Lajme

 • Fustanella11

Ansambli Kombëtar koncert për komunitetin shqiptar në Ukrainë

4 Nëntor 2019

Ansambli Kombëtar i Këngëve dhe Valleve Popullore u ngjit mbrëmjën e së enjtes në skenën e Teatrit Akademik të Komedisë Muzikore në Odessa me një repertor të larmishëm tradicional, në një koncert të dedikuar për […]

 • vizita arsimi

Vizita në Ukrainë, takime me zv.ministrat e Arsimit dhe Kulturës

30 Tetor 2019

Sot ministri i Shtetit për Diasporën zhvilloi një takim me zëvendësministren e Arsimit znj. Mandzii Lubomira, bashkëbisedimit me të u fokusua te marrëdhëniet mes dy vendeve dhe studentëve me origjinë shqiptare të cilët ndjekin studimet […]

 • vizita ne ukraine

Vizita në Ukrainë, takime me zv.ministren për Integrimin në Evropë dhe kryetarin e Komitetit Parlamentar për Politikën e jashtme

30 Tetor 2019

Ministri i Shtetit për Diasporën është duke zhvilluar një vizitë pune në Ukrainë. Dje, i shoqëruar nga Konsulli i nderit të Republikës së Shqipërisë në Ukrainë, z. Shahin Omarov ka zhvilluar një takim pune me […]

 • Foto Fustanella

Fustanella shqiptare në Otranto

21 Tetor 2019

Këtë fundjavë, në Otranto, Itali u mbajt aktiviteti kulturor “Fustanella – Ura lidhëse e Adriatikut”, i organizuar nga Agjencia Kombëtare e Diasporës në bashkëpunim me “Polo Biblio Museale” të Puglias, “Integra Solidale”, Komunën e Otrantos […]

 • foto buletini shtator

Publikohet numri i tretë (shtator 2019) i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës.

15 Tetor 2019

Agjencia Kombëtare e Diasporës ndjek zbatimin e masave të Planit të Veprimit nga institucionet përkatëse dhe informon çdo tre muaj publikun mbi ecurinë dhe procesin e zbatimit të masave të Planit të Veprimit, përmes publikimit […]

 • mbledhja e Grupit te Punes

Mbahet mbledhja e parë e grupit të punës për hartimin e paketës ligjore për garantimin e të drejtës së votës, shtetasve shqiptarë jashtë Shqipërisë

14 Tetor 2019

Sot u zhvillua mbledhja e parë e Grupit Ndërinstitucional të Punës për të diskutuar rreth hartimit të paketës ligjore që do të garantojë të drejtën e votës në Diasporë.
Ky grup ndërinstitucional kryesohet nga ministri i […]

Ministri Majko takohet me anëtarët të KKD-së

12 Tetor 2019

Sot, Ministri i Shtetit për Diasporën z. Pandeli Majko zhvilloi takimin e parë me anëtarët e Këshillit Koordinues të Diasporës në Dyseldorf, Gjermani.

Në fjalën e tij përshëndetëse, ministri Majko foli për rëndësinë që ka pasur […]

 • 72405578_533959974039612_7526818396831219712_n

Në ditën e pensionistëve në Tyushki, kërcehen vallet shqiptare

7 Tetor 2019

Gjatë mësimit të valleve dhe kulturës shqiptare edhe në fshatin Tyushki, Ukrainë. Valltarët profesionistë të Ansamblit Kombëtar Shqiptar morën pjesë në një aktivitet të organizuar për ditën e pensionistëve në këtë fshat, ku iu mësuan […]

 • 71964482_533885610713715_4059805939484590080_n

Vallet shqiptare në komunitetin shqiptar në Divnyns’ke

7 Tetor 2019

Vazhdon programi i mësimit të valleve tradicionale në komunitetet shqiptare në Ukrainë. Këtë herë në komunitetin shqiptar në Divnyns’ke. Mësimi i valleve shqiptare në Ukrainë është një program që realizohet nga Agjencia Kombëtare e Diasporës […]

 • 71511647_532702407498702_897304125098688512_n

Për herë të parë në Gamovka mësohen vallet shqiptare

5 Tetor 2019

Për herë të parë anëtarët e komunitetit shqiptar në Gamovka të Ukrainës po mësojnë vallet tradicionale shqiptare me valltarët profesionistë të Ansamblit Kombëtar Shqiptar. Këto mësime po realizohen nga Agjencia Kombëtare e Diasporës në bashkëpunim […]

 • mbrledhja e grupit punes 180

Mbledhja e radhës e grupit ndërinstitucional të punës për zbatimin e urdhrit 180/2018

30 Shtator 2019

Sot, në mbledhjen e radhës me grupin ndërinstitucional të punës për zbatimin e urdhrit 180/2018 si pjesë e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2018 – 2024.

