diaspora

About diaspora

This author has not yet filled in any details.
So far diaspora has created 5 blog entries.

Deklaratë e Këshillit Koordinues të Diasporës

Duke marrë parasysh situatën e pandemisë së shkaktuar nga COVID-19, Këshilli Koordinues i Diasporës:
-I bën thirrje klasës politike në Shqipëri dhe Kosovë që të tregoj maturinë e duhur në menaxhimin e kësaj situate të paprecedent.
-I bën thirrje qeverisë së Kosovës që të punoj në menaxhimin e kësaj situate të vështirë duke anashkaluar dallimet politike. Çdo […]

By |Mars 26th, 2020|Te rejat e Fundit|Komentet te Deklaratë e Këshillit Koordinues të Diasporës Janë të Mbyllura

Takimi virtual i Juristëve në Diasporë më 4 prill

Të nderuar pjesëmarrës në Takimin e Juristëve në Diasporë në datën 4 prill,

Ju njoftojmë se, për shkak të situatës së krijuar nga COVID-19 dhe masave të marra për parandalimin e përhapjes së virusit, takimi do të zhvillohet online. Agjencia Kombëtare e Diasporës do t’ju njoftojë në vijim për modalitetet e zhvillimit të kësaj veprimtarie.

Ju faleminderit […]

By |Mars 26th, 2020|Te rejat e Fundit|Komentet te Takimi virtual i Juristëve në Diasporë më 4 prill Janë të Mbyllura

Publikohet programi Shtetëror i Aktiviteteve për Diasporën Shqiptare

Programi shtetëror i Aktiviteteve për Diasporën është dokumenti i parë i kësaj natyre në zbatim të Strategjisë Kombëtare të Diasporës.

Ky kalendar përmban aktivitetet e programuara për gjatë vitit 2019 kushtuar interesave të Diasporës, nga institucionet e shtetit shqiptar. Çdokush tashmë do të ketë informacion dhe mund të vendos në axhendën personale pjesëmarrjen në aktivitete që […]

By |Shkurt 12th, 2019|Te rejat e Fundit|0 Comments

Vizitë studimore në Romë

Një grup i përbërë nga përfaqësues të institucioneve shtetërore përgjegjëse për marrëdhëniet me Diasporën zhvilluan një vizitë studimore në Romë.

Qëllimi i vizitës ishte marrja dhe shkëmbimi i përvojës për rritjen e kapaciteteve të qeverisë, institucioneve e agjencive shqiptare për angazhimin e Diasporës në zhvillimin e vendit. Vizita u zhvillua në kuadër të programit “Angazhimi i […]

By |Shkurt 9th, 2019|Te rejat e Fundit|0 Comments

Mbledhja e radhës e Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës, diskutohet buxheti i 2019

Këshilli Drejtues i Agjencisë Kombëtare për Diasporën mbajti ditën e sotme mbledhjen e radhës e cila u drejtua nga kryetari i këtij këshilli z. Etjen Xhafaj, zv.ministër për Evropën dhe Punët e Jashtme. Gjatë kësaj mbledhje u diskutua lidhur me detajimin e planit buxhetor për vitin 2019. Ndërsa Drejtori Ekzekutiv i Agjencisë, z. Dritan Delija […]

By |Shkurt 4th, 2019|Te rejat e Fundit|0 Comments