Shoqata Ardhmëria në Londër në bashkëpunim me Agjencinë Kombëtare të Diasporës dhe shoqatën Peja organizoi një aktivitet kulturor me rastin e 15 vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës.
Aktiviteti u zhvillua në sallën e koncerteve të shkollës shqipe, ku nxënësit e kësaj shkolle nëpërmjet vargjeve, këngëve dhe valleve prezantuan kulturën dhe traditat kombëtare. Aktiviteti vazhdoi me interpretimet e artistëve shqiptarë, ndër të cilët Artisti Bledi Polena përcolli pasurinë e folkut shqiptar, sidomos tek brezat e rinj në diasporë. Gjatë këtij aktiviteti u zhvillua edhe një ekspozitë skenike me kostume dhe veshje tradicionale shqiptare.