 • logo

Krijohet grupi i punës për hartimin e paketës ligjore për garantimin e drejtës së votës shtetasve shqiptarë jashtë territorit të Shqipërisë

30 Shtator 2019

Nis puna për hartimin e paketës ligjore për garantimin e të drejtës së votës së shtetasve shqiptarë jashtë territorit të Shqipërisë.

Kryeministri i Republikës së Shqipërisë ka miratuar ngritjen e grupit ndërinstitucional të punës, i cili […]

Publikohet revista elektronike e Këshillit Koordinues të Diasporës

20 Shtator 2019

Publikohet revista elektronike e Këshillit Koordinues të Diasporës, një përmbledhje e plotë e kuadrit ligjor për krijimin e kësaj strukture, e para në historinë e shtetit shqiptar.

Në këtë publikim gjendet kuadri ligjor i plotë mbi […]

 • vizita ne universitetin

Përfaqësuesit e Agjencisë Kombëtare të Diasporës takim me dy rektorët e Univesitetit Kombëtar të Radioteknikës në Kharkov

16 Shtator 2019

Gjatë vizitës në Ukrainë Përfaqësuesit e Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Konsulli i nderit të Shqipërisë në Ukrainë, z. Shahin Omanov zhvilluan një takim me dy rektorët e Univesitetit Kombëtar të Radioteknikës në Kharkov. Me […]

 • 71090756_1327086474121794_2522395354767294464_n

Publikohet revista elekronike “Komiteti Shtetëror për Diasporën”

13 Shtator 2019

Revista elektronike “Komiteti Shtetëror për Diasporën” është një pasqyrë e plotë e të gjitha vendimeve të miratura dhe strukturave përgjegjëse për zhvillimin dhe zbatimin e politikave shtetërore për Diasporën.

Komiteti luan një rol të rëndësishëm në […]

 • 70169189_517402442362032_1165064352110215168_n

Memorandumi i bashkëpunimit me Institucionin edukativo-arsimor “Azimuth”, Ukrainë

12 Shtator 2019

Konsulli i nderit të Shqipërisë në Ukrainë, z. Shahin Omanov firmosi memorandumin e bashkëpunimit me Institucionin edukativo-arsimor “Azimuth” në Priazov. Të pranishëm ishin edhe përfaqësuesit e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, e cila do të mbështesë […]

 • 69970995_517310325704577_2373015507449151488_n

Përfaqësues të AKD takojnë komunitetin shqiptar në Devnja

12 Shtator 2019

Në Ukrainë, dy përfaqësuesit e Agjencisë Kombëtare të Diasporës janë takuar me banorët e fshatit Devnja. Rreth 60% e popullsisë së këtij fshati janë me origjinë shqiptare.
Gjatë bashkëbisedimit me ta, përfaqësuesit nga AKD iu treguan […]

 • 70222011_517192105716399_2562397481866362880_n

Përfaqësues nga Agjencia Kombëtare e Diasporës vizitë në Ukrainë

12 Shtator 2019

Përfaqësues nga Agjencia Kombëtare e Diasporës po zhvillojnë një vizitë pune në Ukrainë ku janë takuar me zëvëndësguvernatorin e rajonit të Zhaparozhy në Ukrainë, z. Gygnii Eduard Anatolievich. Gjatë kësaj vizite u shoqëruan nga Konsulli […]

 • 69771025_515489479219995_83418461140680704_n

Mbledhja e Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Strategjisë Kombëtare për Diasporën

9 Shtator 2019

Në mbledhjen e radhës me Grupin e Koordinatorëve për zbatimin e “Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën 2018-2024”, ku u bë një përmbledhje e punës së realizuar nga Grupi i Koordinatorëve deri më […]

 • 69348590_509352816500328_2574816817889411072_n

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj.Etleva Kondi takim pune në Kroaci

30 Gusht 2019

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj.Etleva Kondi, zhvilloi një takim pune në Kroaci me përfaqësuesit e shtetit kroat për Diasporën.

Qëllimi i këtij takimi ishte diskutimi për bashkëpunim insitucional për çështjet e Diasporës dhe mbështetjen […]

 • foto strategjia

Rishikimi i Strategjisë Kombëtare të Diasporës, nis konsulta publike

1 Gusht 2019

Në kuadër të diskutimeve të zhvilluara gjatë Samitit të Dytë të Diasporës lidhur me rishikimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës ekspertiza e Organizatës Ndërkombëtare për Migracion (IOM) ka propozuar disa ndryshime në Strategjinë Kombëtare të […]

 • mbledhja e keshillit drejtues 30.07.2019

Këshilli Drejtues i Agjencisë Kombëtare të Diasporës zhvilloi sot takimin e radhës

30 Korrik 2019

Në këtë takim morën pjesë Ministri i Shtetit për Diasporën z. Pandeli Majko dhe anëtarët e këshillit të cilët u njohën me aktivitetet e realizuara nga ky institucion.

