Te rejat e Fundit

Drejtoresha e Drejtorisë së Diasporës zhvilloi sot një takim me Sekretaren e Përgjithshme të Ministrisë për Punët e Brendshme në Kosovë

Drejtoresha e Drejtorisë së Diasporës, Znj. Klaudia Hasanllari dhe përfaqësues të sektorit të diasporës dhe projekteve në Agjencinë Kombëtare të Diasporës u takuan sot me Sekretaren e Përgjithshme të Ministrisë për Punët e Brendshme në Kosovë dhe përfaqësues të Departamentit për Ri-integrimin e Personave të Riatdhesuar në Kosovë me synim shkëmbimin e përvojave mbi strukturat […]

By |July 12th, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on Drejtoresha e Drejtorisë së Diasporës zhvilloi sot një takim me Sekretaren e Përgjithshme të Ministrisë për Punët e Brendshme në Kosovë

Shoqata “Bijtë e Shqipes” zhvillon ceremoninë e inagurimit të rindërtimit të shtëpive të dëmtuara nga termeti në fshatin Ishëm, Durrës

Shoqata “Bijtë e Shqipes” në Filadelfia në datën 6 korrik 2021 zhvilloi ceremoninë e inagurimit të rindërtimit të shtëpive të dëmtuara nga termeti në fshatin Ishëm, Durrës. Shoqata pas tërmetit të 26 nëntorit 2019 në Shqipëri, ndërmori nismën për mbledhjen e fondeve dhe ndërtimin e 2 shtëpive për familjet e dëmtuara.

Pjesë e kësaj ceremonie ishin […]

By |July 8th, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on Shoqata “Bijtë e Shqipes” zhvillon ceremoninë e inagurimit të rindërtimit të shtëpive të dëmtuara nga termeti në fshatin Ishëm, Durrës

Nënshkruhet Marrëveshja e Bashkëpunimit mes Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar

Sot, Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, Znj. Sonila Hysi dhe Presidenti i Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar, Z. Fidel Ylli kanë firmosur një marrëveshje bashkëpunimi për promovimin, nxitjen dhe zhvillimin e aktiviteteve sportive të pjesëtarëve të diasporës, me synim ruajtjen e traditave sportive, kombëtare e kulturore, si dhe promovimin e shtrirjes së tyre.

Përmes kësaj marrëveshje […]

By |July 7th, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on Nënshkruhet Marrëveshja e Bashkëpunimit mes Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Komitetit Olimpik Kombëtar Shqiptar

The first Periodical for 2021 is published, “Albanian Diaspora”, Analysis and Studies

The first Periodical for 2021 is published, “Albanian Diaspora”, Analysis and Studies. This publication comes as a product of the Albanian Diaspora Development Fund, which is published every six months.

The publication of the III Periodical “Albanian Diaspora” consists of studies, reports, reports, analyzes and studies, which have been conducted by the Bank of Albania, the […]

By |June 23rd, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on The first Periodical for 2021 is published, “Albanian Diaspora”, Analysis and Studies

The National Agency of Diaspora organized today the activity “International Remittances Day”

Sot, në Ditën Ndërkombëtare të Remitancave, Agjencia Kombëtare e Diasporës, me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Bankës së Shqipërisë zhvilloi aktivitetin “Dita Ndërkombëtare e Remitancave”, duke vlerësuar kështu këtë kontribut të remitancave në dobi të familjeve të vendit si dhe formalizimin e kanaleve të dërgimit të tyre në atdhe, objektiva kryesore këto […]

By |June 16th, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on The National Agency of Diaspora organized today the activity “International Remittances Day”

The National Agency of Diaspora organizes the activity “International Remittances Day”

Më 16 qershor 2021, ora 10:30 Agjencia Kombëtare e Diasporës, me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Bankës së Shqipërisë do të organizojnë aktivitetin “Dita Ndërkombëtare e Remitancave”. Takimi do të zhvillohet në mënyrë të alternuar me pjesëmarrje fizike dhe online.

16 Qershori është Dita Ndërkombëtare e Remitancave. Remitancat përfaqësojnë të ardhurat që migrantët […]

By |June 14th, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on The National Agency of Diaspora organizes the activity “International Remittances Day”

Zhvillohet Takimi i Juristëve në Diasporë

Sot u zhvillua takimi me profesionistët shqiptarë të Diasporës në fushën e drejtësisë.
Agjencia Kombëtare e Diasporës, me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Ministrisë së Drejtësisë zhvilloi aktivitetin online “Takimi i Juristëve në Diasporë”.

Diskutimi u zhvillua në tre panele: “Vështrim i përgjithshëm”, “Juristët në diasporë dhe roli i tyre në sistemin e drejtësisë” dhe […]

By |June 7th, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on Zhvillohet Takimi i Juristëve në Diasporë

Publikohet numri i parë (Mars 2021) i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2021-2025

Agjencia Kombëtare e Diasporës ndjek zbatimin e masave të Planit të Veprimit nga institucionet përkatëse dhe informon çdo tre muaj publikun mbi ecurinë dhe procesin e zbatimit të masave të Planit të Veprimit, përmes publikimit të Buletinit. Ky dokument është buletini i parë për strategjinë e re, e cila është vazhdim i veprimit të Strategjisë […]

By |June 4th, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on Publikohet numri i parë (Mars 2021) i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2021-2025

Agjencia Kombëtare e Diasporës koncert për nxënësit e Ukrainës

Agjencia Kombëtare e Diasporës në bashkëpunim me Ansamblin Kombëtar të Këngëve dhe Valleve Popullore organizoi një koncert me muzikë dhe valle tradicionale shqiptare për nxënësit nga Ukraina, të cilët po vizitojnë Shqipërinë gjatë këtyre ditëve. Ky aktivitet zhvillohet në zbatim të programeve që Agjencia ka për shqiptarët e Ukrainës. Gjatë koncertit u interpretuan edhe valle […]

By |May 19th, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on Agjencia Kombëtare e Diasporës koncert për nxënësit e Ukrainës

Roli i Diasporës në integrimin e vendit

Në kuadër të programit “Angazhimi i Diasporës Shqiptare në Zhvillimin Social dhe Ekonomik të Shqipërisë” në takimin “Roli i Diasporës në Integrimin Evropian të Vendit”, të zhvilluar sot në Tiranë, janë prezantuar nëpërmjet një ceremonie online ekspertët e përzgjedhur që jetojnë në vende të ndryshme jashtë Shqipërisë që do të kenë rol në integrimin e […]

By |March 8th, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on Roli i Diasporës në integrimin e vendit