altin.selimi

About Altin Selimi

This author has not yet filled in any details.
So far Altin Selimi has created 78 blog entries.

Takimi i parë i Komisionit të Përbashkët Shqipëri-Kosovë për miratimin e teksteve mësimore për Diasporën

Ministri i Shtetit për Diasporën mori pjesë sot në mbledhjen e parë të Komisionit të Përbashkët Shqipëri-Kosovë për miratimin e teksteve mësimore për Diasporën, i cili është ngritur në zbatim të marrëveshjes midis dy shteteve “Për organizmin e përbashkët të mësimit të gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare në Diasporë dhe mërgatë”.

Në fjalën e tij ministri […]

By |Maj 22nd, 2019|Te rejat e Fundit|Komentet te Takimi i parë i Komisionit të Përbashkët Shqipëri-Kosovë për miratimin e teksteve mësimore për Diasporën Janë të Mbyllura

Miratohet personi përgjegjës për mbrojtjen e të drejtave të shqiptarëve që vuajnë heqjen e lirisë jashtë vendit

Kryeministri i Republikës së Shqipërisë miratoi urdhrin për “Ngritjen e grupit të punës dhe caktimin e personit përgjegjës për mbrojtjen e të drejtave të shqiptarëve që vuajnë heqjen e lirisë jashtë vendit, të drejtave të emigrantëve nëpërmjet informimit mbi mundësitë e ndryshme për të apeluar ndaj shkeljeve të drejtave të tyre, në strukturat e vendeve […]

By |Maj 21st, 2019|Te rejat e Fundit|Komentet te Miratohet personi përgjegjës për mbrojtjen e të drejtave të shqiptarëve që vuajnë heqjen e lirisë jashtë vendit Janë të Mbyllura

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare për Diasporën vizitë në komunitetin arbëresh në Chieuti

Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare për Diasporën znj. Etleva Kondi mori pjesë në ceremoninë e inaugurimit të bustit të heroit tonë kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu në komunën e Chieuti, Itali.

Ajo përgëzoi punën e komunitetit arbëresh për të ruajtur vlerat kombëtare tek brezat e rinj.

E veçanta e kësaj dite është edhe botimi i abetares në gjuhën arbëreshe […]

By |Maj 20th, 2019|Te rejat e Fundit|Komentet te Drejtoresha e Agjencisë Kombëtare për Diasporën vizitë në komunitetin arbëresh në Chieuti Janë të Mbyllura

Miratohet Statusi i Këshillit Koordinues të Diasporës

Tashmë anëtarët e Këshillit Koordinues të Diasporës kanë një status të përcaktuar, pasi Këshilli i Ministrave ka miratuar propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën për dhënien e një statusi të veçantë.

Sipas këtij vendimi anëtarët e KKD-së do të kenë mundësi kërkimi të informacioneve për fushat përgjegjëse që mbulojnë, mund të propozojnë akte administrative pranë […]

By |Maj 16th, 2019|Te rejat e Fundit|Komentet te Miratohet Statusi i Këshillit Koordinues të Diasporës Janë të Mbyllura

Mbledhja e radhës e Komitetit Shtetëror për Diasporën

Në takimin e radhës të Komitetit Shtetëror për Diasporën, ministri i Shtetit për Diasporën prezantoi ecurinë e ndërtimit të strukturës shtetërore përfshirë aktivitetin e deritanishëm të Agjencisë Kombëtare të Diasporës, Fondit të Zhvillimit për Diasporën dhe Qendrën e Botimeve për Diasporën.

Gjatë takimit të sotëm u prezantuan edhe koordinatorët shtetëror: Koordinatori Shtetëror për Marrëveshjet Shtetërore në […]

By |Maj 6th, 2019|Te rejat e Fundit|Komentet te Mbledhja e radhës e Komitetit Shtetëror për Diasporën Janë të Mbyllura

Lejet e drejtimit për shtetasit shqiptarë jashtë vendit, miratohet koordinatori shtetëror

Kryeministri ka miratuar propozimin e ministrit të Shtetit për Diasporën për përcaktimin e koordinatorit shtetëror për marrëveshjet shtetërore në fushën njohjes së ndërsjellët të lejeve të drejtimit për shtetasit shqiptarë jashtë vendit.

