Te rejat e Fundit

Roli i Diasporës në integrimin e vendit

Në kuadër të programit “Angazhimi i Diasporës Shqiptare në Zhvillimin Social dhe Ekonomik të Shqipërisë” në takimin “Roli i Diasporës në Integrimin Evropian të Vendit”, të zhvilluar sot në Tiranë, janë prezantuar nëpërmjet një ceremonie online ekspertët e përzgjedhur që jetojnë në vende të ndryshme jashtë Shqipërisë që do të kenë rol në integrimin e […]

By |Mars 8th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Roli i Diasporës në integrimin e vendit Janë të Mbyllura

Nëshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit ndërmjet Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Urdhrit të Stomatologut

Sot, drejtoresha ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi dhe presidenti i Urdhrit të Stomatologut në Shqipëri, z. Nikoll Deda, kanë firmosur një memorandum bashkëpunimi për nxitjen e bashkëpunimit të Diasporës shqiptare dhe promovimin e vlerave të saj në fushën e stomatologjisë.

Nëpërmjet këtij memorandumi këto dy institucione do të bashkëpunojnë për realizimin e […]

By |Mars 5th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Nëshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit ndërmjet Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Urdhrit të Stomatologut Janë të Mbyllura

Zhvillohet Takimi i dytë i Mjekësisë në Diasporë

Sot u zhvillua takimi me profesionistët shqiptarë të Diasporës në fushën e mjekësisë. Agjencia Kombëtare e Diasporës me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale zhvilloi aktivitetin online “Takimi i Mjekësisë në Diasporë”, për të dytin vit radhazi.
Diskutimi zhvillohet në tre panele: “Politikat shtetërore, mjekët shqiptarë në Diasporë […]

By |Shkurt 24th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Zhvillohet Takimi i dytë i Mjekësisë në Diasporë Janë të Mbyllura

Shqyrtohet projektligji “Për disa shtesa dhe ndryshime në Ligjin Nr. 115/2017 “Për krijimin e Agjencisë Kombëtare të Diasporës” në Komisionin për Politikën e Jashtme

Komisioni Parlamentar për Politikën e Jashtme shqyrtoi sot në parim projektligjin “Për disa shtesa dhe ndryshime në Ligjin Nr. 115/2017 “Për krijimin e Agjencisë Kombëtare të Diasporës”.
Në mbledhjen e komisionit ishin të ftuar edhe Ministri i Shtetit për Diasporën, Z. Pandeli Majko, Drejtuesja Ekzekutive e AKD-së, Znj. Sonila Hysi dhe Drejtore e Diasporës, Znj. […]

By |Shkurt 24th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Shqyrtohet projektligji “Për disa shtesa dhe ndryshime në Ligjin Nr. 115/2017 “Për krijimin e Agjencisë Kombëtare të Diasporës” në Komisionin për Politikën e Jashtme Janë të Mbyllura

Programi i Takimit të Mjekësisë në Diasporë

Më 24 shkurt 2021, ora 10:00 Agjencia Kombëtare e Diasporës me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale do të zhvillojë aktivitetin online “Takimi i Mjekësisë në Diasporë”.

Diskutimi do të zhvillohet në tre panele: “Politikat shtetërore, mjekët shqiptarë në Diasporë dhe roli i rrjetit të profesionistëve”, “COVID-19 – […]

By |Shkurt 19th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Programi i Takimit të Mjekësisë në Diasporë Janë të Mbyllura

Nisma “Dhuro Libra”, nis procesi i shpërndarjes në Greqi dhe Itali

Është nisur sot drejt Greqisë kontigjenti i parë i librave të dhuruara kuadër të nismës “Dhuro Libra” për shtetasit shqiptarëve që vuajnë dënimin në Institucionet e Ekzekutimit të Vendimeve Penale në Greqi. Ditën e nesërme do të nisen kontingjenti i përcaktuar për institucionet Itali. Janë rreth 10 mijë libra të cilët janë dhuruar nga shtëpi […]

By |Shkurt 18th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Nisma “Dhuro Libra”, nis procesi i shpërndarjes në Greqi dhe Itali Janë të Mbyllura

Miratohet Urdhri Nr. 30, datë 17.02.2021 “Për caktimin e Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporës 2021-2025”

Me propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën, Kryeministri i Republikës së Shqipërisë miraton urdhrin për ngritjen e grupit Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën 2021-2025.
Grupi i koordinatorëve kryesohet nga ministri i Shtetit për Diasporën dhe në përbërje ka zëvendësministrat si edhe dy ekspertë të fushës në ministrinë përgjegjëse […]

By |Shkurt 18th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Miratohet Urdhri Nr. 30, datë 17.02.2021 “Për caktimin e Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporës 2021-2025” Janë të Mbyllura

Takimi i parë i Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë për Diasporën 2021-2025

Sot u mbajt online takimi i parë i Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën (2021-2025). Grupi i Koordinatorëve, i përbërë nga zëvendësministrat e ministrive të linjës si edhe dy ekspertë të fushës, përfaqësues të Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Agjencisë Kombëtare për Diasporën, është përgjegjës për […]

By |Shkurt 15th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Takimi i parë i Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë për Diasporën 2021-2025 Janë të Mbyllura

Artistët shqiptarë marrin pjesë në ekspozitën e artit në grup “Figura”, Greqi

Nga data 26 janar deri më 20 shkurt 2021, Galeria “ArtZone42” në Athinë, Greqi prezanton ekspozitën e artit në grup “Figura”. Në këtë ekspozitë marrin pjesë me punimet e tyre edhe artistët shqiptarë Beskida Kraja, Gevis Lekiqi dhe Billy Mazreku. Ekspozita paraqet 24 artistë të rinj grekë dhe të huaj me piktura dhe skulptura që […]

By |Shkurt 12th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Artistët shqiptarë marrin pjesë në ekspozitën e artit në grup “Figura”, Greqi Janë të Mbyllura

Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut marrëveshje bashkëpunimi për Diasporën

Ditën e sotme në Tiranë është firmosur marrëveshja për bashkëpunimin në fushën e Diasporës mes qeverive të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut, midis ministrit të Punëve të Jashtme të Republikës së Maqedonisë, Z. Bujar Osmani dhe ministrit të Shtetit për Diasporën Z. Pandeli Majko.

Përmes kësaj marrëveshje synohet të forcohet marrëdhënia dypalëshe ekzistuese mes dy shteteve […]

By |Shkurt 5th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut marrëveshje bashkëpunimi për Diasporën Janë të Mbyllura