altin.selimi

About Altin Selimi

This author has not yet filled in any details.
So far Altin Selimi has created 290 blog entries.

Nënshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit ndërmjet Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Bashkisë së Tiranës

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi falenderoi Kryetarin e Bashkisë së Tiranës, z. Erion Veliaj dhe nënkryetaren, znj. Anuela Ristani për nënshkrimin e këtij memorandumi i cili do ti shërbejë diasporës shqiptare, veçanërisht rinisë shqiptare në diasporë për angzhimin dhe përfshirjen e tyre në vendin e origjinës.

Nëpërmjet këtij memorandumi këto dy […]

By |October 18th, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on Nënshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit ndërmjet Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Bashkisë së Tiranës

Agjencia Kombëtare e Diasporës ju prezanton me databazën e studentëve

📬 Jeni një student shqiptar që po studion jashtë vendit? 📚

Jeni një shtetas i huaj me origjinë shqiptare që po studion jashtë vendit?📚

Agjencia Kombëtare e Diasporës ju prezanton me databazën e studentëve.🗃

Kjo është një nismë e cila do të ketë në fokus rritjen e ndërveprimit me studentët duke lehtësuar komunikimin mes tyre. ♾

Ju ftojmë të […]

By |October 14th, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on Agjencia Kombëtare e Diasporës ju prezanton me databazën e studentëve

Agjencia Kombëtare e Diasporës bëhet pjesë dhe partnere e projektit “Qëndrueshmëria Margjinale: Modeli i Ekonomisë Qarkulluese për Zhvillimin e Vokacioneve Territoriale”

Agjencia Kombëtare e Diasporës bëhet pjesë dhe partnere e projektit “Qëndrueshmëria Margjinale: Modeli i Ekonomisë Qarkulluese për Zhvillimin e Vokacioneve Territoriale” në bashkëpunim me Agjencinë Italiane për Zhvillim dhe Bashkëpunim.

Në takimin me Z. Claudio Poligniano, Drejtues i Zyrës së Bashkëpunimit për Regione Puglia në Tiranë, Drejtoresha e Diasporës, Znj. Hasanllari theksoi se për Agjencinë Kombëtare […]

By |October 12th, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on Agjencia Kombëtare e Diasporës bëhet pjesë dhe partnere e projektit “Qëndrueshmëria Margjinale: Modeli i Ekonomisë Qarkulluese për Zhvillimin e Vokacioneve Territoriale”

Drejtoresha Ekzekutive e AKD-së, znj. Sonila Hysi, sot mori pjesë në Takimin e XVI Vjetor Ndërkombëtar të Institutiti Alb-Shkenca

Drejtoresha Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi, sot mori pjesë në Takimin e XVI Vjetor Ndërkombëtar të Institutiti Alb-Shkenca, i cili po zhvillohet në datat 1 – 3 tetor 2021. Në fjalën përshëndetëse, ajo vuri theksin në potencialin e Diasporës për zhvillimin e Shqipërisë dhe forcimin e bashkëpunimit, veçanërisht në fushën e […]

By |October 1st, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on Drejtoresha Ekzekutive e AKD-së, znj. Sonila Hysi, sot mori pjesë në Takimin e XVI Vjetor Ndërkombëtar të Institutiti Alb-Shkenca

Fjala përshëndetëse e Drejtorëshës Ekzekutive të Agjencisë Kombëtre të Diasporës, znj. Sonila Hysi në “Takimin e XVI Vjetor Ndërkombëtar të Institutitit Alb-Shkenca”

E nderuar znj. Ministre e Arsimit të Repubikës së Shqipërisë,

I nderuar Prof. Dr.Ardian MACI,

Te nderuar pjesemarres,
Takimi i sotëm per Agjencine Kombetare te Diaspores është i një rëndësie të veçantë pasi krijon nje mekanizëm që lidh të dyja palët.
Gjithashtu ky takim konsiston në nxitjen e bashkëpunimit, krijimin e urave të shkëmbimit të eksperiencave ndërmjet kërkuesve shkencorë nga […]