Në këtë funksion do të jetë zëvendësministri i Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë, z.Artan Shkreli.

Koordinatori shtetëror do të ndjekë procesin e negociimit të marrëveshjeve […]

By |Prill 18th, 2019|Te rejat e Fundit|Komentet te Lejet e drejtimit për shtetasit shqiptarë jashtë vendit, miratohet koordinatori shtetëror Janë të Mbyllura

Takimi i radhës me grupin ndërinstitucional të punës për ngritjen e Pavijonit të Diasporës në Muzeun Historik Kombëtar

Ministri i Shtetit për Diasporën zhvilloi sot takimin e radhës me grupin ndërinstitucional të punës për zbatimin e urdhërit 181/2018 të Kryeministrit për të bërë funksional pavijonin e Diasporës në Muzeun Kombëtar. Gjatë këtij takim u bë një përmbledhje e gjithë punës ku u prezantuan edhe disa nga konkluzionet e arritura nga ky grup.

By |Prill 16th, 2019|Te rejat e Fundit|Komentet te Takimi i radhës me grupin ndërinstitucional të punës për ngritjen e Pavijonit të Diasporës në Muzeun Historik Kombëtar Janë të Mbyllura

Publikohet Buletini tre mujor për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit për zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës

Publikohet Buletini tre mujor për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit për zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës Shqiptare 2018 – 2024.

Buletini botohet çdo tre muaj nga Agjencia Kombëtare e Diasporës. Qëllimi i botimit të Buletinit është informimi i publikut mbi ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit të Strategjisë […]

By |Prill 10th, 2019|Te rejat e Fundit|Komentet te Publikohet Buletini tre mujor për ecurinë e zbatimit të masave të Planit të Veprimit për zbatimin e Strategjisë Kombëtare të Diasporës Janë të Mbyllura

Këshilli i Ministrave miraton vendimin për kthimin në buxhetin e shtetit, të fondit të pa përdorur (kursyer) nga buxheti i caktuar për realizmin e Samitit të Dytë të Diasporës

Këshilli i Ministrave ka miratuar vendimin për kthimin në buxhetin e shtetit, të fondit të pa përdorur (kursyer) nga buxheti i caktuar për realizmin e Samitit të Dytë të Diasporës. Sipas këtij vendimi Drejtoria e Shërbimeve Qeveritare e cila menaxhoi fondet për Samitin e Dytë të Diasporës Shqiptare do të kthejë në buxhetin e shtetit, […]

By |Prill 9th, 2019|Te rejat e Fundit|Komentet te Këshilli i Ministrave miraton vendimin për kthimin në buxhetin e shtetit, të fondit të pa përdorur (kursyer) nga buxheti i caktuar për realizmin e Samitit të Dytë të Diasporës Janë të Mbyllura

Miratohen anëtarët e Këshillit Koordinues të Diasporës Shqiptare

U miratua Vendimi i Këshillit të Ministrave Nr. 195 datë 05.05.2019. Në bashkëpunim me Ministrinë për Evropën dhe Punët e Jashtme dhe Ambasadorët e jashtëzakonshëm dhe fuqiplotë të Republikës së Shqipërisë, gjatë muajve të fundit u zhvillua procesi i mbledhjes së kandidaturave për Këshillin Koordinues të Diasporës Shqiptare. Procedura e përzgjedhjes u zhvillua në përputhje […]

By |Prill 9th, 2019|Te rejat e Fundit|Komentet te Miratohen anëtarët e Këshillit Koordinues të Diasporës Shqiptare Janë të Mbyllura