Sopranoja shqiptare me famë botërore, Ermonela Jaho, është vlerësuar maksimalisht nga mediat prestigjoze si BBC, Daily Telegraph dhe The Independent. Ajo ka performuar në shumë opera të botës, duke përfshirë Royal Opera në Londër, Metropolitan Opera në Nju Jork, Berliner Statsoper, Paris Champs Elysees-Teatro San Carlo di Napoli, Opera Kompania e Filadelfias, Opera e Marsejës, Arena di Verona, Teatro Verdi di Trieste, Teatro La Fenice, Teatri Capitoul de Toulouse, etj.