Rudina Jasini lindur në Shqipëri, e arsimuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Angli. Ajo është avokate dhe studiuese e specializuar në të drejtën penale ndërkombëtare dhe ligjin e të drejtave të njeriut.

Rudina ka dhënë një kontribut domethënës në drejtësi. Përkatësisht në fushat e të drejtave të njeriut, të drejtës penale ndërkombëtare dhe drejtësisë kalimtare ashtu edhe në ato të punës.

Jasini u transferua në ShBA fillimisht si studiuese Fulbright në 2005. Aktualisht është Kandidate e Doktoraturës për Drejtësi në Universitetin e Oxford-it, ku ajo gjithashtu mëson të drejtën ndërkombëtare.