Pranë komunitetit shqiptar në Uster, Zyrih, u organizua një aktivitet kulturor e cila bashkoi shqiptarët, me qëllim ruajtjen e gjuhës shqipe dhe traditave kulturore kombëtare. Gjatë kësaj vizite u nënshkrua një marrëveshje bashkëpunimi ndërmjet Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Shoqatës Kulturore“Bashkimi“ Uster.