Drejtoresha ekzekutive e AKD-së znj. Etleva Kondi prezantoi […]

 • TAKIMI NE VLORE23.07.2019

Mbledhja e tretë e Komisionit të Përbashkët të Shqipërisë dhe Kosovës për miratimin e teksteve të përbashkëta

23 Korrik 2019

Më 22-23 korrik u zhvillua në Vlorë mbledhja e tretë e Komisionit të Përbashkët të Shqipërisë dhe Kosovës për miratimin e teksteve të përbashkëta. Në këtë mbledhje u diskutuan dhe u hartuan standardet për tekstet […]

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës vizitë në komunitetin shqiptar në Bullgari

19 Korrik 2019

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës znj. Etleva Kondi është duke zhvilluar një vizitë në komunitetin shqiptar në Bullgari ku është takuar me Kryetaren e Bashkisë së qytetit Ivaylovgrad, Diana Ovcarova si dhe pjesëtarë të […]

 • Buletini foto

Publikohet numri i dytë i Buletinit për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit për Strategjinë Kombëtare të Diasporës

12 Korrik 2019

Agjencia Kombëtare për Diasporën publikon numrin e dytë të Buletinit tremujor për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit për zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës Shqiptare 2018-2024.

Ky publikim, i cili përmban masat […]

 • logo

Miratohet vendimi për “Organizimin e procesit mësimor dhe përzgjedhjen e arsimtarëve në Diasporë”

4 Korrik 2019

Këshilli i Ministrave ka miratuar propozimin e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Ministrit të Arsimit, Sportit dhe Rinisë për “Organizimin e procesit mësimor dhe përzgjedhjen e arsimtarëve në Diasporë”.
Objekti i këtij vendimi është nxitja […]

 • valltaret ne ukraine1

Në Karakurt gjatë mësimeve të valleve tradicionale me valltarët e Ansamblit Kombëtar Shqiptar

1 Korrik 2019

Fëmijët e komunitetit shqiptar do të kenë mundësi që për dhjetë ditët në vijim të mësojnë kërcime tradicionale shqiptare nga valltarët profesionistë të Ansamblit Kombëtar Shqiptar. Ky cikël mësimesh është pjesë e marrëveshjes midis Agjencisë […]

 • tekstet ne kosove gru

Komisioni i Përbashkët i Shqipërisë dhe Kosovës për Miratimin e Teksteve Mësimore për Diasporën zhvilloi mbledhjen e dytë

28 Qershor 2019

Komisioni i Përbashkët i Shqipërisë dhe Kosovës për Miratimin e Teksteve Mësimore për Diasporën zhvilloi mbledhjen e dytë në Prishtinë më qëllim planifikimin e punës për shpalljen e konkursit për hartimin dhe miratimin e teksteve […]

 • diaspora web app foto

Së shpejti aplikacioni “Diaspora Shqiptare”

27 Qershor 2019

Të gjithë shqiptarët kudo gjenden shumë shpejt do të kenë mundësi të njihen në kohë reale me gjithçka ndodh në Diasporën Shqiptare. Kjo, falë aplikacionit më të ri “Diaspora Shqiptare”.

Synimi i këtij aplikacioni është që […]

 • logo

Ndryshohet ligji / Bashkitë në Shqipëri, zyra për Diasporën dhe migracionin

25 Qershor 2019

Kuvendi i Republikës së Shqipërisë miratoi propozimin e Këshillit të Ministrave për ndryshim dhe disa shtesa në ligjin nr. 139/2015 “Për vetëqeverisjen vendore”. Kjo është një nismë e Ministrit të Shtetit për Diasporën.

Në çdo bashki […]

 • vizita e Drejtorieshes ne Gjermani

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës takohet me zyrtarë të shtetit gjerman

17 Qershor 2019

Në Gjermani, drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Etleva Kondi zhvilloi një takim pune me z. Burkhard Jasper, anëtar i parlamentit të shtetit në Landin e Saksonisë së Ulët, si dhe përfaqësues të tjerë […]

Mbledhja e radhës e grupit të koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën

12 Qershor 2019

Sot u mbajt mbledhja e radhës e grupit të koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën ku u diskutua ecuria e punës së zbatimit të masave të Planit të Veprimit […]

 • slloveni Shoqata Migjeni 09.062019

Ministri në aktivitetin e 30 vjetorit të shoqatës “Migjeni” në Slloveni

10 Qershor 2019

Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko mori pjesë dje në aktivitetin e organizuar me rastin e 30 vjetorit të shoqatës kulturore të shqiptarëve “Migjeni” në Lubjanë të Sllovenisë.

