• programacioni dedikuar diaspores 2

Mbahet mbledhja e radhës për përgatitjen e programacionit të dedikuar për Diasporën në RTSH

Ditën e sotme grupi ndërinstitucional i punës për përgatitjen e platformës së programeve, të emisioneve, të posaçme, për mësimin e gjuhës shqipe, kulturën shqiptare dhe identitetin kombëtar të dedikuara për Diasporën, ka mbajtur mbledhjen e […]

Informimi i Diasporës shqiptare, zgjidhet koordiantori kombëtar që do të mbikëqyrë procesin

Drejtori i Programimit dhe Zhvillimit, në Agjencinë Kombëtare të Shoqërisë së Informacionit (AKSHI), z. Fatjon Hallkaj do të jetë koordinatori shtetëror për informimin e Diasporës shqiptare.

Qëllimi punës së koordinatorit shtetëror për informimin e Diasporës është […]

Miratohet koordinatori kombëtar për Programin vjetor të Aktiviteteve për Diasporën

Në mbështetje të pikës 3, të nenit 102, të Kushtetutës, dhe të vendimit nr.259, datë 9.5.2018, të Këshillit të Ministrave, “Për miratimin e Strategjisë Kombëtare për Diasporën 2018-2024 dhe të planit të veprimit”, u miratua […]

Zv.ministri i jashtëm përcaktohet koordinator shtetëror për marrëveshjet e sigurimeve të shqiptarëve në Diasporë

Kryeministri ka miratuar propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën për përcaktimin e koordinatorit që do të mbulojë procesin e negocimit të marrëdhënieve në fushën e sigurimeve të shtetasve shqiptarë që jetojnë jashtë Shqipërisë, zv.ministrin […]

Vizitë studimore në Romë

Një grup i përbërë nga përfaqësues të institucioneve shtetërore përgjegjëse për marrëdhëniet me Diasporën zhvilluan një vizitë studimore në Romë.

Qëllimi i vizitës ishte marrja dhe shkëmbimi i përvojës për rritjen e kapaciteteve të qeverisë, institucioneve […]

 • aktivitetet-e-vitit-768x319

Publikohet programi Shtetëror i Aktiviteteve për Diasporën Shqiptare

Programi shtetëror i Aktiviteteve për Diasporën është dokumenti i parë i kësaj natyre në zbatim të Strategjisë Kombëtare të Diasporës.

Ky kalendar përmban aktivitetet e programuara për gjatë vitit 2019 kushtuar interesave të Diasporës, nga institucionet […]

 • IMG_1032

Mbledhja e radhës e Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës, diskutohet buxheti i 2019

Këshilli Drejtues i Agjencisë Kombëtare për Diasporën mbajti ditën e sotme mbledhjen e radhës e cila u drejtua nga kryetari i këtij këshilli z. Etjen Xhafaj, zv.ministër për Evropën dhe Punët e Jashtme. Gjatë kësaj […]

 • logo samiti

Këshilli Koordinues i Diasporës, propozimet zyrtare për kandidatët

Këshilli Koordinues i Diasporës ka tashmë listën me kandidatët zyrtarë që do të jenë pjesë e tij, listë kjo e propozuar nga ministria e Europës dhe Punëve të Jashtme.

Nisur nga rrethanat e mbajtjes së Samitit […]

Agjencia Kombëtare e Diasporës marrëveshje bashkëpunimi me kompaninë prestigjoze “OC International”

Agjencia Kombëtare e Diasporës ka firmosur një marrëveshje bashkëpunimi për realizmin e aktiviteteve kulturore me kompaninë e drejtuar nga violinisti i mirënjohur shqiptar Olen Çezari.

Sipas kësaj marrëveshjeje të nënshkruar nga Drejtori i Agjencisë […]

Hapet procesi i regjistrimit “on-line” për Samitin e Dytë të Diasporës

Për të gjithë të interesuarit që dëshirojnë të bëhen pjesë e Samitit të Dytë të Diasporës, sot realizohet procesi i regjistrimit “on-line”.

