Tryeza e rrumbullakët “Votimi i shtetasve shqiptarë jashtë vendit” u organizua nga z. Pandeli Majko, në bashkëpunim me Prezencën e OSBE-së në Tiranë dhe Kuvendin e Republikës së Shqipërisë. Gjatë aktivitetit, ku ishin të ftuar ambasadorë të huaj, deputetë, përfaqësues të Komisionit për Reformën Zgjedhore, KQZ-së e gjithashtu ekspertë e pjesëtarë të shoqërisë civile, Ministri i Shtetit për Diasporën argumentoi përse është e domosdoshme përfshirja e shqiptarëve të diasporës në votim