altin.selimi

About Altin Selimi

This author has not yet filled in any details.
So far Altin Selimi has created 249 blog entries.

Agjencia Kombëtare e Diasporës dhuron në Shtëpinë Studio “Kadare” albumin “Kadare dhe Gjirokastra”

Agjencia Kombëtare e Diasporës, me rastin e 85 vjetorit të shkrimtarit Ismail Kadare, dhuroi për Shtëpinë Studio “Kadare” më Tiranë disa kopje të albumit “Kadare dhe Gjirokastra”, album i realizuar nga Agjencia Kombëtare e Diasporës, në bashkëpunim me artistin Roland Tasho dhe me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën.

Drejtuesja Ekzekutive e Agjencisë, Znj. Sonila […]

By |January 28th, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on Agjencia Kombëtare e Diasporës dhuron në Shtëpinë Studio “Kadare” albumin “Kadare dhe Gjirokastra”

Agjencia Kombëtare e Diasporës një album fotografik për 85 vjetorin e shkrimtarit Ismail Kadarenë

Me rastin e 85 vjetorit të ditëlindjes së shkrimtarit të madh të kombit, Ismail Kadare, Agjencia Kombëtare e Diasporës me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën, Z. Pandeli Majko ka realizuar albumin fotografik “Kadare dhe Gjirokastra”.

Ky album është realizuar nga fotografi Roland Tasho, dhe është një udhëtim nëpërmjet imazheve fotografike në qytetin e lindjes […]

By |January 28th, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on Agjencia Kombëtare e Diasporës një album fotografik për 85 vjetorin e shkrimtarit Ismail Kadarenë

Agjencia Kombëtare e Diasporës zhvilloi një takim online me z. Bora Zukali

Agjencia Kombëtare e Diasporës zhvilloi sot një takim online me z. Bora Zukali, “Ambasador i Kombit” dhe kryetar i shoqatës “Vatra” në Stamboll, Turqi.

Në takim morën pjesë znj. Sonila Hysi, Drejtore Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Elkana Himçi, Përgjegjëse e Sektorit të Projekteve dhe znj. Eneida Binaj nga Sektori i Projekteve të AKD-së.

Agjencia […]

By |January 21st, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on Agjencia Kombëtare e Diasporës zhvilloi një takim online me z. Bora Zukali

Agjencia Kombëtare e Diasporës zhvilloi një takim online me znj. Teuta Tabaku

Agjencia Kombëtare e Diasporës në ditën e sotme zhvilloi një takim online me znj. Teuta Tabaku, “Ambasador i Kombit” dhe anëtare e Këshillit të Mësimit Shqip për Diasporën, në Turqi.

Në takim morën pjesë znj. Sonila Hysi, Drejtore Ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Klaudia Hasanllari, Drejtore e Drejtorisë së Diasporës dhe znj. Elkana Himçi, […]

By |January 20th, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on Agjencia Kombëtare e Diasporës zhvilloi një takim online me znj. Teuta Tabaku

Programi “Migrim dhe Diasporë” vazhdon fazën e parë të trajnimeve

Programi “Migrim dhe Diasporë”, i cili ka synim fuqizimin e rolit të diasporës dhe migrantëve në zhvillimin ekonomik vendor në Shqipëri, ka vazhduar fazën e parë të trajnimeve me temë “Migration Governance and Migration and Development with the focus on Engagement of Diaspora, and Migration Data”, “Project Cycle Management” dhe “Data Collection, Interpretation and Analysis” […]

By |January 15th, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on Programi “Migrim dhe Diasporë” vazhdon fazën e parë të trajnimeve

Agreement / Ministry of Diaspora and IOM cooperation in diaspora projects

The Ministry of State for Diaspora and IOM (International Organization for Migration) has signed a cooperation agreement with common interests in terms of promotion and cooperation between Albanian communities living outside Albania and host countries.

According to this agreement, both parties can decide to act jointly in the implementation of projects with the institutions of the […]

By |January 12th, 2021|Te rejat e Fundit|Comments Off on Agreement / Ministry of Diaspora and IOM cooperation in diaspora projects

National Diaspora Agency reports to the Subcommittee on Diaspora and Migration in the Albanian Parliament

Responsible Diaspora Agencies have reported their work during 2020 to the Subcommittee on Diaspora in the Albanian Parliament. It was estimated at the meeting that the basis of action of state institutions for 2021 will be the “New National Diaspora Strategy 2021-2025” which enters into force on January 1 next year.

The Minister of State for […]

By |December 21st, 2020|Te rejat e Fundit|Comments Off on National Diaspora Agency reports to the Subcommittee on Diaspora and Migration in the Albanian Parliament

The electronic journal of agreements of the Republic of Albania is published, in the field of insurance for Albanian citizens abroad

The magazine “State Arrangements in the Field of Insurance for Albanian Citizens Abroad” is a special electronic publication of the National Diaspora Agency.

The publication of the magazine is related to providing complete information to the public on the interstate agreements of the Republic of Albania with the host countries of the Albanian communities for the […]

By |December 21st, 2020|Te rejat e Fundit|Comments Off on The electronic journal of agreements of the Republic of Albania is published, in the field of insurance for Albanian citizens abroad

Për herë të parë, botohet revista e raportimeve vjetore të Koordinatorëve Shtetërorë për vitin 2020

Revista informuese “Raportimi i Koordinatorëve Shtetëror – 2020” është një botim i veçantë elektronik i Agjencisë Kombëtare të Diasporës.

Revista paraqet raportimet vjetore të Koordinatorëve Shtetërorë për vitin 2020 për çështje që kanë të bëjnë me fushën e tyre të përgjegjësisë në aplikimin e politikës shtetërore për diasporën shqiptare.

Koordinatorët shtetërorë emërohen me urdhër të veçantë të […]

By |December 21st, 2020|Te rejat e Fundit|Comments Off on Për herë të parë, botohet revista e raportimeve vjetore të Koordinatorëve Shtetërorë për vitin 2020

Publikohet raporti “Diaspora e Shqipërisë në Shifra, 2020”

Në Ditën Kombëtare të Diasporës dhe në kuadër të zbatimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës, INSTAT publikon raportin “Diaspora e Shqipërisë në Shifra, 2020”. Qëllimi i raportit është vlerësimi i numrit të Diasporës shqiptare dhe profilit të saj mbi karakteristikat bazë demografike dhe sociale të Diasporës.

Në link-un e mëposhtëm mund të lexoni publikimin e plotë:

Diaspora […]

By |December 18th, 2020|Te rejat e Fundit|Comments Off on Publikohet raporti “Diaspora e Shqipërisë në Shifra, 2020”