Ish-kongresmeni amerikan me origjinë shqiptare Joseph DioGuardi është lindur në Bronks, Nju-Jork. Ka shërbyer në Dhomën e Përfaqësuesve gjatë viteve 1985-1989. Ka qenë gjithashtu udhëheqës i Lidhjes Qytetare Shqiptare-Amerikane. Prej vitit 1989 ka udhëtuar shpesh në Ballkan dhe Shqipëri