”Migjeni” është shoqata e parë shqiptare […]

 • shfaqja XXVI kulturore itali

Shfaqja e XXVI kulturore folklorike për vlerësimin e pakicave etnike, në Itali

3 Qershor 2019

Ditën e shtunë, më 1 qershor, përfaqësues nga Agjencia Kombëtare e Diasporës morën pjesë në Shfaqjen e XXVI kulturore folklorike për vlerësimin e pakicave etnike, në komunën Santa Caterina Albanese, në Kalabri të Italisë.

Në rajonin […]

 • etleva

Agjencia Kombëtare e Diasporës marrëveshje me Teatrin Kombëtar të Operas dhe Baletit

31 Maj 2019

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare të Diasporës znj. Etleva Kondi firmosi sot marrëveshjen e bashkëpunimit me Drejtoreshën e Teatrit Kombëtar të Operas dhe Baletit znj. Zana Çela me qëllim ruajtjen dhe promovimin e identitetin kulturor kombëtar […]

Takimi i parë i Komisionit të Përbashkët Shqipëri-Kosovë për miratimin e teksteve mësimore për Diasporën

22 Maj 2019

Ministri i Shtetit për Diasporën mori pjesë sot në mbledhjen e parë të Komisionit të Përbashkët Shqipëri-Kosovë për miratimin e teksteve mësimore për Diasporën, i cili është ngritur në zbatim të marrëveshjes midis dy shteteve […]

 • logo

Miratohet personi përgjegjës për mbrojtjen e të drejtave të shqiptarëve që vuajnë heqjen e lirisë jashtë vendit

21 Maj 2019

Kryeministri i Republikës së Shqipërisë miratoi urdhrin për “Ngritjen e grupit të punës dhe caktimin e personit përgjegjës për mbrojtjen e të drejtave të shqiptarëve që vuajnë heqjen e lirisë jashtë vendit, të drejtave të […]

 • vizita në komunën e Chieuti

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare për Diasporën vizitë në komunitetin arbëresh në Chieuti

20 Maj 2019

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare për Diasporën znj. Etleva Kondi mori pjesë në ceremoninë e inaugurimit të bustit të heroit tonë kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu në komunën e Chieuti, Itali.

Ajo përgëzoi punën e komunitetit arbëresh për […]

 • logo

Miratohet Statusi i Këshillit Koordinues të Diasporës

16 Maj 2019

Tashmë anëtarët e Këshillit Koordinues të Diasporës kanë një status të përcaktuar, pasi Këshilli i Ministrave ka miratuar propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën për dhënien e një statusi të veçantë.

Sipas këtij vendimi anëtarët […]

 • foto 07.05.2019

Mbledhja e radhës e Komitetit Shtetëror për Diasporën

6 Maj 2019

Në takimin e radhës të Komitetit Shtetëror për Diasporën, ministri i Shtetit për Diasporën prezantoi ecurinë e ndërtimit të strukturës shtetërore përfshirë aktivitetin e deritanishëm të Agjencisë Kombëtare të Diasporës, Fondit të Zhvillimit për Diasporën […]

 • logo

Lejet e drejtimit për shtetasit shqiptarë jashtë vendit, miratohet koordinatori shtetëror

18 Prill 2019

Kryeministri ka miratuar propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën për përcaktimin e koordinatorit shtetëror për marrëveshjet shtetërore në fushën njohjes së ndërsjellët të lejeve të drejtimit për shtetasit shqiptarë jashtë vendit.

Në këtë funksion do […]

 • urdhri 181, 15.04.2019

Takimi i radhës me grupin ndërinstitucional të punës për ngritjen e Pavijonit të Diasporës në Muzeun Historik Kombëtar

16 Prill 2019

Ministri i Shtetit për Diasporën zhvilloi sot takimin e radhës me grupin ndërinstitucional të punës për zbatimin e urdhërit 181/2018 të Kryeministrit për të bërë funksional pavijonin e Diasporës në Muzeun Kombëtar. Gjatë këtij takim […]

 • buletin cover 10

Publikohet Buletini tre mujor për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit për zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës

10 Prill 2019

Publikohet Buletini tre mujor për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit për zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës Shqiptare 2018 – 2024.

