Në mbrëmjen gala të organizuar për Samitin e Dytë të Diasporës ku u akorduan çmimet “Shqiponja e Artë” për individë dhe shoqata, të cilët kontribuojnë në ruajtjen dhe promovimin e kulturës shqiptare.