altin.selimi

About Altin Selimi

This author has not yet filled in any details.
So far Altin Selimi has created 316 blog entries.

Seanca dëgjimore pranë Nënkomisionit “Për Diasporën dhe Migracionin”

Sot u zhvillua seanca dëgjimore pranë Nënkomisionit “Për Diasporën dhe Migracionin” me pjesëmarrjen e zv. ministres për Evropën dhe Punët e Jashtme, znj. Artemis Malo dhe Drejtoreshës Ekzekutive të Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi, si dhe znj Diana Kastrati nga Qendra e Studimeve dhe Publikimeve për Arbëreshët.

Gjatë kësaj seance, u prezantua veprimtaria vjetore […]

By |March 20th, 2023|Te rejat e Fundit|Comments Off on Seanca dëgjimore pranë Nënkomisionit “Për Diasporën dhe Migracionin”

ICT dhe BPO

Potenciali i Shqipërisë si një nga destinacionet më të preferuara për shërbimet ICT-BPO doli në dritë në vitin 2000 si një treg i zhvilluar dhe fuqi rajonale në Ballkan.

Shqipëria është shndërruar në një destinacion kryesor për shërbimet ICT-BPO me kulturën e saj urbane, disponueshmërinë e burimeve, infrastrukturën dhe incentivat tërheqëse për investimet.

Tirana është qendra kryesore […]

By |February 9th, 2023|Uncategorized|Comments Off on ICT dhe BPO

TEDA

Qeveria e Shqipërisë kërkon zhvilluesit dhe investitorët të krijojnë TEDA të klasit botëror në zonat tokësore në Spitallw, Koplik dhe Kashar. Siç është parashikuar aktualisht, zhvilluesve të ardhshëm do t’u ofrohet zhvillimi ekskluziv dhe të drejtat e operatorit mbi këto prona, përmes një qiraje afatgjatë.

Zonat janë në afërsi të një force punëtore të aftë, institucioneve […]

By |February 9th, 2023|Uncategorized|Comments Off on TEDA

Bujqësia

Bujqësia është një nga sektorët më dominues të ekonomisë me një potencial të lartë zhvillimi, duke përbërë burimin kryesor të të ardhurave dhe punësimit në vend. Kontributi i sektorit të Bujqësisë në PBB është 18.39%. Një e treta e të punësuarve janë në sektorin e bujqësisë.

Objektivat kryesore në bujqësi janë përmirësimi i sistemeve të ujitjes […]

By |February 9th, 2023|Uncategorized|Comments Off on Bujqësia

Energjia

Shqipëria ka një pozitë shumë të favorshme gjeografike, mes rrugëve më të shkurtra që kalojnë nga Mesdheu perëndimor për në Ballkan e Azinë e Vogël, për pasojë ka një potencial të konsiderueshëm të burimeve të rinovueshme të energjisë si: dielli, era, uji, biomasa dhe burimet gjeotermale.

Përdorimi i këtyre burimeve përbën një strategji afatgjatë për zbatimin […]

By |February 9th, 2023|Uncategorized|Comments Off on Energjia

Manifakturë

Shqipëria ka një sektor të fortë dhe të gjallë të prodhimit, i cili drejtohet nga ndërmarrje mjaft të suksesshme në industrinë e tekstilit dhe këpucëve.

Duke pasur këtë përvojë të shkëlqyeshme dhe fuqi punëtore të aftë, Shqipëria ofron një potencial të madh për të diversifikuar ekonominë e saj, duke kaluar nga industria e tekstilit dhe këpucëve […]

By |February 9th, 2023|Uncategorized|Comments Off on Manifakturë

Turizmi

Udhëtimi dhe turizmi është një ndër sektorët më të rëndësishëm dhe me një peshë të madhe për ekonominë shqiptare, si në terma monetarë ashtu edhe në ato të punësimit, por edhe për parashikimet e tij pozitive të rritjes së mëtejshme.

Sektori i turizmit në vitin 2020 regjistroi një kontribut të drejtpërdrejtë prej 169.7 miliardë lekësh, me […]

By |February 9th, 2023|Uncategorized|Comments Off on Turizmi

Investime të Huaja Direkte

Shqipëria ofron një kuadër ligjor mjaft miqësor, sa i takon investimeve të huaja. Ligji “Për investimet e huaja” mbështetet në parimet e barazisë, mosdiskriminimit dhe mbrojtjes së investitorëve.

Sipas këtij ligji:

Nuk ka nevojë për autorizim paraprak për të huajt që të hapin një biznes në Shqipëri.
Është e mundur pronësia 100% e huaj në një […]

By |February 9th, 2023|Uncategorized|Comments Off on Investime të Huaja Direkte

Infrastruktura dhe Shërbimet

Vendndodhja dhe lidhja me korridoret më të rëndësishme evropiane e vendos Shqipërinë në një pozicion gjeografikisht strategjik dhe unik.

Shqipëria lidh vendet perëndimore mesdhetare me vendet e Ballkanit dhe të Azisë.

Ky pozicion gjeostrategjik në Ballkan dhe Evropë konsiderohet si një portë lidhëse ndërmjet Lindjes dhe Perëndimit.
Transporti Rrugor
Rrjeti rrugor i Shqipërisë, përfshirë rrugët interurbane kryesore, rrugët interurbane […]

By |February 8th, 2023|Uncategorized|Comments Off on Infrastruktura dhe Shërbimet

Fuqia Punëtore

Shqipëria, ofron jo vetëm një forcë punëtore shumë të aftë, por edhe me kosto më të ulët në rajon.

Marrëdhëniet e punës ndërmjet punëdhënësit dhe punëmarrësit janë të rregulluara nga kontrata pune individuale ose kolektive, në bazë të Kodit të Punës të Republikës së Shqipërisë dhe ligjit nr. 152/2013 “Për statusin e nëpunësit civil” (ndryshuar me […]

By |February 8th, 2023|Uncategorized|Comments Off on Fuqia Punëtore