Buletini botohet çdo tre muaj nga Agjencia Kombëtare e Diasporës. Qëllimi […]

 • logo

Këshilli i Ministrave miraton vendimin për kthimin në buxhetin e shtetit, të fondit të pa përdorur (kursyer) nga buxheti i caktuar për realizmin e Samitit të Dytë të Diasporës

9 Prill 2019

Këshilli i Ministrave ka miratuar vendimin për kthimin në buxhetin e shtetit, të fondit të pa përdorur (kursyer) nga buxheti i caktuar për realizmin e Samitit të Dytë të Diasporës. Sipas këtij vendimi Drejtoria e […]

 • logo

Miratohen anëtarët e Këshillit Koordinues të Diasporës Shqiptare

9 Prill 2019

U miratua Vendimi i Këshillit të Ministrave Nr. 195 datë 05.05.2019. Në bashkëpunim me Ministrinë për Evropën dhe Punët e Jashtme dhe Ambasadorët e jashtëzakonshëm dhe fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë, gjatë muajve të fundit […]

 • Panairi Nderkombetar i Turizmit Tirana 2019

Agjencia Kombëtare e Diasporës merr pjesë në Panairin e Turizmit Ndërkombëtar Tirana 2019

8 Prill 2019

Agjencia Kombëtare e Diasporës merr pjesë në Panairin e Turizmit Ndërkombëtar Tirana 2019 i cili po zhvillohet në ambientet e “Expo City”. Ky panair, pjesë e Programit Shtetëror të Aktiviteteve për Diasporën, publikuar në faqen […]

 • logo

Shfuqizohen tre urdhra të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën

3 Prill 2019

Kryeministri miratoi propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën për shfuqizimin e urdhrave nr. 135, nr.136, dhe nr.138 të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën, të cilët konsistonin në ngritjen e grupeve të […]

 • raporti vjetor i prer

Agjencia Kombëtare e Diasporës publikon pasqyrën e aktivitetit vjetor

2 Prill 2019

Agjencia Kombëtare e Diasporës ka publikuar raportin vjetor për vitin 2018. Raporti përmbledh gjithë aktivitetin institucional të realizuar nga kjo agjenci si dhe pasqyrën financiare të saj. Në të gjithashtu vlerësohet edhe parashikimi i aktiviteteve […]

 • mbledhja per muzeun 01.04.2019

Mbledhja e radhës me grupin ndërinstitucional të punës për krijimin e Pavijonit të Diasporës në Muzeun Historik Kombëtar

2 Prill 2019

Sot u mbajt mbledhja e radhës me grupin ndërinstitucional të punës për krijimin e Pavijonit të Diasporës në Muzeun Historik Kombëtar.

Në mbledhje u diskutua ecuria e punës për ta bërë funksional këtë pavijon.

Në përfundim të […]

 • urdhri 98 date 29.03.2019

Mbledhja e radhës e koordinatorëve për zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës

29 Mars 2019

Sot në mbledhjen e radhës me grupin e koordinatorëve për zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2018-2024

Gjatë mbledhjes u diskutua mbi publikimin e radhës të Buletinit të Planit të Veprimit për zbatimin e Strategjisë Kombëtare […]

 • 200

Për herë të parë ndahen vlerësimet “Ambasador i Kombit”

19 Mars 2019

Samiti i Dytë i Diasporës u mbyll me ceremoninë e dhënies për herë të parë të çmimit “Ambasador i Kombit“, disa prej aktivistëve më të dedikuar ndaj komunitetit shqiptar në botë. Të integruar në vendin […]

 • 001

Gjatë mbrëmjes gala ku u akorduan çmimet “Shqiponja e Artë”

19 Mars 2019

Në mbrëmjen gala të organizuar për Samitin e Dytë të Diasporës ku u akorduan çmimet “Shqiponja e Artë” për individë dhe shoqata, të cilët kontribuojnë në ruajtjen dhe promovimin e kulturës shqiptare.

 • Keshilli Drejtues

Mbledhja e radhës e Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës, diskutohet raporti vjetor 2018, aktivitet e zhvilluara dhe pasqyra financiare

18 Mars 2019

Këshilli Drejtues i Agjencisë Kombëtare për Diasporën mbajti ditën e sotme mbledhjen e radhës e cila u drejtua nga kryetari i këtij këshilli z. Etjen Xhafaj, zv.ministër për Evropën dhe Punët e Jashtme. Gjatë kësaj […]

Mbledhja e fundit e grupit ndërinstitucional për masën 51, prezantohet koordinatori kombëtar për informimin e Diasporës

16 Mars 2019

U zhvillua mbledhja e fundit e grupit ndërinstitucional të punës për zbatimin e masës 51 të planit të veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën, për të prezantuar koordinatorin shtetëror për informimin e Diasporës, z.Fatjon Hallkaj.
Drejtori […]

Takimi i radhës për përgatitjen e Platformës së programeve të posaçme në RTSH Diaspora

16 Mars 2019

Në takimin e radhës së grupit ndërinstitucional të punës për përgatitjen e Platformës së programeve të emisioneve të posaçme për mësimin e gjuhës shqipe, kulturën shqiptare dhe identitetin kombëtar u diskutua mbi projektet konkrete të […]

