Gjatë mësimit të valleve dhe kulturës shqiptare edhe në fshatin Tyushki, Ukrainë. Valltarët profesionistë të Ansamblit Kombëtar Shqiptar morën pjesë në një aktivitet të organizuar për ditën e pensionistëve në këtë fshat, ku iu mësuan atyre vallet tradicionale shqiptare.

Organizimi i këtyre klasave për anëtarët e komuniteti shqiptaro-ukrainas realizohet nga bashkëpunimi i Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Teatrit Kombëtarë të Operas dhe Baletit të Shqipërisë.