Shqiptaro-amerikani Joseph Dedvukaj është avokat me zyrë në Miçigan, të cilën e ka themeluar në vitin 1994. Dedvukaj konsideron familjen e tij të mrekullueshme si arsyeja kryesore për arritjet e tij profesionale. Gjithashtu, ai flet me krenari për origjinën e tij dhe zhvendosjen e familjes së tij nga Malësia në Miçigan.

Dedvukaj është shumë i përfshirë dhe i lidhur me origjinën e tij dhe këshillon që shqiptaro-amerikanët e tjerë duhet të ndihen si ai. Përveç arritjeve të tij profesionale, Dedvukaj është i angazhuar në aktivitete të ndryshme kulturore dhe filantropike. Ai ka marrë pjesë në aktivitetet që forcojnë kulturën shqiptare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ai është pjesë e aktiviteteve tradicionale, folklorike, dhe aktivitete të tjera kombëtare.

Gjithashtu, Dedvukaj ka kontribuar financiarisht në krizën e Kosovës të vitit 1999 për të mbështetur çështjen shqiptare. Gjatë viteve të fundit, ai është angazhuar dhe me të drejtat e shqiptarëve që jetojnë në Mal të Zi.