altin.selimi

About Altin Selimi

This author has not yet filled in any details.
So far Altin Selimi has created 314 blog entries.

Publikohet numri i dytë (Dhjetor 2022) i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2021-2025

Agjencia Kombëtare e Diasporës ndjek zbatimin e masave të Planit të Veprimit nga institucionet përkatëse dhe informon publikun mbi ecurinë dhe procesin e zbatimit të masave të Planit të Veprimit, përmes publikimit të Buletinit.

Publikimi i këtij dokumenti synon informimin e qytetarëve të interesuar brenda dhe jashtë vendit për ecurinë e politikave e masave shtetërore për […]

By |Dhjetor 31st, 2022|Te rejat e Fundit|Komentet te Publikohet numri i dytë (Dhjetor 2022) i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2021-2025 Janë të Mbyllura

Mbledhja vjetore e Këshillit Koordinues të Diasporës

Në kuadër të Ditës Kombëtare të Diasporës në Shqipëri, më 18 dhjetor, u zhvillua mbledhja vjetore e Këshillit Koordinues të Diasporës, me qëllim diskutimin për ecurinë e mëtejshme të punës dhe funksionimin e këtij Këshilli.
Mbledhjen mund ta ndiqni këtu.

 

By |Dhjetor 20th, 2022|Te rejat e Fundit|Komentet te Mbledhja vjetore e Këshillit Koordinues të Diasporës Janë të Mbyllura

Kremtimi i Festave të nëntorit në Londër

Në Londër, së bashku me mjekë, avokatë, profesionistë, fëmijë të diasporës shqiptare të cilët ruajnë kulturën, gjuhën dhe traditat e vendit të origjinës. Kënaqësi të isha pjesë e mirëpritjes së shqipëtarëve nga Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Londër, Konferencës së XVI-të shkencore të organizuar nga Federata Europiane e Mjekëve Shqiptarë, si dhe koncertit me […]

By |Nëntor 30th, 2022|Te rejat e Fundit|Komentet te Kremtimi i Festave të nëntorit në Londër Janë të Mbyllura

Nënshkruhet Marrëveshje e Bashkëpunimit ndërmjet Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Shoqërisë së Akademikëve shqiptarë “Dija“

Kënaqësi të isha pjesë e simpoziumit shkencor për sfidat dhe mundësitë e përfshirjes së Diasporës në bashkëpunime dhe rrjetëzime shkencore kombëtare dhe ndërkombëtare, në ndihmë të vendeve të origjinës, organizuar nga Shoqëria e Akademikëve shqiptarë “Dija“ në Mynih, në kuadër të aktivitetit të rregullt “Takimet e Mynihut”, ku pata mundësinë të prezantoja punën e kryer […]

By |Nëntor 22nd, 2022|Te rejat e Fundit|Komentet te Nënshkruhet Marrëveshje e Bashkëpunimit ndërmjet Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Shoqërisë së Akademikëve shqiptarë “Dija“ Janë të Mbyllura

Kremtimi i Festave të nëntorit në Mynih

Në Mynih, së bashku me Konsullatën e Përgjithshme të Republikës së Shqipërisë dhe me Konsullin e Nderit të Shqipërisë në Wyrzburg, z. Markus Scheuman, në kremtimin e Festave të nëntorit. Pjesëmarrës në këtë aktivitet ishte Presidenti i Qeverisë së Bavarisë së Sipërme, Dr. Konrad Schober, Trupi Diplomatik, media, biznesi dhe komuniteti shqiptar në Gjermani.

Kremtimi ishte […]

By |Nëntor 21st, 2022|Te rejat e Fundit|Komentet te Kremtimi i Festave të nëntorit në Mynih Janë të Mbyllura

Agjencia Kombëtare e Diasporës pjesë e Tryezës së Rrumbullakët për prezantimin e projektit “Form@2”

Agjencia Kombëtare e Diasporës ishte sot pjesë e Tryezës së Rrumbullakët për prezantimin e projektit “Form@2”. Në këtë aktivitet ishin të pranishëm autoritete nga Shqipëria dhe Italia të përfshira në projekt si dhe shoqata të diasporës shqiptare.

Projekti Form@2 ka trajnuar mbi 50 persona në Shqipëri, për të cilët ka kontribuar në mësimin e gjuhës italiane, […]

By |Tetor 25th, 2022|Te rejat e Fundit|Komentet te Agjencia Kombëtare e Diasporës pjesë e Tryezës së Rrumbullakët për prezantimin e projektit “Form@2” Janë të Mbyllura

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, Znj. Sonila Hysi merr pjesë në Samitin e Tretë të Grave të Biznesit të Diasporës

Dhoma e Biznesit të Diasporës Shqiptare ka mbajtur Samitin e Tretë të Grave të Biznesit të Diasporës. Tema e këtij viti “Gruaja për Zhvillim të Qëndrueshëm” ka mbledhur më shumë se 100 gra sipërmarrëse të suksesshme shqiptare dhe në Diasporë.

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, Znj. Sonila Hysi në fjalën e saj prezantoi kontributin […]

By |Shtator 26th, 2022|Te rejat e Fundit|Komentet te Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, Znj. Sonila Hysi merr pjesë në Samitin e Tretë të Grave të Biznesit të Diasporës Janë të Mbyllura

Znj. Anila Hyka Smorgrav e shoqëruar nga znj. Sonila Hysi zhvilluan një takim me Kryetarin e Bashkisë së Tiranës, z. Erion Veliaj

Nënkryetarja e Këshillit Koordinues të Diasporës, znj. Anila Hyka Smorgrav e shoqëruar nga Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi zhvilluan një takim me z. Erion Veliaj, Kryetar i Bashkisë së Tiranës. Znj. Smorgrav prezantoi punën e deritanishme të KKD-së, duke theksuar se prej krijimit të Këshillit, anëtarët e tij kanë bashkëpunuar […]

By |Shtator 21st, 2022|Te rejat e Fundit|Komentet te Znj. Anila Hyka Smorgrav e shoqëruar nga znj. Sonila Hysi zhvilluan një takim me Kryetarin e Bashkisë së Tiranës, z. Erion Veliaj Janë të Mbyllura

Takim me të rinj pjesë e programit Startup Diaspora

Të rinj shqiptarë që jetojnë brenda dhe jashtë vendit zhvilluan sot një vizitë në ambientet e Agjencisë Kombëtare të Diasporës në kuadër të Projektit “Startup Diaspora”.

Gjatë këtij takimi u diskutua për projekte të përbashkëta në interes të përfshirjes së të rinjve nga diaspora për të kontribuar në vendlindje me aftësitë e fituara në vendet pritëse.

Startup […]

By |Shtator 15th, 2022|Te rejat e Fundit|Komentet te Takim me të rinj pjesë e programit Startup Diaspora Janë të Mbyllura

Projekti “Startup Diaspora”

Projekti “Startup Diaspora” ka si mision ndërtimin e marrëdhënieve më të ngushta ndërmjet të rinjve shqiptarë që jetojnë brenda dhe jashtë vendi.

Nëse je një sipërmarrës apo profesionist shqiptar në Diasporë të ftojmë të aplikosh dhe të bëhesh pjesë e Startup Diaspora.
Apliko në linkun https://www.smarted.al/startupdiaspora

Ky projekt organizohet në kuadër të programit Tirana Kryeqyteti Evropian i Rinisë […]

By |Gusht 30th, 2022|Te rejat e Fundit|Komentet te Projekti “Startup Diaspora” Janë të Mbyllura