Peja organizoi një aktivitet kulturor me rastin e 15 vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës.
Aktiviteti u zhvillua në sallën e koncerteve të shkollës shqipe, ku nxënësit e kësaj shkolle nëpërmjet vargjeve, këngëve dhe valleve prezantuan kulturën dhe traditat kombëtare. Aktiviteti vazhdoi […]

By |Shkurt 18th, 2023|Te rejat e Fundit|Komentet te Aktivitet kulturor në Londër me rastin e 15 vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës Janë të Mbyllura

ICT dhe BPO

Potenciali i Shqipërisë si një nga destinacionet më të preferuara për shërbimet ICT-BPO doli në dritë në vitin 2000 si një treg i zhvilluar dhe fuqi rajonale në Ballkan.

Shqipëria është shndërruar në një destinacion kryesor për shërbimet ICT-BPO me kulturën e saj urbane, disponueshmërinë e burimeve, infrastrukturën dhe incentivat tërheqëse për investimet.

Tirana është qendra kryesore […]

By |Shkurt 9th, 2023|Uncategorized|Komentet te ICT dhe BPO Janë të Mbyllura

TEDA

Qeveria e Shqipërisë kërkon zhvilluesit dhe investitorët të krijojnë TEDA të klasit botëror në zonat tokësore në Spitallw, Koplik dhe Kashar. Siç është parashikuar aktualisht, zhvilluesve të ardhshëm do t’u ofrohet zhvillimi ekskluziv dhe të drejtat e operatorit mbi këto prona, përmes një qiraje afatgjatë.

Zonat janë në afërsi të një force punëtore të aftë, institucioneve […]

By |Shkurt 9th, 2023|Uncategorized|Komentet te TEDA Janë të Mbyllura

Bujqësia

Bujqësia është një nga sektorët më dominues të ekonomisë me një potencial të lartë zhvillimi, duke përbërë burimin kryesor të të ardhurave dhe punësimit në vend. Kontributi i sektorit të Bujqësisë në PBB është 18.39%. Një e treta e të punësuarve janë në sektorin e bujqësisë.

Objektivat kryesore në bujqësi janë përmirësimi i sistemeve të ujitjes […]

By |Shkurt 9th, 2023|Uncategorized|Komentet te Bujqësia Janë të Mbyllura

Energjia

Shqipëria ka një pozitë shumë të favorshme gjeografike, mes rrugëve më të shkurtra që kalojnë nga Mesdheu perëndimor për në Ballkan e Azinë e Vogël, për pasojë ka një potencial të konsiderueshëm të burimeve të rinovueshme të energjisë si: dielli, era, uji, biomasa dhe burimet gjeotermale.

Përdorimi i këtyre burimeve përbën një strategji afatgjatë për zbatimin […]

By |Shkurt 9th, 2023|Uncategorized|Komentet te Energjia Janë të Mbyllura