Regjistrimi kryhet në faqen elektronike të Samitit. Për marrjen e ftesës “on-line” duhen plotësuar […]

Publikohet ftesa e Kryeministrit, Edi Rama për Samitin e Dytë të Diasporës

Kryeministri i Republikës së Shqipërisë z.Edi Rama u ka drejtuar një ftes të hapur përfaqësuesve të Diasporës për të marrë pjesë në Samitin e Dytë të Diasporës.

Ftesa u është drejtuar personaliteteve të Diasporës të cilët […]

Historia e Diasporës shqiptare, së shpejti pavijon të dedikuar në Muzeun Historik Kombëtar

Grupi ndërinstitucional i punës për bërjen funksional të Pavijonit të veçantë dedikuar Diasporës në Muzeun Historik Kombëtar mbajti sot mbledhjen e parë ku u diskutua mbi realizimin konkret të këtij pavijoni.

Në takimin e kryesuar nga […]

Grupi ndërinstitucional i punës nis proçesin për realizimin e platformës së programeve që do të transmetohen në RTSH Diaspora

Grupi ndërinstitucional i punës për zbatimin e urdhrit nr.180 të Kryeministrit “Për përgatitjen e platformës së programeve të emisioneve të posaçme për mësimin e gjuhës shqipe, kulturën shqiptare dhe identitetin kombëtar, të dedikuar për Diasporën” […]

 • informimi

Grupi ndërinstitucional i punës, diskutime për rrjetin e informimit të Diasporës

Mbledhja e radhës e grupit ndërinstitucional të punës për urdhrin nr.136 masa 51 të “Planit të Veprimit për Zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës” ishte mbi diskutimin për informimin në mënyrë sa më të plotë […]

 • foto takimi per urdhrin 138 10.1.2019

2019-ta viti i aktiviteteve kulturore shqiptare në Diasporë

Grupi ndërinstitucional i punës për zbatimin e urdhrit nr.138/2018 të Kryeministrit, për zbatimin e masave 2 dhe 45 të “Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën” mbajti sot mbledhjen e radhës. Në takimin e […]

 • 11

Publikohet buletini i vitit 2018 “Për masat e Planit të Veprimit për Zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës”

Buletini i publikuar nga Agjencia Kombëtare e Diasporës është një raport i plotë mbi ecurinë e zbatimit të “Planit të Veprimit për Zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës 2018-2024”

Ky publikim është vazhdim i reflektimit mbi […]

Grupi i koordinatorëve për zbatimin e Urdhrit nr. 98 “Për zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën” mbajti ditën e sotme mbledhjen e radhës

Gjatë këtij takimi ministri i Shtetit për Diasporën z. Pandeli Majko bëri një përmbledhje të punës së kryer gjatë vitit 2018, në kuadër të Strategjisë Kombëtare të Diasporës, duke u ndalur tek Samiti i dytë […]

 • per lajmet diaspora shqiptare ne shifra

Publikohet studimi “Diaspora e Shqipërisë në Shifra”

INSTAT me mbështetjen e ministrit të Shtetit për Diasporën publikon për herë të parë një studim konkret mbi Diasporën të titulluar “Diaspora e Shqipërisë në shifra”.

Ky studim është kryer mbi bazë të vlerësimeve të tërthorta […]

 • marreveshja me universitetin ecampus

Agjencia Kombëtare e Diasporës marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin italian “eCampus” në fushën e kërkimit, mësimdhënies dhe zhvillimit teknologjik dhe inovacionit

Agjencia Kombëtare e Diasporës ka firmosur dje një marrëveshje bashkëpunimi me universitetin italian eCampus. Drejtori ekzekutiv i Agjencisë z.Dritan Delija dhe Drejtori i Përgjithshëm i Universitetit eCampus, z.Alfonso Lovito me mbështetjen e Ministrit të Shtetit […]

 • vizita ne itali 17.11.2018

Ministri Majko dhe z. Delija marrin pjesë në konferencën e organizuar në Itali

Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko, së bashku me Drejtorin Ekzekutiv të Agjencisë Kombëtare të Diasporës, z. Dritan Delija dhe Drejtoreshën e Fondit Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës, znj. Soana Jaupllari, morën pjesë […]

