Te rejat e Fundit

Nënshkruhet Marrëveshja e Bashkëpunimit mes Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar

Sot, Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, Znj. Sonila Hysi dhe Presidenti i Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar, Z. Fidel Ylli kanë firmosur një marrëveshje bashkëpunimi për promovimin, nxitjen dhe zhvillimin e aktiviteteve sportive të pjesëtarëve të diasporës, me synim ruajtjen e traditave sportive, kombëtare e kulturore, si dhe promovimin e shtrirjes së tyre.

Përmes kësaj marrëveshje […]

By |Korrik 7th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Nënshkruhet Marrëveshja e Bashkëpunimit mes Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar Janë të Mbyllura

Miratohet Vendimi Nr. 403, datë 30.06.2021

Me propozimin e Ministrit të Shtetit për Diasporën, Këshilli i Ministrave ka miratuar Vendimin Nr. 403, datë 30.06.2021 për “Përcaktimin e rregullave të përgjithshme, kritereve dhe procedurave specifike për marrjen me qira të ambienteve dhe lidhjen e kontratave të veçanta me bashkëpunëtorë të jashtëm ose figura të njohura shqiptare në diasporë, të cilat nevojiten të […]

By |Korrik 5th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Miratohet Vendimi Nr. 403, datë 30.06.2021 Janë të Mbyllura

Botohet Periodiku i parë për vitin (2021), “Diaspora Shqiptare”, Analiza dhe Studime

Fondi Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës publikon online Periodikun e parë për vitin 2021, “Diaspora Shqiptare”, Analiza dhe Studime. Ky periodik publikohet çdo gjashtë muaj dhe përgatitet nga Fondi Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës.

Botimi i Periodikut III “Diaspora Shqiptare” vjen me raporte, analiza, studime të realizuara nga Banka e Shqipërisë, Instituti i Statistikave, Banka Botërore, […]

By |Qershor 23rd, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Botohet Periodiku i parë për vitin (2021), “Diaspora Shqiptare”, Analiza dhe Studime Janë të Mbyllura

Agjencia Kombëtare e Diasporës organizoi sot aktivitetin “Dita Ndërkombëtare e Remitancave”

Sot, në Ditën Ndërkombëtare të Remitancave, Agjencia Kombëtare e Diasporës, me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Bankës së Shqipërisë zhvilloi aktivitetin “Dita Ndërkombëtare e Remitancave”, duke vlerësuar kështu këtë kontribut të remitancave në dobi të familjeve të vendit si dhe formalizimin e kanaleve të dërgimit të tyre në atdhe, objektiva kryesore këto […]

By |Qershor 16th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Agjencia Kombëtare e Diasporës organizoi sot aktivitetin “Dita Ndërkombëtare e Remitancave” Janë të Mbyllura

Agjencia Kombëtare e Diasporës organizon aktivitetin “Dita Ndërkombëtare e Remitancave”

Më 16 qershor 2021, ora 10:30 Agjencia Kombëtare e Diasporës, me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Bankës së Shqipërisë do të organizojnë aktivitetin “Dita Ndërkombëtare e Remitancave”. Takimi do të zhvillohet në mënyrë të alternuar me pjesëmarrje fizike dhe online.

16 Qershori është Dita Ndërkombëtare e Remitancave. Remitancat përfaqësojnë të ardhurat që migrantët […]

By |Qershor 14th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Agjencia Kombëtare e Diasporës organizon aktivitetin “Dita Ndërkombëtare e Remitancave” Janë të Mbyllura

Zhvillohet Takimi i Juristëve në Diasporë

Sot u zhvillua takimi me profesionistët shqiptarë të Diasporës në fushën e drejtësisë.
Agjencia Kombëtare e Diasporës, me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Ministrisë së Drejtësisë zhvilloi aktivitetin online “Takimi i Juristëve në Diasporë”.

Diskutimi u zhvillua në tre panele: “Vështrim i përgjithshëm”, “Juristët në diasporë dhe roli i tyre në sistemin e drejtësisë” dhe […]

By |Qershor 7th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Zhvillohet Takimi i Juristëve në Diasporë Janë të Mbyllura

Agjencia Kombëtare e Diasporës organizon aktivitetin “Takimi i Juristëve në Diasporë”

Më 7 qershor 2021, ora 10:00 Agjencia Kombëtare e Diasporës, me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Ministrinë e Drejtësisë do të organizojnë aktivitetin “Takimi i Juristëve në Diasporë”. Takimi do të zhvillohet në mënyrë të alternuar me pjesëmarrje fizike dhe online.
Takimi synon angazhimin e juristëve në diasporë dhe ndërveprimin e tyre me […]

By |Qershor 4th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Agjencia Kombëtare e Diasporës organizon aktivitetin “Takimi i Juristëve në Diasporë” Janë të Mbyllura

Publikohet numri i parë (Mars 2021) i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2021-2025

Agjencia Kombëtare e Diasporës ndjek zbatimin e masave të Planit të Veprimit nga institucionet përkatëse dhe informon çdo tre muaj publikun mbi ecurinë dhe procesin e zbatimit të masave të Planit të Veprimit, përmes publikimit të Buletinit. Ky dokument është buletini i parë për strategjinë e re, e cila është vazhdim i veprimit të Strategjisë […]

By |Qershor 4th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Publikohet numri i parë (Mars 2021) i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2021-2025 Janë të Mbyllura

Agjencia Kombëtare e Diasporës koncert për nxënësit e Ukrainës

Agjencia Kombëtare e Diasporës në bashkëpunim me Ansamblin Kombëtar të Këngëve dhe Valleve Popullore organizoi një koncert me muzikë dhe valle tradicionale shqiptare për nxënësit nga Ukraina, të cilët po vizitojnë Shqipërinë gjatë këtyre ditëve. Ky aktivitet zhvillohet në zbatim të programeve që Agjencia ka për shqiptarët e Ukrainës. Gjatë koncertit u interpretuan edhe valle […]

By |Maj 19th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Agjencia Kombëtare e Diasporës koncert për nxënësit e Ukrainës Janë të Mbyllura

Nëshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit ndërmjet Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Agjencisë Kombëtare të Rinisë.

Sot, drejtoresha ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi dhe drejtoresha e përgjithshme e Agjencisë Kombëtare të Rinisë, znj. Kleina Kasanai, kanë firmosur një memorandum bashkëpunimi për nxitjen e bashkëpunimit për mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të të rinjve në Republikën e Shqipërisë dhe të rinjve shqiptarë në diasporë.

Nëpërmjet këtij memorandumi këto […]

By |Prill 7th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Nëshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit ndërmjet Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Agjencisë Kombëtare të Rinisë. Janë të Mbyllura