 • logo

Miratohet krijimi i regjistrit shtetëror të mësuesve të gjuhës shqipe dhe certifikata për nxënësit në Diasporë

1 Mars 2019

Këshilli i Ministrave ka miratuar propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën për krijimin e rregjistrit shtetëror të mësuesve të gjuhësh shqipe në bazë të të cilit ministria përgjegjëse për arsimin krijon regjistrin […]

 • logo

Bursat e studimit jashtë vendit, miratohet koordinatori shtetëror

20 Shkurt 2019

Kryeministri ka miratuar propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën për përcaktimin e koordinatorit shtetëror për ndjekjen e programeve dhe donatorëve, të cilët ofrojnë bursa studimi për jashtë vendit, zëvendësministrin e Arsimit, Sportit dhe Rinisë, […]

 • programacioni-dedikuar-diaspores-2-1

Mbahet mbledhja e radhës për përgatitjen e programacionit të dedikuar për Diasporën në RTSH

14 Shkurt 2019

Ditën e sotme grupi ndërinstitucional i punës për përgatitjen e platformës së programeve, të emisioneve, të posaçme, për mësimin e gjuhës shqipe, kulturën shqiptare dhe identitetin kombëtar të dedikuara për Diasporën, ka mbajtur mbledhjen e […]

 • logo

Informimi i Diasporës shqiptare, zgjidhet koordiantori kombëtar që do të mbikëqyrë procesin

12 Shkurt 2019

Drejtori i Programimit dhe Zhvillimit, në Agjencinë Kombëtare të Shoqërisë së Informacionit (AKSHI), z. Fatjon Hallkaj do të jetë koordinatori shtetëror për informimin e Diasporës shqiptare.

Qëllimi punës së koordinatorit shtetëror për informimin e Diasporës është […]

 • lajm kryesor_300

Publikohet programi Shtetëror i Aktiviteteve për Diasporën Shqiptare

12 Shkurt 2019

Programi shtetëror i Aktiviteteve për Diasporën është dokumenti i parë i kësaj natyre në zbatim të Strategjisë Kombëtare të Diasporës.

Ky kalendar përmban aktivitetet e programuara për gjatë vitit 2019 kushtuar interesave të Diasporës, nga institucionet […]

 • logo

Zv.ministri i jashtëm përcaktohet koordinator shtetëror për marrëveshjet e sigurimeve të shqiptarëve në Diasporë

11 Shkurt 2019

Kryeministri ka miratuar propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën për përcaktimin e koordinatorit që do të mbulojë procesin e negocimit të marrëdhënieve në fushën e sigurimeve të shtetasve shqiptarë që jetojnë jashtë Shqipërisë, zv.ministrin […]

 • Vizite-studimore-ne-rome-09.02.2019

Vizitë studimore në Romë

9 Shkurt 2019

Një grup i përbërë nga përfaqësues të institucioneve shtetërore përgjegjëse për marrëdhëniet me Diasporën zhvilluan një vizitë studimore në Romë.

Qëllimi i vizitës ishte marrja dhe shkëmbimi i përvojës për rritjen e kapaciteteve të qeverisë, institucioneve […]

 • IMG_1032-1

Mbledhja e radhës e Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës, diskutohet buxheti i 2019

4 Shkurt 2019

Këshilli Drejtues i Agjencisë Kombëtare për Diasporën mbajti ditën e sotme mbledhjen e radhës e cila u drejtua nga kryetari i këtij këshilli z. Etjen Xhafaj, zv.ministër për Evropën dhe Punët e Jashtme. Gjatë kësaj […]

Këshilli Koordinues i Diasporës, propozimet zyrtare për kandidatët

1 Shkurt 2019

Këshilli Koordinues i Diasporës ka tashmë listën me kandidatët zyrtarë që do të jenë pjesë e tij, listë kjo e propozuar nga ministria e Europës dhe Punëve të Jashtme.

Nisur nga rrethanat e mbajtjes së Samitit […]

 • logo-AGJENCIA-KOMBETARE-E-DIASPORES-01-01-1

Agjencia Kombëtare e Diasporës marrëveshje bashkëpunimi me kompaninë prestigjoze “OC International”

30 Janar 2019

Agjencia Kombëtare e Diasporës ka firmosur një marrëveshje bashkëpunimi për realizmin e aktiviteteve kulturore me kompaninë e drejtuar nga violinisti i mirënjohur shqiptar Olen Çezari.

