altin.selimi

About Altin Selimi

This author has not yet filled in any details.
So far Altin Selimi has created 234 blog entries.

Programi i Takimit të Mjekësisë në Diasporë

Më 24 shkurt 2021, ora 10:00 Agjencia Kombëtare e Diasporës me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale do të zhvillojë aktivitetin online “Takimi i Mjekësisë në Diasporë”.

Diskutimi do të zhvillohet në tre panele: “Politikat shtetërore, mjekët shqiptarë në Diasporë dhe roli i rrjetit të profesionistëve”, “COVID-19 – […]

By |Shkurt 19th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Programi i Takimit të Mjekësisë në Diasporë Janë të Mbyllura

Nisma “Dhuro Libra”, nis procesi i shpërndarjes në Greqi dhe Itali

Është nisur sot drejt Greqisë kontigjenti i parë i librave të dhuruara kuadër të nismës “Dhuro Libra” për shtetasit shqiptarëve që vuajnë dënimin në Institucionet e Ekzekutimit të Vendimeve Penale në Greqi. Ditën e nesërme do të nisen kontingjenti i përcaktuar për institucionet Itali. Janë rreth 10 mijë libra të cilët janë dhuruar nga shtëpi […]

By |Shkurt 18th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Nisma “Dhuro Libra”, nis procesi i shpërndarjes në Greqi dhe Itali Janë të Mbyllura

Miratohet Urdhri Nr. 30, datë 17.02.2021 “Për caktimin e Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporës 2021-2025”

Me propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën, Kryeministri i Republikës së Shqipërisë miraton urdhrin për ngritjen e grupit Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën 2021-2025.
Grupi i koordinatorëve kryesohet nga ministri i Shtetit për Diasporën dhe në përbërje ka zëvendësministrat si edhe dy ekspertë të fushës në ministrinë përgjegjëse […]

By |Shkurt 18th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Miratohet Urdhri Nr. 30, datë 17.02.2021 “Për caktimin e Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporës 2021-2025” Janë të Mbyllura

Takimi i parë i Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë për Diasporën 2021-2025

Sot u mbajt online takimi i parë i Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën (2021-2025). Grupi i Koordinatorëve, i përbërë nga zëvendësministrat e ministrive të linjës si edhe dy ekspertë të fushës, përfaqësues të Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Agjencisë Kombëtare për Diasporën, është përgjegjës për […]

By |Shkurt 15th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Takimi i parë i Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë për Diasporën 2021-2025 Janë të Mbyllura

Artistët shqiptarë marrin pjesë në ekspozitën e artit në grup “Figura”, Greqi

Nga data 26 janar deri më 20 shkurt 2021, Galeria “ArtZone42” në Athinë, Greqi prezanton ekspozitën e artit në grup “Figura”. Në këtë ekspozitë marrin pjesë me punimet e tyre edhe artistët shqiptarë Beskida Kraja, Gevis Lekiqi dhe Billy Mazreku. Ekspozita paraqet 24 artistë të rinj grekë dhe të huaj me piktura dhe skulptura që […]

By |Shkurt 12th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Artistët shqiptarë marrin pjesë në ekspozitën e artit në grup “Figura”, Greqi Janë të Mbyllura

Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut marrëveshje bashkëpunimi për Diasporën

Ditën e sotme në Tiranë është firmosur marrëveshja për bashkëpunimin në fushën e Diasporës mes qeverive të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut, midis ministrit të Punëve të Jashtme të Republikës së Maqedonisë, Z. Bujar Osmani dhe ministrit të Shtetit për Diasporën Z. Pandeli Majko.

Përmes kësaj marrëveshje synohet të forcohet marrëdhënia dypalëshe ekzistuese mes dy shteteve […]

By |Shkurt 5th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut marrëveshje bashkëpunimi për Diasporën Janë të Mbyllura

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi intervistë për “Report Tv”

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi në një intervistë për “Report Tv” ka prezantuar disa nga iniciativat dhe veprimtaritë e institucionit. Ndër të tjera  ajo foli për personat, të cilët vuajnë heqjen e lirisë jashtë vendit dhe nismën “Dhuro libra”, e cila do të shërbejë për krijimin e një fondi me libra […]

By |Shkurt 5th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi intervistë për “Report Tv” Janë të Mbyllura

Nisma “Dhuro libra”, në katër ditë mblidhen mbi 7 mijë libra

Katër ditë nga fillimi i nismës “Dhuro Libra” për shtetasit shqiptarë që vuajnë heqjen e lirisë në burgjet e Italisë dhe Greqisë, pranë ambienteve të Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Qendrës së Botimeve për Diasporën janë dhuruar më shumë se 7 mijë libra nga shtëpitë botuese “Toena”, “Pegi”, “Ideal”, dhe ”Albas”.

Librat e dhuruar do të […]

By |Shkurt 4th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Nisma “Dhuro libra”, në katër ditë mblidhen mbi 7 mijë libra Janë të Mbyllura

Nisma “Dhuro libra”, për shtetasit shqiptarë që vuajnë heqjen e lirisë jashtë vendit

Letërsia shemb muret, mbi të gjitha në burg. Nisur nga kjo Agjencia Kombëtare e Diasporës dhe Qendra e Botimeve për Diasporën, me mbështetjen e ministrit të Shtetit për Diasporën kanë ndërmarrë nismën “Dhuro libra” për shtetasit shqiptarë që vuajnë heqjen e lirisë jashtë vendit. Librat e dhuruar do të shërbejnë për krijimin e një fondi […]

By |Shkurt 1st, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Nisma “Dhuro libra”, për shtetasit shqiptarë që vuajnë heqjen e lirisë jashtë vendit Janë të Mbyllura

Agjencia Kombëtare e Diasporës fton profesionistë të fushës së mjekësisë që jetojnë jashtë Shqipërisë të marrin pjesë në Takimin e dytë të mjekësisë në Diasporë

Agjencia Kombëtare e Diasporës fton profesionistë të fushës së mjekësisë që jetojnë jashtë Shqipërisë të marrin pjesë në Takimin e dytë të mjekësisë në Diasporë, i cili do të zhvillohet më 24 shkurt 2021. Ky takim mbahet me iniciativë të Agjencisë Kombëtare të Diasporës, me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Ministrinë e […]

By |Janar 29th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Agjencia Kombëtare e Diasporës fton profesionistë të fushës së mjekësisë që jetojnë jashtë Shqipërisë të marrin pjesë në Takimin e dytë të mjekësisë në Diasporë Janë të Mbyllura