Te rejat e Fundit

Kuvendi miraton ndryshimet në ligjin për Agjencinë Kombëtare të Diasporës

Kuvendi i Shqipërisë ka votuar ditën e sotme pro ndryshimeve në ligjin për krijimin e Agjencisë Kombëtare të Diasporës me 88 vota pro, pesë kundër dhe pesë abstenim.

Ndryshimet e miratuara tashmë synojnë kryerjen e disa shtesave dhe ndryshimeve në ligjin aktual, që lidhen me përmirësimin e kuadrit ligjor të Agjencisë Kombëtare të Diasporës, duke u […]

By |Mars 16th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Kuvendi miraton ndryshimet në ligjin për Agjencinë Kombëtare të Diasporës Janë të Mbyllura

Roli i Diasporës në integrimin e vendit

Në kuadër të programit “Angazhimi i Diasporës Shqiptare në Zhvillimin Social dhe Ekonomik të Shqipërisë” në takimin “Roli i Diasporës në Integrimin Evropian të Vendit”, të zhvilluar sot në Tiranë, janë prezantuar nëpërmjet një ceremonie online ekspertët e përzgjedhur që jetojnë në vende të ndryshme jashtë Shqipërisë që do të kenë rol në integrimin e […]

By |Mars 8th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Roli i Diasporës në integrimin e vendit Janë të Mbyllura

Nëshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit ndërmjet Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Urdhrit të Stomatologut

Sot, drejtoresha ekzekutive e Agjencisë Kombëtare të Diasporës, znj. Sonila Hysi dhe presidenti i Urdhrit të Stomatologut në Shqipëri, z. Nikoll Deda, kanë firmosur një memorandum bashkëpunimi për nxitjen e bashkëpunimit të Diasporës shqiptare dhe promovimin e vlerave të saj në fushën e stomatologjisë.

Nëpërmjet këtij memorandumi këto dy institucione do të bashkëpunojnë për realizimin e […]

By |Mars 5th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Nëshkruhet Memorandumi i Bashkëpunimit ndërmjet Agjencisë Kombëtare të Diasporës dhe Urdhrit të Stomatologut Janë të Mbyllura

Zhvillohet Takimi i dytë i Mjekësisë në Diasporë

Sot u zhvillua takimi me profesionistët shqiptarë të Diasporës në fushën e mjekësisë. Agjencia Kombëtare e Diasporës me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale zhvilloi aktivitetin online “Takimi i Mjekësisë në Diasporë”, për të dytin vit radhazi.
Diskutimi zhvillohet në tre panele: “Politikat shtetërore, mjekët shqiptarë në Diasporë […]

By |Shkurt 24th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Zhvillohet Takimi i dytë i Mjekësisë në Diasporë Janë të Mbyllura

Shqyrtohet projektligji “Për disa shtesa dhe ndryshime në Ligjin Nr. 115/2017 “Për krijimin e Agjencisë Kombëtare të Diasporës” në Komisionin për Politikën e Jashtme

Komisioni Parlamentar për Politikën e Jashtme shqyrtoi sot në parim projektligjin “Për disa shtesa dhe ndryshime në Ligjin Nr. 115/2017 “Për krijimin e Agjencisë Kombëtare të Diasporës”.
Në mbledhjen e komisionit ishin të ftuar edhe Ministri i Shtetit për Diasporën, Z. Pandeli Majko, Drejtuesja Ekzekutive e AKD-së, Znj. Sonila Hysi dhe Drejtore e Diasporës, Znj. […]

By |Shkurt 24th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Shqyrtohet projektligji “Për disa shtesa dhe ndryshime në Ligjin Nr. 115/2017 “Për krijimin e Agjencisë Kombëtare të Diasporës” në Komisionin për Politikën e Jashtme Janë të Mbyllura

Programi i Takimit të Mjekësisë në Diasporë

Më 24 shkurt 2021, ora 10:00 Agjencia Kombëtare e Diasporës me mbështetjen e Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale do të zhvillojë aktivitetin online “Takimi i Mjekësisë në Diasporë”.

Diskutimi do të zhvillohet në tre panele: “Politikat shtetërore, mjekët shqiptarë në Diasporë dhe roli i rrjetit të profesionistëve”, “COVID-19 – […]

By |Shkurt 19th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Programi i Takimit të Mjekësisë në Diasporë Janë të Mbyllura

Nisma “Dhuro Libra”, nis procesi i shpërndarjes në Greqi dhe Itali

Është nisur sot drejt Greqisë kontigjenti i parë i librave të dhuruara kuadër të nismës “Dhuro Libra” për shtetasit shqiptarëve që vuajnë dënimin në Institucionet e Ekzekutimit të Vendimeve Penale në Greqi. Ditën e nesërme do të nisen kontingjenti i përcaktuar për institucionet Itali. Janë rreth 10 mijë libra të cilët janë dhuruar nga shtëpi […]

By |Shkurt 18th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Nisma “Dhuro Libra”, nis procesi i shpërndarjes në Greqi dhe Itali Janë të Mbyllura

Miratohet Urdhri Nr. 30, datë 17.02.2021 “Për caktimin e Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporës 2021-2025”

Me propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën, Kryeministri i Republikës së Shqipërisë miraton urdhrin për ngritjen e grupit Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën 2021-2025.
Grupi i koordinatorëve kryesohet nga ministri i Shtetit për Diasporën dhe në përbërje ka zëvendësministrat si edhe dy ekspertë të fushës në ministrinë përgjegjëse […]

By |Shkurt 18th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Miratohet Urdhri Nr. 30, datë 17.02.2021 “Për caktimin e Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporës 2021-2025” Janë të Mbyllura

Takimi i parë i Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë për Diasporën 2021-2025

Sot u mbajt online takimi i parë i Grupit të Koordinatorëve për Zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë Kombëtare për Diasporën (2021-2025). Grupi i Koordinatorëve, i përbërë nga zëvendësministrat e ministrive të linjës si edhe dy ekspertë të fushës, përfaqësues të Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe Agjencisë Kombëtare për Diasporën, është përgjegjës për […]

By |Shkurt 15th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Takimi i parë i Grupit të Koordinatorëve për zbatimin e Planit të Veprimit të Strategjisë për Diasporën 2021-2025 Janë të Mbyllura

Artistët shqiptarë marrin pjesë në ekspozitën e artit në grup “Figura”, Greqi

Nga data 26 janar deri më 20 shkurt 2021, Galeria “ArtZone42” në Athinë, Greqi prezanton ekspozitën e artit në grup “Figura”. Në këtë ekspozitë marrin pjesë me punimet e tyre edhe artistët shqiptarë Beskida Kraja, Gevis Lekiqi dhe Billy Mazreku. Ekspozita paraqet 24 artistë të rinj grekë dhe të huaj me piktura dhe skulptura që […]

By |Shkurt 12th, 2021|Te rejat e Fundit|Komentet te Artistët shqiptarë marrin pjesë në ekspozitën e artit në grup “Figura”, Greqi Janë të Mbyllura