Filloi me një minutë heshtje aktiviteti i Diasporës shqiptare në New York organizuar nga Agjencia Kombëtare e Diasporës, në bashkëpunim me artistët e Ansamblin Kombëtar të Teatrit të Operas dhe Baletit për situatën aktuale që po kalon vendi jonë. Gjithashtu, pjesëmarrësit bënë thirrje për ti ardhur në ndihmë familjeve të prekura nga tërmeti.