Në përvjetorin e 16-të të përfshirjes së Gjirokastrës në UNESCO, Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi ka zhvilluar një takim në këtë qytet.
Në përvjetorin e 85-të të Gjeniut të Letrave shqipe, Ismail Kadare, Hysi i ka dhuruar shtëpisë muze albumin “Kadare dhe Gjirokastra”, album fotografik i realizuar nga artisti Roland Tasho dhe i mbështetur nga ministri i shtetit për Diasporen, z. Pandeli Majko.