Te rejat e Fundit

Nënshkruhet Marrëveshja e Bashkëpunimit ndërmjet Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Institutit Alb-Shkenca

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diaspores, znj. Sonila Hysi, zhvilloi sot një takim me z. Ardian Maci, Kryetar i Institutit AlbShkenca, z. Fatos Ylli, Sekretar i Përgjithshëm dhe znj. Shpresa Tafaj, Sekretare Organizative për zhvillimin më tej të bashkëpunimit ndërmjet dy institucioneve. Në këtë takim, Agjencia Kombëtare e Diasporës dhe Institutit Alb-Shkencan, në kuadër […]

By |Shtator 16th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Nënshkruhet Marrëveshja e Bashkëpunimit ndërmjet Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Institutit Alb-Shkenca Janë të Mbyllura

Drejtoresha Ekzekutive e AKD-së, znj. Sonila Hysi zhvilloi sot një takim me përfaqësues të Shoqatës Bashkimi i Shqiptarëve të Ukrainës

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi zhvilloi sot një takim me përfaqësues të Shoqatës Bashkimi i Shqiptarëve të Ukrainës dhe z. Koçi Tahiri, Kryetar i Shoqatës Atdhetare Kulturore “Besëlidhja Gorare”, Qarku Korcë. Gjatë takimit u diskutua për nismat e ndërmarra nga AKD dhe bashkëpunimin me komunitetin shqiptar në Ukraninë. Qëllimi i […]

By |Shtator 10th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Drejtoresha Ekzekutive e AKD-së, znj. Sonila Hysi zhvilloi sot një takim me përfaqësues të Shoqatës Bashkimi i Shqiptarëve të Ukrainës Janë të Mbyllura

Agjencia Kombëtare e Diasporës vazhdon aktivitetet në bashkinë e Cerzeto, Kalabri

Agjencia Kombëtare e Diasporës në datat 29-30 gusht dhe 1 shtator, realizoi një program aktivitetesh në komunitetin Arbëresh në Itali. Pas aktiviteteve të zhvilluara në Hora e Arbëreshëve në Siçili, ditën e djeshme AKD ishte në bashkinë e Cerzeto, Kalabri.

Drejtoresha Ekzekutive, znj. Sonila Hysi zhvilloi takime me Kryetarin e Bashkisë, z. Giuseppe Rizzo, me Prof. […]

By |Shtator 2nd, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Agjencia Kombëtare e Diasporës vazhdon aktivitetet në bashkinë e Cerzeto, Kalabri Janë të Mbyllura

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi u mirëprit sot nga Kryetari i Bashkisë së Palermos

“Identiteti është zgjedhje!” Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi u mirëprit sot nga Kryetari i Bashkisë së Palermos, Prof. Leoluca Orlando. Në takim ishte prezent dhe Kryetari i Bashkisë së Horës së Arbëreshëve, z. Rosario Petta.

Gjatë takimit u vu theksi mbi identitetin dhe integrimin e Diasporës Shqiptare Arbëreshe në Itali. Znj. […]

By |Gusht 31st, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi u mirëprit sot nga Kryetari i Bashkisë së Palermos Janë të Mbyllura

Gëzuar 533 vjetorin Hora e Arbëreshëve!

533 vjet që arbëreshët flasin shqip, ruajnë traditën, kulturën dhe zakonet e Arbërisë së tyre të dashur.

Agjencia Kombëtare e Diasporës vlerëson kontributin e jashtëzakonshëm të këtij komuniteti dhe është pjesë e festimeve dhe aktiviteteve të organizuara nga të dy palët në nder të tyre.
Diaspora e vjetër shqiptare na kujton edhe një herë se […]

By |Gusht 30th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Gëzuar 533 vjetorin Hora e Arbëreshëve! Janë të Mbyllura

Hora e Arbëreshëve feston 533 vjetorit e themelimit

Hora e Arbëreshëve (apo siç njihet në gjuhë italiane si Piani degli Albanesi) është komuniteti më i madh arbëresh i vendosur në Itali, në vitin 1488 e që sot numëron mbi 6 mijë banorë.
Qyteti ndodhet në krahinën e Palermos dhe ka ruajtur traditën dhe zakonet shqiptare, e flet gjuhën shqipe si gjuhë zyrtare krahas me […]

By |Gusht 30th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Hora e Arbëreshëve feston 533 vjetorit e themelimit Janë të Mbyllura

grupi Arbëresh “Shega” viziton ambientet e Agjencisë Kombëtare të Diasporës

Pjesëtarët e grupit Arbëresh “Shega” vizituan sot ambientet e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, ku u njohën me veprimtarinë e Agjencisë si një institucion që ka për mision zhvillimin dhe konsolidimin e bashkëpunimit institucional me diasporën shqiptare.

Drejtoresha Ekzekutive e AKD-së, Znj. Sonila Hysi dhe Drejtoresha e Diasporës, Znj. Klaudia Hasanllari pritën sot grupin muzikor arbëresh “Shega”. […]

By |Gusht 25th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te grupi Arbëresh “Shega” viziton ambientet e Agjencisë Kombëtare të Diasporës Janë të Mbyllura

Grupi Arbëresh “Shega” koncert tek “Reja“ në Tiranë

Më 25 gusht 2021, në orën 20:00, Grupi “Shega” do të zhvillojë koncert tek “Reja“ në Tiranë. Koncerti organizohet nga Agjencia Kombëtare e Diasporës me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën, në kuadër të ruajtjes dhe promovimit të kulturës dhe traditave kombëtare. Grupi i të rinjve arbëresh do të prezantojnë për publikun një mbledhje […]

By |Gusht 20th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Grupi Arbëresh “Shega” koncert tek “Reja“ në Tiranë Janë të Mbyllura

“Tinguj jete midis tokës dhe detit”/ AKD, aktivitet me arbëreshët e Italisë

“Tinguj jete midis tokës dhe detit” është aktiviteti i ndërmarrë nga Agjencia Kombëtare e Diasporës me Komunitetin Arbëresh që do zhvillohet 30-31 gusht dhe 1 shtator.

Aktiviteti do të mbahet në Horën e Arbëreshëve në Siçili dhe në Cerzeto në Kalabri, ku do të zhvillohen takime me përfaqësues të këtij komuniteti dhe ku do të diskutohen […]

By |Gusht 6th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te “Tinguj jete midis tokës dhe detit”/ AKD, aktivitet me arbëreshët e Italisë Janë të Mbyllura

Thirrje për Aplikim për dhënien e bursave për shtetasit e huaj me origjinë shqiptare, për të studiuar në Republikën e Shqipërisë, nga Agjencia Kombëtare e Diasporës për vitin akademik 2021-2022

Agjencia Kombëtare e Diasporës duke patur parasysh objektin e veprimtarisë institucionale dhe duke vlerësuar rëndësinë e bashkëpunimit me Diasporën shqiptare me qëllim dhënien e bursave për shtetasit e huaj me origjinë shqiptare për të studiuar në Republikën e Shqipërisë, gjithashtu duke përmbushur angazhimet në kuadër të Vendimit Nr. 447, datë 22.07.2021 të Këshillit të Ministrave […]

By |Korrik 28th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Thirrje për Aplikim për dhënien e bursave për shtetasit e huaj me origjinë shqiptare, për të studiuar në Republikën e Shqipërisë, nga Agjencia Kombëtare e Diasporës për vitin akademik 2021-2022 Janë të Mbyllura