diaspora

About diaspora

This author has not yet filled in any details.
So far diaspora has created 6 blog entries.

U zhvillua mbledhja e dytë e Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës

By |Tetor 8th, 2018|

Sot, në datë 5 Tetor 2018 u zhvillua mbledhja e dytë e Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare për Diasporës, me përfaqësues nga Ministri i Shtetit për Diasporën, Agjencia Kombëtare për Diasporën dhe nga ministritë e tjera të linjës. Në fillim të mbledhjes, Kryetari z. Etjen Xhafaj, zëvëndësministër për Evropën dhe Punët e Jashtme procedoi me […]

Zhvillohet mbledhja e parë e Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës

By |Tetor 3rd, 2018|

Sot në Kryeministri zhvilluam mbledhjen e parë të Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës. Këshilli Drejtues, i përbërë nga përfaqësues të Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe të disa prej ministrive të linjës, është organi vendimmarrës për çështjet administrative dhe financiare të Agjencisë.
Kjo ishte mbledhja konstituive e Këshillit. Në fillim të mbledhjes, […]

Takimi i dytë i Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën

By |Tetor 2nd, 2018|

Sot, në Kryeministri, u mbajt takimi i dytë i Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën (2018-2024) . Grupi i Koordinatorëve, i përbërë nga përfaqësues të Ministrit të Shtetit për Diasporën, Agjencisë Kombëtare për Diasporën dhe nga zëvendësministrat e ministrive te linjës si edhe dy ekspertë të fushës, është përgjegjës […]

Takimi i parë i Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën

By |Shtator 28th, 2018|

Më datë 11.09.2018 u mbajt takimi i parë i Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën (2018-2024) në ambientet e Kryeministrisë.
Koordinatorët, të drejtuar nga Ministri i Shtetit për Diasporën, janë përgjegjës për bashkërendimin e punës me zbatimin e masave të Planit të Veprimit në institucionet përkatës.
Grupi i Koordinatorëve përfaqësohet nga zëvendësministrat […]

Publikohet Buletini i parë për realizimin e masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën (2018 – 2024).

By |Shtator 20th, 2018|

Ky është Buletini i parë për procesin e realizimit të masave të planit të veprimit, i cili do t’i shërbejë informimit të institucioneve përgjegjëse dhe publikut të interesuar.

Buletini kryen vlerësimin e veprimeve të institucioneve në trajtimin e masave për të cilat ato janë përgjegjëse.

Ai do të publikohet çdo tre muaj duke e bërë transparente ecurinë […]

Samiti i dytë i Diasporës shqiptare

By |Shtator 3rd, 2018|

Së shpejti do të zhvillohet në Tiranë Samiti i Diasporës Shqiptare. Samiti do të mbledhë shoqata shqiptare, personalitete të shquara dhe bashkëkombës nga mbi 30 shtete të botës. Synimi i samitit është krijimi i një urë bashkëpunimi, komunikimi e ndërveprimi, në të mirë të ruajtjes dhe forcimit të lidhjeve mes Diasporës dhe Atdheut, si edhe […]