By |October 1st, 2021|Uncategorized|Comments Off on Fjala përshëndetëse e Drejtorëshës Ekzekutive të Agjencisë Kombëtre të Diasporës, znj. Sonila Hysi në “Takimin e XVI Vjetor Ndërkombëtar të Institutitit Alb-Shkenca”

Agjencia Kombëtare e Diasporës organizon aktivitetin “Ditët e Shqipërisë” në Athinë, Greqi

Agjencia Kombëtare e Diasporës në datat 5, 6 dhe 7 tetor, do të organizojë aktivitetin “Ditët e Shqipërisë” në Athinë. Gjatë aktivitetit do të zhvillohen takime me përfaqësues të komunitetit shqiptar në Greqi për të forcuar urat e komunikimit dhe bashkëpunimin e mëtejshëm me këtë komunitet. Gjithashtu, pjesë e këtij aktiviteti do të jetë panairi […]

By |September 29th, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on Agjencia Kombëtare e Diasporës organizon aktivitetin “Ditët e Shqipërisë” në Athinë, Greqi

Projekt Strategjia Kombëtare 2021-2025

Në kuadër të diskutimeve të zhvilluara gjatë Samitit të Dytë të Diasporës lidhur me rishikimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës ekspertiza e Organizatës Ndërkombëtare për Migracion (IOM) ka propozuar disa ndryshime në Strategjinë Kombëtare të Diasporës.
Pjesa më e rëndësishme e ndryshimeve të realizuara me ekspertët e IOM është kostimi i masave të Planit të Veprimit […]

By |September 21st, 2021|Uncategorized|Comments Off on Projekt Strategjia Kombëtare 2021-2025

Mbledhja e grupit parlamentar “Miqtë e Fëmijëve”

Nën kujdesin e kryetarit e Kuvendit Z. Ruçi u realizua sot mbledhja e dytë “ Miqtë e fëmijëve” për disa shtesa mbi ndryshimin e ligjit nr.10129  “Për gjendjen civile”. Në këtë tryezë morri pjesë dhe  Ministri i Shtetit për Diasporën Z. Pandeli Majko.
Në takim diskutuan çeshtjet mbi regjistrimin e fëmijeve pa dokumenta. Një problem i vecantë janë fëmijet […]

By |September 21st, 2021|Uncategorized|Comments Off on Mbledhja e grupit parlamentar “Miqtë e Fëmijëve”

Mbledhja e grupit parlamentar “Miqtë e Fëmijëve”

Ministri i Shtetit për Diasporën Z. Pandeli Majko mori pjesë në mbledhjen e grupit parlamentar “Miqtë e Fëmijëve”, organizuar nga Kuvendi i Shqipërisë. Grupi parlamentar “Miqtë e Fëmijëve” është një grup parlamentar shumëpartiak, i cili bashkëpunon ngushtë me institucionet shtetërore dhe shoqërinë civile për trajtimin e çështjeve të fëmijëve dhe mbrojtjen e interesave të tyre. […]

By |September 21st, 2021|Uncategorized|Comments Off on Mbledhja e grupit parlamentar “Miqtë e Fëmijëve”

Mbledhja e Këshillit Konsultativ, Qeveri Qendrore – Vetëqeverisje Lokale

Përfshirja e diasporës në strukturën e qeverisjes vendore. Ky është synimi i projektligjit të propozuar nga Ministri i Shtetit për Diasporën, ‘Disa ndryshime dhe shtesa në Ligjin Nr.139/2015 “Për vetëqeverisjen vendore”. Draft projektligji u diskutua në mbledhjen e radhës së Këshillit Konsultativ, Qeveri Qendrore – Vetëqeverisje Lokale. Në ligjin ‘Për vetëqeverisjen vendore”, sipas Ministrit duhet […]

By |September 21st, 2021|Uncategorized|Comments Off on Mbledhja e Këshillit Konsultativ, Qeveri Qendrore – Vetëqeverisje Lokale