Sipas kësaj marrëveshjeje të nënshkruar nga Drejtori i Agjencisë z. Dritan […]

 • letra-e-Kryeministrit-25.01.2019

Publikohet ftesa e Kryeministrit, Edi Rama për Samitin e Dytë të Diasporës

25 Janar 2019

Kryeministri i Republikës së Shqipërisë z.Edi Rama u ka drejtuar një ftes të hapur përfaqësuesve të Diasporës për të marrë pjesë në Samitin e Dytë të Diasporës.

Ftesa u është drejtuar personaliteteve të Diasporës të cilët […]

 • regjistrimi-ne-samit

Hapet procesi i regjistrimit “on-line” për Samitin e Dytë të Diasporës

25 Janar 2019

Për të gjithë të interesuarit që dëshirojnë të bëhen pjesë e Samitit të Dytë të Diasporës, sot realizohet procesi i regjistrimit “on-line”.

Regjistrimi kryhet në faqen elektronike të Samitit. Për marrjen e ftesës “on-line” duhen plotësuar […]

 • platforma-e-programeve

Grupi ndërinstitucional i punës nis proçesin për realizimin e platformës së programeve që do të transmetohen në RTSH Diaspora

14 Janar 2019

Grupi ndërinstitucional i punës për zbatimin e urdhrit nr.180 të Kryeministrit “Për përgatitjen e platformës së programeve të emisioneve të posaçme për mësimin e gjuhës shqipe, kulturën shqiptare dhe identitetin kombëtar, të dedikuar për Diasporën” […]

 • pavioni

Historia e Diasporës shqiptare, së shpejti pavijon të dedikuar në Muzeun Historik Kombëtar

14 Janar 2019

Grupi ndërinstitucional i punës për bërjen funksional të Pavijonit të veçantë dedikuar Diasporës në Muzeun Historik Kombëtar mbajti sot mbledhjen e parë ku u diskutua mbi realizimin konkret të këtij pavijoni.

Në takimin e kryesuar nga […]

 • informimi

Grupi ndërinstitucional i punës, diskutime për rrjetin e informimit të Diasporës

11 Janar 2019

Mbledhja e radhës e grupit ndërinstitucional të punës për urdhrin nr.136 masa 51 të “Planit të Veprimit për Zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës” ishte mbi diskutimin për informimin në mënyrë sa më të plotë […]

 • 11

Publikohet buletini i vitit 2018 “Për masat e Planit të Veprimit për Zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës”

10 Janar 2019

Buletini i publikuar nga Agjencia Kombëtare e Diasporës është një raport i plotë mbi ecurinë e zbatimit të “Planit të Veprimit për Zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2018-2024”

Ky publikim është vazhdim i reflektimit mbi […]

 • foto-takimi-per-urdhrin-138-10.1.2019-1

2019-ta viti i aktiviteteve kulturore shqiptare në Diasporë

10 Janar 2019

Grupi ndërinstitucional i punës për zbatimin e urdhrit nr.138/2018 të Kryeministrit, për zbatimin e masave 2 dhe 45 të “Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën” mbajti sot mbledhjen e radhës. Në takimin e […]

 • takimi-i-grupit-te-koordinatoreve-01.2019

Grupi i koordinatorëve për zbatimin e Urdhrit nr. 98 “Për zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën” mbajti ditën e sotme mbledhjen e radhës

8 Janar 2019

Gjatë këtij takimi ministri i Shtetit për Diasporën z. Pandeli Majko bëri një përmbledhje të punës së kryer gjatë vitit 2018, në kuadër të Strategjisë Kombëtare të Diasporës, duke u ndalur tek Samiti i dytë […]

 • per-lajmet-diaspora-shqiptare-ne-shifra-3

Publikohet studimi “Diaspora e Shqipërisë në Shifra”

18 Dhjetor 2018

INSTAT me mbështetjen e ministrit të Shtetit për Diasporën publikon për herë të parë një studim konkret mbi Diasporën të titulluar “Diaspora e Shqipërisë në shifra”.

Ky studim është kryer mbi bazë të vlerësimeve të tërthorta […]

 • marreveshja-me-universitetin-ecampus

Agjencia Kombëtare e Diasporës marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin italian “eCampus” në fushën e kërkimit, mësimdhënies dhe zhvillimit teknologjik dhe inovacionit

6 Dhjetor 2018

Agjencia Kombëtare e Diasporës ka firmosur dje një marrëveshje bashkëpunimi me universitetin italian eCampus. Drejtori ekzekutiv i Agjencisë z.Dritan Delija dhe Drejtori i Përgjithshëm i Universitetit eCampus, z.Alfonso Lovito me mbështetjen e Ministrit të Shtetit […]