 • takimi i trete i grupit te koordinatoreve

Takimi i Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën

Sot, në ambientet e Kryeministrisë, u mbajt takimi i Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën (2018-2024). Grupi i Koordinatorëve është përgjegjës për bashkërendimin e punës me zbatimin e masave të […]

 • takim me perfaqesues te larte Irlandez

Ministri Majko dhe z. Delija takohen me disa nga përfaqësuesit më të lartë irlandez

Në vazhdim të takimeve në Irlandë, Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko, dhe Drejtori Ekzekutiv i Agjencisë Kombëtare të Diasporës, z. Dritan Delija, u takuan me z. James Farrell nga Agjencia për Zhvillimin […]

 • takimi i ministri

Ministri Majko takon Ministrin e Shtetit për Diasporën dhe Zhvillimin Ndërkombëtar të Irlandës, z. Cannon

Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko u takua me Ministrin e Shtetit për Diasporën dhe Zhvillimin Ndërkombëtar të Irlandës, z. Ciarán Cannon. Ministrat Majko dhe Cannon biseduan për arritjen e një marrëveshjeje dypalëshe […]

 • foto irlande

Drejtori Ekzekutiv i Agjencisë Kombëtare të Diasporës vizitë studimore në Irlandë

Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko dhe Drejtori Ekzekutiv i Agjencisë Kombëtare të Diasporës, z. Dritan Delija, po zhvillon një vizitë pune në Irlandë, me mbështetjen e IOM Albania.

Në datën 30 tetor zhvilluan […]

 • foto Komiteti Shteteror per Diasporen

Takimi i dytë i Komitetit Shtetëror për Diasporën

Sot, në ambientet e Kryeministrisë, u mbajt takimi i dytë i Komitetit Shtetëror për Diasporën. Misioni i Komitetit të drejtuar nga Kryeministri, e që ka në përbërje Ministrat kryesorë, është përgatitja e linjave orientuese për […]

Takimi “Java me bizneset e diasporës”

Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko dhe Drejtori Ekzekutiv i Agjencisë Kombëtare të Diasporës, z. Dritan Delija, të pranishëm në hapjen e aktivitetit “Java me bizneset e diasporës” në Prishtinë. Rreth 300 biznese […]

 • lajmi sot

U zhvillua mbledhja e dytë e Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës

Sot, në datë 5 Tetor 2018 u zhvillua mbledhja e dytë e Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare për Diasporës, me përfaqësues nga Ministri i Shtetit për Diasporën, Agjencia Kombëtare për Diasporën dhe nga ministritë e […]

 • diaspora3

Zhvillohet mbledhja e parë e Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës

Sot në Kryeministri zhvilluam mbledhjen e parë të Këshillit Drejtues të Agjencisë Kombëtare të Diasporës. Këshilli Drejtues, i përbërë nga përfaqësues të Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe të disa prej ministrive të […]

Takimi i dytë i Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën

Sot, në Kryeministri, u mbajt takimi i dytë i Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën (2018-2024) . Grupi i Koordinatorëve, i përbërë nga përfaqësues të Ministrit të Shtetit për Diasporën, […]

 • diaspora1

Takimi i parë i Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën

Më datë 11.09.2018 u mbajt takimi i parë i Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Strategjisë për Diasporën (2018-2024) në ambientet e Kryeministrisë.
Koordinatorët, të drejtuar nga Ministri i Shtetit për Diasporën, janë përgjegjës […]

 • logo per buletinin 3

Publikohet Buletini i parë për realizimin e masave të Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën (2018 – 2024).

Ky është Buletini i parë për procesin e realizimit të masave të planit të veprimit, i cili do t’i shërbejë informimit të institucioneve përgjegjëse dhe publikut të interesuar.

Buletini kryen vlerësimin e veprimeve të institucioneve në […]

 • Samiti Diaspores

Samiti i dytë i Diasporës shqiptare

Së shpejti do të zhvillohet në Tiranë Samiti i Diasporës Shqiptare. Samiti do të mbledhë shoqata shqiptare, personalitete të shquara dhe bashkëkombës nga mbi 30 shtete të botës. Synimi i samitit është krijimi i një […]