 • vizita-ne-itali-17.11.2018

Ministri Majko dhe z. Delija marrin pjesë në konferencën e organizuar në Itali

17 Nëntor 2018

Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko, së bashku me Drejtorin Ekzekutiv të Agjencisë Kombëtare të Diasporës, z. Dritan Delija dhe Drejtoreshën e Fondit Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës, znj. Soana Jaupllari, morën pjesë […]

 • takimi-i-trete-i-grupit-te-koordinatoreve 13.11

Takimi i Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën

13 Nëntor 2018

Sot, në ambientet e Kryeministrisë, u mbajt takimi i Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën (2018-2024). Grupi i Koordinatorëve është përgjegjës për bashkërendimin e punës me zbatimin e masave të […]

 • takim-me-perfaqesues-te-larte-Irlandez 01.11

Ministri Majko dhe z. Delija takohen me disa nga përfaqësuesit më të lartë irlandez

1 Nëntor 2018

Në vazhdim të takimeve në Irlandë, Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko, dhe Drejtori Ekzekutiv i Agjencisë Kombëtare të Diasporës, z. Dritan Delija, u takuan me z. James Farrell nga Agjencia për Zhvillimin […]

 • takimi-i-ministri

Ministri Majko takon Ministrin e Shtetit për Diasporën dhe Zhvillimin Ndërkombëtar të Irlandës, z. Cannon

31 Tetor 2018

Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko u takua me Ministrin e Shtetit për Diasporën dhe Zhvillimin Ndërkombëtar të Irlandës, z. Ciarán Cannon. Ministrat Majko dhe Cannon biseduan për arritjen e një marrëveshjeje dypalëshe […]

 • foto-irlande30.10

Drejtori Ekzekutiv i Agjencisë Kombëtare të Diasporës vizitë studimore në Irlandë

30 Tetor 2018

Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko dhe Drejtori Ekzekutiv i Agjencisë Kombëtare të Diasporës, z. Dritan Delija, po zhvillon një vizitë pune në Irlandë, me mbështetjen e IOM Albania.

Në datën 30 tetor zhvilluan […]

 • foto-Komiteti-Shteteror-per-Diasporen30.10

Takimi i dytë i Komitetit Shtetëror për Diasporën

24 Tetor 2018

Sot, në ambientet e Kryeministrisë, u mbajt takimi i dytë i Komitetit Shtetëror për Diasporën. Misioni i Komitetit të drejtuar nga Kryeministri, e që ka në përbërje Ministrat kryesorë, është përgatitja e linjave orientuese për […]

 • foto-takim-kosova

Takimi “Java me bizneset e diasporës”

8 Tetor 2018

Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko dhe Drejtori Ekzekutiv i Agjencisë Kombëtare të Diasporës, z. Dritan Delija, të pranishëm në hapjen e aktivitetit “Java me bizneset e diasporës” në Prishtinë. Rreth 300 biznese […]

 • lajmi-sot05

U zhvillua mbledhja e dytë e Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës

5 Tetor 2018

Sot, në datë 5 Tetor 2018 u zhvillua mbledhja e dytë e Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare për Diasporës, me përfaqësues nga Ministri i Shtetit për Diasporën, Agjencia Kombëtare për Diasporën dhe nga ministritë e […]

 • diaspora02

Zhvillohet mbledhja e parë e Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës

2 Tetor 2018

Sot në Kryeministri zhvilluam mbledhjen e parë të Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës. Këshilli Drejtues, i përbërë nga përfaqësues të Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe të disa prej ministrive të linjës, është […]

 • diaspora09

Takimi i dytë i Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën

1 Tetor 2018

Sot, në Kryeministri, u mbajt takimi i dytë i Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën (2018-2024) . Grupi i Koordinatorëve, i përbërë nga përfaqësues të Ministrit të Shtetit për Diasporën, […]

 • logo-per-buletinin-3

Publikohet Buletini i parë për realizimin e masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën (2018 – 2024).

20 Shtator 2018

Ky është Buletini i parë për procesin e realizimit të masave të planit të veprimit, i cili do t’i shërbejë informimit të institucioneve përgjegjëse dhe publikut të interesuar.

Buletini kryen vlerësimin e veprimeve të institucioneve në […]

 • diaspora11.09

Takimi i parë i Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën

11 Shtator 2018

Më datë 11.09.2018 u mbajt takimi i parë i Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën (2018-2024) në ambientet e Kryeministrisë.

Koordinatorët, të drejtuar nga Ministri i Shtetit për Diasporën, janë përgjegjës […]

 • Samiti-Diaspores

Samiti i dytë i Diasporës shqiptare

3 Shtator 2018

Së shpejti do të zhvillohet në Tiranë Samiti i Diasporës Shqiptare. Samiti do të mbledhë shoqata shqiptare, personalitete të shquara dhe bashkëkombës nga mbi 30 shtete të botës. Synimi i samitit është krijimi i një […]